Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Στο κατά πάντα σεβάσμιο π. Χαράλαμπο Οικονόμου αναφωνώ το Άξιος!

Στο κατά πάντα σεβάσμιο
π. Χαράλαμπο Οικονόμου

τον κληρικό που με πραότητα καρδίας, ταπεινό φρόνημα και σεμνότητα βίου επί δεκαετίες έχει σταθεί πιστός και άγρυπνος φύλακας στην διακονία του ιερού Θυσιαστήριου,

στον λαμπρό πνευματικό που με σοφία, αγάπη και  σύνεση καθοδηγεί και στηρίζει τους πιστούς στην ιερά εξομολόγηση,

τον ιερέα που αθόρυβα ασκεί  ιεραποστολική και προνοιακή ποιμαντική στην ενορία του,

που είναι πάντα πρώτος στην διακονία και έσχατος στην διεκδίκηση τιμής

εκφράζω την χαρά μου που ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τον τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Εκ βάθους καρδίας αναφωνώ το Άξιος!

Αναστάσιος Κωστόπουλος 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο Σαραβάλι ο π. Χαράλαμπος είναι ο πνευματικός ηγέτης που μας γνωρίζει όλους και μας βοηθά πνευματικά με αριστοτεχνικό τρόπο. Στο όνομά του όλοι πίνουν νερό. Για μας κατέχει θέση υψηλή στην καρδιά μας και ο λόγος του για μας είναι νόμος. Τόσα χρόνια κοντά μας είναι αναπόσπαστο μοναδικό κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

Αξιος

Ανώνυμος είπε...

Τον π. Χαράλαμπο τον γνώρισα ως Κατηχήτρια. Ιεροπρεπή, μειλίχιο, λιγόλογο... Η αγάπη του στα παιδιά και η έννοια του να τα καταφέρει να εκκλησιάζονται κρατά ακόμα το Κατηχητικό ημέρα Κυριακή μετά τη θεία Λειτουργία... Μικρομάνα ήταν τότε η Πρεσβυτέρα, μα το σπίτι του παπά ήταν ανοικτό για τις δυο Κατηχήτριες... Κοινός Εκκλησιασμός, κέρασμα των παιδιών, κατηχητικό με τα παιδιά του Δημοτικού και η Κατηχήτρια του Γυμνασίου στο ιερατικό σπίτι και κατόπιν Κατηχητικό Γυμνασίου και η Κατηχήτρια του Δημοτικού κοντά στην ιερατική οικογένεια. Ο Πατήρ Χαράλαμπος κοντά στο Ναό ν' αγκαλιάζει με το στοργικό του βλέμμα μικρούς και μεγάλους... Μετά από τριάντα χρόνια περίπου τους ευγνωμονώ και τους ευχαριστώ για τα μαθήματα που μας παρέδωσαν τότε. Ήταν και είναι μαθήματα ζωής !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το σπίτι του παπά πάντοτε ανοιχτό για όλους. Ο π. Χαράλαμπος είναι ένας μοναδικός κληρικός. Δεν υπάρχει ψυχή που τον γνώρισε και δεν ευεργετήθηκε από την αγάπη του.