Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ, Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ! - Ανδρέας Χριστοφόρου

 ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ, Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!

Ο Χριστός είπε ότι ΕΓΩ ΕΙΜΙ Η ΟΔΟΣ ΔΙ ΕΜΟΥ ΑΝ ΤΙΣ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΗΝ ΕΥΡΗΣΕΙ

Με την Σάρκωση του ο Θεός Λόγος τα Χριστούγεννα και τη Βάπτιση Του τα Θεοφάνεια , γίνετε έτσι η Οδός που μας αποκαλύπτει  τον Θεό Πατέρα Του και Πατέρα μας και το Άγιο Πνεύμα.

Διά του Ιησού Χριστού φανερώνεται η Αγία Τριάδα , ο Πατήρ ο Υιός  και το Άγιο Πνεύμα, διότι ο Υιός πήρε την Ανθρώπινη Φύση μας και την ένωσε με την Θεία του Φύση και μας έκανε κατα τον Απόστολο Πέτρο ΚΟΙΝΩΝΟΥΣ ΘΕΙΑ ΦΥΣΕΩΣ ώστε μέσα στην Ορθόδοξη  Εκκλησία να αγιαζόμαστε με την κάθαρση τον φωτισμό κσι την Θέωσή μας και να να ενωνόμαστε Αιωνίως με τον Θεό.


Ο Χριστός αφου Σταυρώθηκε  και μας προσέφερε ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ και Αναστήθηκε συντρίβοντας την φθορά τον Θάνατο και την Αιώνια αιχμαλωσία που ήταν ο Άδης και μας προσέφερε ΤΗΝ ΑΦΕΣΗ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ,  αναλήφθηκε και κάθεται εκ δεξιών του Πατρός ως ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ, εκεί που καθόταν πάντα  μόνο ως Θεός

Η Ανθρώπινη Φύση στο Πρόσωπο του Χριστού ζεί Αιωνίως στούς κόλπους της Αγίας Τριάδος που αύριο . στη Βάπτιση του Χριστού ,μας φανερώνεται γι αυτό μιλάμε για ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ, φανέρωση δια του Ιησού Χριστού του Θεού ,της Αγία Τριάδος.

Αύριο τα Θεοφάνεια, όσοι βαπτισμένοι Μετανοημένοι, Εξομολογημένοι, Κοινωνημένοι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, ζούμε  μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και την Καρδιά μας, την αποκάλυψη του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος!

Θεοφάνεια στην Ορθόδοξη Εκκλησία
Θεοφάνεια μέσα μας
Θεοφάνεια μέσα μας ως αλλήλων μέλη της Εκκλησίας ως Σώματος του Χριστού!

Γι αυτό σήμερα, μια μέρα πριν ,Νηστεύουμε ακόμα και το λάδι ώστε να ετοιμάστούμε  με την Εγκράτεια των επιθυμιών μας, να πιούμε, αύριο ΤΟΝ  ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

ΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΔΑΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΤΟΥΜΕ, ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ, ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ!

Άγια Θεοφάνεια ,  αποκάλυψη του Τριαδικού Θεού!
Αγιασμός των υδάτων από τους Ιερείς μας, για να αγιαστεί η ψυχή και το σώμα μας !

Άγια Θεοφάνεια !


Ανδρέας Χριστοφόρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: