Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΛΑΜΠΡΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ


 ΛΑΜΠΡΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Για μια ακόμη χρονιά Φίλοι του Ιδρύματος, Μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου, Συγγενείς των περιθαλπομένων και ευσεβείς Πατρινοί, κατέκλυσαν το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Ευφροσύνης, συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις για τη μνήμη της Προστάτιδος του Ασύλου Ανιάτων Πατρών. 





Μέσα και έξω από το Ναίδριο αλλά και στην Πλατεία Παντοκράτορος παρακολούθησαν οι πιστοί το απόγευμα της Κυριακής τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό και την αρτοκλασία Υπέρ Υγείας . Χοροστάτησαν ο Αρχιμανδρτης π. Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος συμπαραστατούμενος από τον π. Γεώργιο Μπιτσάκο. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αγίας Ευφροσύνης που κρατούσαν νοσηλευτές του Ιδρύματος.

Στη συνέχεια τμήματα του Χορευτικού Ομίλου του Δήμου Πατρέων παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα διαμερίσματα της χώρας, καθώς και λαϊκές χορογραφίες του κ. Χρήστου Γιαννόπουλου μπροστά από το Ίδρυμα, στην Πλατεία Παντοκράτορος.
Σε σύντομη προσλαλιά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ιδρύματος κ. Διονύσιος Τσεκουράς ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθησαν στη γιορτή, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και σε όλο το Προσωπικό του Ιδρύματος τόσο για την προετοιμασία όσο και για την πραγματοποίηση της εορτής. Επίσης ευχαρίστησε όσους παντοιοτρόπως συμπαρίστανται και βοηθούν τη λειτουργία του Ιδρύματος.
Σήμερα το πρωί στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας που κήρυξε τον Θείο Λόγο, στους Πιστούς που είχαν κατακλύσει το Ναίδριο της Αγίας Ευφροσύνης αλλά και τους χώρους του Ιδρύματος και της Πλατείας Παντοκράτορος.
Στις εκδηλώσεις στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών παραβρέθηκαν μεταξύ  άλλων, ο Βουλευτής Αχαϊας κ. Ν. Νικολόπουλος, ο πρώην Βουλευτής κ. Αθ. Νταβλούρος, οι Πρόεδροι των Ιδρυμάτων Κιβωτού Αγάπης κα Κατερίνα Νικολάου, του Κωνσταντοπούλειου Ιδρύματος κα Τασία Ταβουλάρη, καθώς και αντιπροσωπεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.













Δεν υπάρχουν σχόλια: