Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Έναρξη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ι. Π. Μεσολογγίου


Με την ακολουθία του αγιασμού για την έναρξη της νέας χρονιάς, που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, αρχίζουν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, την προσεχή Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 18:30’, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ομιλητής στην πρώτη συνάντηση θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ο όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης, τα παιδιά και η οικογένεια».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος γεννήθηκε στο Φτερνό Λευκάδος το έτος 1958. Μετά την εγκύκλιο μόρφωσή του εισήχθη στο Τμήμα Ποιμαντικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. κατά την τετραετή του φοίτηση. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Ρώμη, στο Pontificio Istituto di Archeologia Cristiana, με εξειδίκευση στην Παλαιοχριστιανική Αρχαιολογία και Τέχνη και ακολούθως ανηγορεύθη Διδάκτωρ της Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Τέχνης.
Επίσης έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εκκλησιαστική Ιστορία (Pontificio Istituto Orientale) και πτυχίο από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Μοναχός εκάρη την 23η Δεκεμβρίου 1980 στην Ιερά Μονή Βελλάς, Διάκονος εχειροτονήθη την 25η Δεκεμβρίου 1980 και Πρεσβύτερος την 26η Φεβρουαρίου 1987 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιωαννίνων κυρό Θεόκλητο. Διετέλεσε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, Διευθυντής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς καί Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς. Το έτος 2008 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής της Χριστιανικής και Βυζαντινής Αρχαιολογίας στην Α.Ε.Α Βελλάς. Ομιλεί την Ιταλική και την Γαλλική γλώσσα. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας εξελέγη στις 9 Οκτωβρίου 2015 και χειροτονήθηκε την επομένη 10 Οκτωβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: