Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Πρόσκληση σε εκδήλωση για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Πάτρα 3/3/2018


Έχουμε τη τιμή να σας προσκαλέσουμε στην εκδήλωση με θέμα:
“Ποια Μακεδονία; Εγώ γνωρίζω μια μόνο την ελληνική”.
Το σωματείο ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ, παράρτημα Πατρών, διοργανώνει στην Πάτρα το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.00, εκδήλωση με θέμα“Ποια Μακεδονία; Εγώ γνωρίζω μια μόνο την ελληνική” με κεντρικό ομιλητή τον σεβασμιότατοπρώην Επίσκοπο Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης (Σερβίας), Αθανάσιο Γιέφτιτς.
Ο Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέφτιτς γεννήθηκε στην Μπρντάριτσα της Σερβίας το 1938. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου το 1963. Το 1960 εκάρη μοναχός από τον Αρχιμανδρίτη Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς, του οποίου ήταν πνευματικό τέκνο. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1960. Το 1967 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
Το φθινόπωρο του 1968, μετακόμισε στο Παρίσι, όπου αρχικά συνέχισε τις θεολογικές σπουδές στο Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου, ενώ μετά την πάροδο ενός μόλις έτους έγινε καθηγητής στο Ινστιτούτο. Το 1972 εξελέγη καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου. Εξελέγη ως κοσμήτορας της Σχολής Θεολογίας κατά τις περιόδους 1980-1981 και 1990-1991. Στις 7 Ιουλίου 1991 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Βανάτου. Το 1992 εξελέγη Επίσκοπος Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης. Στις 18 Σεπτεμβρίου 1999 παραιτήθηκε. Διετέλεσε τοποτηρητής της Επισκοπής Ζίτσης το 2003. Συνέγραψε θεολογικά έργα, όπως: Ο Θεός Σαρξ ΕγένετοΗ Εκκλησιολογία του Αποστόλου ΠαύλουΙλαρόν Φως του ΚόσμουΧριστός Αρχή και Τέλος.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (Κουκούλι Πατρών).
Στην εκδήλωση, η οποία έχει εθνικό και πατριωτικό χαρακτήρα και μόνο, έχουν προσκληθεί όλα τα πολιτικά κόμματα, οι τοπικοί βουλευτές, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και σύλλογοι, σωματεία και πολιτιστικοί φορείς της περιοχής.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Φιλαρμονική του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών, θα αποδώσει τραγούδια για την Μακεδονία.
Επισυνάπτονται η αφίσα και η πρόσκληση της εκδήλωσης.
Με εκτίμηση,
ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ
ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΑΣ
www.enromiosini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: