Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Αιωνία η μνήμη του Κωνσταντίνου Κούρκουλα

Απουσιάζοντας στην Κύπρο διάβασα δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον «Εκκλησιολόγο» για την προς Κύριον εκδημία, του Θεολόγου και εκλεκτού συγγραφέα, γνωστού από το κατά έτος  ημερολόγιο «Το άγγελμα της ημέρας»
Κωνσταντίνου Κούρκουλα
Τον είχα γνωρίσει, από τις επισκέψεις του στο βιβλιοπωλείο «ΖΩΗ» Πατρών,  όπου ήμουν επί 26 έτη υπάλληλος. Τον είδα για τελευταία φορά, στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού προϊσταμένου μου Κωνσταντίνου Καντζιούρα, στο κτήμα της Ζωής στην Αγία Παρασκευή Αττικής.
Διατηρώ αγαθές αναμνήσεις.
Έχω την χειρόγραφη αφιέρωσή του εις το βιβλίο «… ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΖΩΜΕΝ…»* εις το οποίο αναφέρει ότι  εξέδωσε τα άρθρα του «νεκρολογίες» εις διάφορα περιοδικά κατόπιν παροτρύνσεως ιδικής μου.

Τον αποχαιρετώ με τα δικά του λόγια:

«Εκλήθηκα κάποτε να κηρύξω σε μια κηδεία. Άνοιξα την Αγία Γραφή για να βρω κάτι σχετικό με επικήδειο. Μα δεν βρήκα. Όπου συνάντησε νεκρό ο Κύριος τον ανάστησε. Στην Γραφή δεν υπάρχει επικήδειος. Υπάρχει μόνο κήρυγμα αναστάσεως και διακήρυξη αθανασίας. «Ο πιστεύων εις εμέ θάνατον ου μη θεώρηση εις τον αιώνα», διαβεβαίωσε ο Κύριος.»
Κωνσταντίνος Κούρκουλας

Αιωνία του η μνήμη!

*Εις το βιβλίο «… ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΖΩΜΕΝ…» Σκιαγραφεί 17 μορφές της σύγχρονης πνευματικής ζωής, από τον πατέρα Ευσέβιο Ματθόπουλο, από τον Αλέξανδρο Τσιριντάνη και τον πατέρα Σεραφείμ Παπακώστα, μέχρι τον Παναγιώτη Τρεμπέλα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η Μνήμη του.
Εξαίρετο ήταν το βιβλίο του ΛΕΥΚΩΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, που είχε εκδοθεί το 1971,από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, για τα 150 χρόνια από την Επανάσταση.
ΓΚ