Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΕΝΑΣ ΝΑΟΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ BENA - LEKA ΤΗΣ KANANGA

 Μετά από πολύωρο ταξίδι κατέφθασε στην BenaLeka του Κεντρικού Kasai ο Πατριαρχικός Επίτροπος Κανάγκα και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας Αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Τσιτσιβός μαζί με την συνοδεία του, Αρχιμανδρίτη Χαρίτωνα Musungayi,  Πρωτοπρεσβύτερο Παύλο  Mukengeshayi και με άλλους συνεργάτας της ιεραποστολής. Πρώτος σταθμός το χωριό Nsantu  όπου ο Ναός – χορτοκαλύβα προς τιμήν του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου. Εκεί μας περίμεναν οι πιστοί με επικεφαλής τον αρχηγό του χωριού όπου τυγχάνει να είναι και Ορθόδοξος. Μας υποδέχτηκαν με πολύ χαρά και μέσα στον ταπεινό αυτό Ναό έψαλαν, ενώ  στην   συνέχεια εμείς  απευθύναμε πνευματικούς λόγους στους πιστούς. 







Μετά  από κοπιώδη ταξίδι φθάσαμε στον τελικό μας προορισμό στην ενορία του Αγίου Νικολάου Bena- Leka όπου τύχαμε μεγάλης και συγκινητικής υποδοχής. Αφού έψαλαν, τραγούδησαν και μας προσέφεραν τοπικά προϊόντα ως δώρα, εμείς τους μιλήσαμε με λόγια αγάπης αλλά και τονωτικά για την πίστη τους. Βεβαίως μεταφέραμε σε όλους τους πιστούς τις ευλογίες τόσο του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου του Β’ όσο και του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου.  
Τους ενημερώσαμε για την ανακαίνιση που ήδη άρχισε και για την κατασκευή νέου καμπαναριού αφού το παλαιό κρίνεται άκρως επικίνδυνο. Οι εργασίες χρηματοδοτούνται από τον δωρητή των Ναών που ανακαινίσθηκαν στην Κανάγκα κύριον Κωνσταντίνον Γαλάνη.   Επιτηρήσαμε τις αρχικές εργασίες, δώσαμε κατευθύνσεις, συνομιλήσαμε με τους πιστούς και την επομένη ημέρα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.        





















6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλέποντας αυτούς τους ναούς νιώθω ντροπή για τα πλούτη και τους περιττούς στολισμούς των δικών μας. Ας γίνουν έρανοι να υιοθετηθούνε από τις ενορίες των μεγαλουπόλεων ναοί στην Αφρική για να τελούνται τα άγια μυστήρια. Και η φωτογραφία με το ασθενοφόρο ας μιλήσει στις καρδιές μας.

Ανώνυμος είπε...

ὁ μὲν θερισμὸς πολύς, οἱ δὲ ἐργάται ὀλίγοι· δεήθητε οὖν τοῦ κυρίου τοῦ θερισμοῦ ὅπως ἐκβάλῃ ἐργάτας εἰς τὸν θερισμὸν αὐτοῦ.

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολο και επίπονο το έργο της ιεραποστολής στα έθνη αλλά όμορφο. Οι Ιεραπόστολοι ακολουθούν στα ΄ίχνη των Αγίων Αποστόλων και κηρύττουν με εμπόδια πολλά. Το λέει η ψυχούλα όσων τολμούν να ακολουθήσουν το παράγγελμα του Κυρίου «πορευθέντες» και θα λάβουν σπουδαίο μισθό παρά του Κυρίου.

Ανώνυμος είπε...

Με ιδιαιτερη συγκινηση και μεγαλη χαρα βλεπουμε το καρποφορο ιεραποστολικο εργο του σεβαστου και λιαν αγαπητου μας πατρος θεοδοσιου Τσιτσιβου αξιου συνεχιστου της αγλαοκαρπης ιεραποστολικης δραστηριοτητος των μακαριστων χρυσοστομου παπασαραντοπουλου - χαριτωνος πνευματικακη-κοσμα Γρηγοριατη στην Κινσασα του Ζαιρ.Ο Παναγαθος ΘΕΟΣ να ευλογει και να κατευθυνει τα βηματα του προς παν εργον αγαθον και πνευματικως ωφελιμον προς σωτηρια και αγιασμο των Αφρικανων Αδελφων μας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι ειδήσεις ενθαρρύνουν τους χριστιανούς και τους βάζουν προ των ευθυνών τους.
Δύσκολο να αφήσεις καλοπέραση, άνεση στο σπίτι, βόλτες με το αμάξι και να πας να ζήσεις τις στερήσεις και τις δυσκολίες για την αγάπη του Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

Ευχάριστα τα νέα της ιεραποστολής στην Κανάγκα. Ο Θεός να στηρίζει τους ανθρώπους του γιατί κάτω από ποικίλες δυσκολίες τις οποίες δεν μπορεί κανένας μας να κατανοήσει προσφέρουν εκτός από πνευματικά και υλικά. Οι Ναοί πρέπει να γίνουν διότι ο Ναός είναι το ορμητήριο και η ταυτότητα της Πίστεως μας.