Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Στο Μουσείο Κορεατικού Πολέμου στα Βυτιναίικα Πύργου

 Επίσκεψη των νέων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της ΣΕΤΤΗΛ
Στο Μουσείο Κορεατικού Πολέμου στα Βυτιναίικα Πύργου

Το Μουσείο και το Μνημείο του Πολέμου της Κορέας που βρίσκονται στα Βυτιναίικα Ηλείας επισκέφθηκαν οι νέοι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί του Τεχνικού Σώματος, που εκπαιδεύονται στην ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο. Συνοδευόμενοι από τον Υποδιοικητή της ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχη κ. Παναγιώτη Γκολφινόπουλο βρέθηκαν στον χώρο που έχουν δημιουργήσει ο Κωνσταντίνος και η Αργυρώ Φάρου στα Βυτιναίικα και ξεναγήθηκαν από τον κ. Κων. Φάρο στο μνημείο και τα εκθέματα του μοναδικού στην Ελλάδα Μουσείου για τον Πόλεμο της Κορέας. 
Ο κ. Φάρος μίλησε στα νέα αυτά στελέχη του Ελληνικού Στρατού για την πορεία των επιχειρήσεων στην Κορεατική χερσόνησο την δεκαετία του 1950 και την συμμετοχή των Ελληνικών Δυνάμεων σε αυτήν, κάτι που με ευγνωμοσύνη αναγνωρίζεται από την σημερινή Δημοκρατία της Κορέας. Παράλληλα απάντησε σε απορίες για την Ιστορία και τις μάχες στις οποίες συμμετείχαν οι Δυνάμεις του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας, μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες και βιώματα του ιδίου και των λοιπών συμπολεμιστών του.

Μαζί με τον άλλο Ηλείο βετεράνο του Πολέμου κ. Αγγελή Βγενόπουλο έβγαλαν οι επισκέπτες αναμνηστική φωτογραφία μπροστά στο Μνημείο των πεσόντων της Κορέας, όπου αναγράφονται και τα ονόματα των 3 Ηλείων πεσόντων του Πολέμου. Στην επίσκεψη το παρών έδωσαν επίσης ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Συνταγματάρχης κ. Ιωάννης Ζαφείρης, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Ηλείας Ταξίαρχος ε.α. κ. Γεώργιος Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος των Πολεμιστών Κύπρου 1974 κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος, ο Γραμματέας του Συνδέσμου Οπλιτών Νομού Ηλείας κ. Γεώργιος Κουρκούτας και το παλαιό στέλεχος της ΣΕΤΤΗΛ κ. Μανώλης Καρυδάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: