Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Θεατρική παράσταση για τους ήρωες του 1940 και το πνεύμα του ΟΧΙ Στο 3ο Δημοτικό Αμαλιάδας

 Με μια όμορφη εκδήλωση και μέσα σε κλίμα συγκίνησης τίμησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας το Έπος 1940-41, το πρωί της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου 2016. Στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και με την παρουσία των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών του σχολείου παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση με τίτλο «Μνήμες πολέμου» , που έγραψαν και ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί της Ε΄  τάξης και στην οποία πρωταγωνίστηκαν οι 40 μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ δημοτικού.
Πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Αλέξιος Γεωργόπουλος χαιρέτισε την εκδήλωση και στη συνέχεια αναγνώστηκε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, ενώ στις 5 σκηνές του θεατρικού παρεμβάλλονταν αφηγήσεις , που μετέφεραν το ακροατήριο στο πνεύμα του ΟΧΙ και του αγώνα στα βουνά της Πίνδου.
Με  θεατρικά σκηνικά από την κα Όλγα Αναγνωστοπούλου το αισθητικό αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό και ιματισμό  των μαθητών που ηταν προσφορά του κ. Τάκη Λυμπερόπουλου, ο οποίος διατηρεί κατάστημα ειδών κυνηγιού στην Αμαλιάδα.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές Άνθεια Μισακιάν στο πιάνο και Άγγελος Κουρκούτας στην κιθάρα έπαιξαν το τραγούδι « Το ακορντεόν» του Γιάννη Νεγρεπόντη, που περιέγραφε το κλίμα της εποχής.
Η λήξη της εκδήλωσης έγινε με την εκφώνηση του μηνύματος της Εθνικής Εορτής από δυο μαθήτριες που μετέφεραν αισιοδοξία σε όλους τους παρισταμένους , ενώ όλοι οι μαθητές έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.






Δεν υπάρχουν σχόλια: