Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Εκοιμήθη ο Δημήτριος Γαρουφαλής,


«Θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν, Άδου την καθαίρεσιν »
«Που σου θάνατε το κέντρον;»
«Ανέστη Χριστός, και ζωή πολιτεύεται»

Σήμερα Κυριακή του Πάσχα εκοιμήθη στο Αγρίνιο
ο αγαπητός και σεβαστός
Δημήτριος Γαρουφαλής
Πρόεδρος της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου.

Οφείλω να καταθέσω ότι η αναπάντεχη μετοικησή του στην ουράνια Πατρίδα ήταν ένα δυνατό κτύπημα που με άφησε άφωνο.
Τον σεβαστό μας Πρόεδρο τον κοσμούσε το χαμόγελο, η ηρεμία, η απλότητα, η κατανόηση, και η ανεπανάληπτη ευγένεια του. Ήρεμος, επιβλητικός, γαλήνιος, με ανεξάντλητη υπομονή μπροστά στις δυσκολίες της ζωής. Έδινε τη μαρτυρία αυτού που ήταν: Άνθρωπος της ολοκληρωμένης αγάπης, της εσωτερικής πνευματικής τελείωσης. Ο λόγος του ήταν πάντα μετρημένος. Τίποτα περιττό, τίποτα φλύαρο. Εφάρμοζε το ρητό του άγιου Γρηγορίου του Θεολόγου: «Λέγε, όταν έχεις να πεις κάτι σπουδαιότερο της σιωπής. Και σιώπα, όταν η σιωπή είναι ανωτέρα των λόγων».

Η αγάπη του περνούσε στο βλέμμα του, και αυτό μας έδινε τα μηνύματά του. Επιτέλεσε το καθήκον του ως Πρόεδρος με ζήλο, αυταπάρνηση και αφοσίωση. Παντού πρώτος στην διακονία του Ιεραποστολικού Έργου, στην Ένωση, στο Γηροκομείο Αγρινίου, στην Κατασκήνωση Αγίου Βλασίου και σε πολλές άλλες χριστιανικές προσπάθειες της πατρίδας μας.
Έδωσε στην κοινωνία μια εκλεκτή οικογένεια. Ο θεός τον αξίωσε να δει παιδιά και εγγόνια που με τις αρχές του θα συνεχίσουν την λαμπρή ιστορία του.
Μέσα στην σημερινή Αναστάσιμη χαρά, με λύπη σας αποχαιρετώ. Τα συναισθήματα που με πλημμυρίζουν γίνονται ένα μεγάλο Ευχαριστώ για όσα γνώρισα κοντά σας, και ευγνωμοσύνη στο Θεό που σας έφερε στο Χριστιανικό έργο.
Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα με τον Αναστημένο Χριστό.
Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Δευτέρα της Διακαινησίμου 9 Απριλίου 2018 ώρα 5 μ.μ. στην Ιερό Ναό Κοιμήσεως (Παναγίας) Αγρινίου.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι αγαπητέ Κωστόπουλε αυτά όλα ήταν ο Γαρουφαλής. Τον σκιαγράφησες τέλεια.
Ας απολαύσει τώρα τον Παράδεισο.

Ανώνυμος είπε...

Το Αγρίνιο έγινε πτωχότερο. Υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της πόλης μας.
Αιωνία του η μνήμη.

π. Χριστοφόρος είπε...

Ὁ αείμνηστος πλέον Δημ. Γαρουφαλῆς ἦταν ζυμωμένος με το πνεῦμα τοῦ π. Ευσεβίου Ματθοπούλου. Με ἀξίωσε ὁ Θεός να συνεργασθούμε σχεδόν 12 χρόνια. Εχέμυθος, προσεκτικός, με κρίση στη σκέψη του. Πολλές φορές γινόταν ἀσπίδα για να με προφυλάξει ἀπό κινδύνους και πειρασμούς. Άνθρωπος προσευχῆς και μελέτης. Δεν θα ξεχάσω τά καλοκαίρια στη κατασκήνωση τοῦ Ἁγίου Βλασίου πόσο με ὠφελοῦσε. Καθημερινή πνευματική μελέτη,προσευχή και συζητήσεις ὠφέλιμες. Ἀγαποῦσε υπερβολικά την Ἀδελφότητα τοῦ "Σωτῆρος". Γνώριζε ὅλος τοῦς ἀδελφούς τῆς Ἀδελφότητος κατ'ὄνομα και προσευχόταν γι'αὐτούς. Χαιρόταν σαν παιδί ὅταν μάθαινε για χαρες τῆς Αδελφότητος και συμμετεῖχε στις λύπες της. Πάντοτε ἔδινε το παρόν στα γεγονότα τῆς Ἀδελφότητος. Ἀγαποῦσε ειλικρινά, πηγαία και γέμιζε τις καρδιές μας με την ταπεινή παρουσία του. Μαζί με την ευλογημένη σύζυγό του Ἐλπδα ἄς ἀπολαμβάνουν τά κάλλη τοῦ Παραδείσου Νά εἶναι αὠνία ἡ μνήμη του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός τον πήρε αυτή την μέρα για τον Παράδεισο. Ζει πλέον στον θρίαμβο της Ανασαστάσεως.
Με συγκίνησαν τα καλά λόγια του κ. Κωστόπουλου αλλά και η μαρτυρία την οποία κατέθεσε εδώ ο σεβαστός π. Χριστοφόρος που έγραψε χρυσή ιστορία κατά την καρποφόρα διακονία του στο Αγρίνιο.
Ν.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τον νίκησε η ασθένεια.
Τι σου είναι ο άνθρωπος.
Έφυγε σύντομα.
Καλή παρηγοριά στα παιδιά του.

Ανώνυμος είπε...

Στην Κατασκήνωση η απουσία του θα είναι αισθητή. Καλός άνθρωπος και γλυκομίλητος. Ας μην μας ξεχνά όσους μας γνώρισε από παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να τον αναπαύσει. Εύχομαι την θέση του να την πάρει κάποιος ισάξιος για το καλό του συλλόγου και του γηροκομείου. Ο μακαριστός όλη του την ζωή την είχε αφιερώσει στην Ένωση. Ήταν άνθρωπος του Θεού. Ο π. Χριστοφόρος στα λίγα λόγια του αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητα του μακαριστού Δημήτριου Γαρουφαλή.
Κυκλάρχης

Αγρινιώτης είπε...

Αγάπησε τον Θεό ειλικρινώς και τον αγάπησε ο Θεός τόσο που τον ήθελε κοντά του, και φάνηκε. Ανήμερα του Πάσχα πέρασε στην αιωνιότητα, δόξα τω Θεώ! Θα είναι φτωχή πια η ΧΕΑ χωρίς Πρόεδρο, χωρίς τον Πρόεδρο. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο ξανά. Μετρημένος άνθρωπος από κάθε άποψη. Δίκαιος-φιλεύσπχλαχνος-ανεξίκακος. Λόγια όσα χρειάζονταν, διάκριση απεριόριστη προς όλους και όλα, προνοητικότητα όση έπρεπε, διαχείριση του συλλόγου ζηλευτή και πρωτοποριακή πανελληνίως, κι όλα αυτά μένοντας ταπεινός, υπάκουος δίχως ίχνος έπαρσης. Πάλευε για να κρατήσει τη ΧΕΑ και το χριστιανικό της έργο υψηλό και στις σωστές βάσεις. Κι όλοι εμείς γενιές και γενιές παιδιών που περάσαμε από τη ΧΕΑ, τον θυμόμαστε να στέκεται εκεί, να παρακολουθεί με αγάπη και να χαίρεται για την πρόοδό μας. Δεν είναι υπερβολές επί τη εκδημία όλα τα παραπάνω, είναι απλά η αλήθεια. Εμείς παραμένουμε απείρως ευγνώμονες... τον ευχαριστούμε... και υποσχόμαστε να προσπαθήσουμε να μοιάσουμε στο παράδειγμά του!

Ανώνυμος είπε...

Πέρασε πολλά από αδελφούς. Έλαβε φαρμάκια. Τώρα απολαμβάνει τους κόπους που φιλότιμα έκανε για την Ένωση. Η μετά Γαρουφαλή περίοδος θα τον αναδείξει περισσότερο ως πνευματικό ηγέτη.

Ανώνυμος είπε...

Ευχομαι, να ειναι κοντα στο Θεο και να μας συγχωρησει για οσα τον πικραναμε..
Κυριε Ιησου Χριστε ελεησε τον δουλο σου Δημητριο..