Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Ο Άγιος της Θυσιαστικής Αγάπης


Ο Άγιος της Θυσιαστικής Αγάπης

Όλες αυτές τις ημέρες, βλέποντας το πλήθος των πονεμένων, που ήρθαν με τόσο πόθο, να προσκυνήσουν το Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού, μείναμε έκθαμβοι, έκπληκτοι, θαυμάζοντας τόσο την ευλάβεια του ποιμνίου προς τον Άγιο, όσο και την απέραντη αγάπη, συμπόνοια και νιάσιμο του Αγίου προς τον κάθε άνθρωπο που ερχόταν.
Θεέ μου τι αγάπη είχε και έχει αυτός ο Άγιος; Τα λείψανα του, ειδικά η άφθαρτη καρδιά του, ακτινοβολούν μια ατελείωτη αγάπη, ένα πέλαγος ελέους. Όποτε τα προσκυνούσαμε, αισθανόμασταν ότι μέσα μας μεταγγίζονταν ζωή, χαρά, ελπίδα, παρηγοριά, κουράγιο. Ειλικρινά, ως νέοι, είμαστε συγκλονισμένοι και υποκλινόμαστε, σε αυτόν τον Άγιο της Αγάπης.

Όπως έγραψε εύστοχα ένας φίλος μας, ο Άι Γιώργης Πανοράματος, είχε μετατραπεί αυτές τις ημέρες, χάρη στον Άγιο, ένα νοσοκομείο εκτάκτου ανάγκης. Πόσο μεγάλη αλήθεια είναι αυτό; Από το πρωί, μέχρι το βράδυ, το πνευματικό νοσοκομείο της Εκκλησίας του Άι Γιώργη, δέχονταν ασθενείς, βαριά αρρώστους, τους οποίους διακονούσε και περιέθαλπε, ο καλύτερος Ιατρός του κόσμου, Λουκάς ο Επίσκοπος του Χριστού.
Δόξα τω Θεώ. Εκ βάθους ψυχής ευγνωμονούμε τον Πανάγιο Θεό και τον Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο, που μας έφεραν τον Άγιο μας, στην Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη. Ευχαριστούμε επίσης τον Πολυαγαπητό μας, Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο, που δέχθηκε να μας φέρει και φέτος τα Ιερά Λείψανα.
Άγιε μας Λουκά Ιατρέ σε ευγνωμονούμε, σε αγαπάμε πολύ, σε πιστεύουμε και σου δηλώνουμε ότι θα μας λείψεις πάρα πολύ. Είθε να ξαναέρθεις πολύ σύντομα και γενικά, να μην μας εγκαταλείψεις ποτέ, διότι σε έχουμε ανάγκη. Αμήν.

Με υική αγάπη
Πτυχιούχοι και Φοιτητές διαφόρων Σχολών της Θεσσαλονίκης
Τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: