Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Το Μνημόσυνο των Ηλείων Ηρώων του 1940


Το Μνημόσυνο των Ηλείων Ηρώων του 1940
Την ερχόμενη Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 το πρωί θα τελεστεί για 20η συνεχή χρονιά το Εθνικό Μνημόσυνο για τους 351 Ηλείους Ήρωες, του Πολέμου του 1940-41, στην Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Φραγκαπηδήματος. Η οργάνωση του Μνημοσύνου (που ξεκίνησε να τελείται το 1999, την πρώτη Κυριακή μετά την 28η Οκτωβρίου) είναι του Συνδέσμου Τραυματιών, Πολεμιστών, Οπλιτών Νομού Ηλείας, σε συνεργασία με την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής.
Στην Μονή βρίσκεται λίγο χώμα από το Ελληνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο Βουλιαράτων Βορείου Ηπείρου, του χωριού που απέκτησε τον ξεχωριστό του συμβολισμό για όλον τον Ελληνισμό, μετά τον μαρτυρικό θάνατο του ομογενούς αγωνιστή Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις Αλβανικές Αρχές, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του προς τους φίλους και τα μέλη του ο Σύνδεσμος Οπλιτών Νομού Ηλείας, «σε μία εποχή που η Ιστορική Μνήμη του Ελληνισμού, προσβάλλεται από ύπουλα χτυπήματα εντός και εκτός Ελλάδος, όλοι οφείλουμε να αντιδράμε, με την παρουσία μας σε εκδηλώσεις Μνήμης, όπως αυτή που τελείται στο Φραγκαπήδημα εις μνήμην των Ηλείων μας συμπατριωτών, Αξιωματικών και Οπλιτών πεσόντων  κατά την διάρκεια του Ελληνοϊταλικού και του Ελληνογερμανικού Πολέμου 1940-1941. Αυτό πρέπει να κάνουμε και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018».  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τιμή στους Ήρωες, που έδωσαν το αίμα τους για την Πατρίδα μας.