Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο σεβαστός Αλέξιος Κάλλιστρος


Εκοιμήθη εν Κυρίω ο σεβαστός

Αλέξιος Κάλλιστρος
Πρώην Πρόεδρος της Χριστιανικής Εστίας Πατρών

και ήδη πορεύεται την μακαρία οδό
της Βασιλείας των Ουρανών.


Ο Κύρος τον εκάλεσε κοντά του αφού «δόκιμος γενόμενος», πορεύτηκε να «λάβη τον στέφανον» της αιώνια δόξας (Ιακ. Α’ 12).
Τάχτηκε στην παράταξη του Χριστού, και πορεύτηκε με ακρίβεια  και απόλυτη συνέπια, αγωνιζόμενος για το θέλημα του Θεού. Αθόρυβη αλλά δυναμική η πορεία του και η παρουσία στο Χριστιανικό έργο. Κρυμμένος από τα φώτα της εγκόσμιας ζωής και τις επιδείξεις αλλά δραστήριος και δημιουργικός. Σοβαρός αλλά ευχάριστος και ωφέλιμος σε όλους. Τίμιος επαγγελματίας, άριστος οικογενειάρχης, φιλάνθρωπος και ελεήμων.
Ο Αλέξιος Κάλλιστρος δίδαξε με το ήθος του, παραδειγμάτισε με την τόλμη του. Χάραξε δρόμους ευθύνης στο χριστιανικό έργο με την σοφή προεδρία του.
Στην μνήμη μου και στην προσευχή μου θα τον έχω πάντα, τον ευχαριστώ για τις σοφές συμβουλές του,  την ειλικρινή αγάπη και το ενδιαφέρον του στο πρόσωπό μου.  
Στην εκλεκτή σύζυγό του κ. Έφη, και στα λαμπρά παιδιά του Βασίλη και Παναγιώτη εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Αναστάσιος Κωστόπουλος

Αιωνία η μνήμη του!

 Η εξόδιος  ακολουθία  θα ψαλεί στο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016  στις 3 το μεσημέρι.  

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας άρχοντας, ένας ταπεινός άνθρωπος που με τη ζωή του τίμησε την οικογένειά του. Σαν έμπορος, πάντα γελαστός και πρόθυμος να εξυπηρετήσει τον πελάτη.Η προσφορά του στην Χριστιανική Εστία ανεκτίμητη. Η οικονομική ενίσχυση πολλών σωματείων στην Πάτρα αποτελεί δείγμα της ευαίσθητης ψυχής του και της προσφοράς του στον συνάνθρωπο.
Ο Θεός να τον έχει στα δεξιά του κι εμείς να του μοιάσουμε όσο και όπου μπορούμε.
Κύριε Αλέκο, Καλή Ανάσταση!

Ανώνυμος είπε...

Αλέξιος, άνθρωπος του Θεού, όπως ο άγιός του. Δεν έβγαινε κακός λόγος από το στόμα του. Ευγενέστατος, με το χαμόγελο και το ενδιαφέρον για όλους. Ο Θεός να τον αναπαύσει και να δίνει υγεία στην εκλεκτή σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του!

Ανώνυμος είπε...

Ευλογημένη ψυχή γεμάτη ευγένεια.

Ανώνυμος είπε...

Τον θυμάμαι όταν σπούδαζα στην Πάτρα. Εκλεκτός άνθρωπος, ευγενικός με αρχοντιά.