Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Οι ήρωες των Ιμίων τιμήθηκαν στον Αγ. Σπυρίδωνα Πύργου

Οι ήρωες των Ιμίων τιμήθηκαν στον Αγ. Σπυρίδωνα Πύργου
23 χρόνια μετά η θυσία παραμένει ζωντανή
Με μεγάλη συμμετοχή πιστών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου το προγραμματισθέν Μνημόσυνο για τους 3 Αξιωματικούς πεσόντες στην βραχονησίδα Ίμια το 1996. Μέσα σε ένα συγκινητικό κλίμα ο εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας τέλεσε το μνημόσυνο και ζήτησε από τους πιστούς να μην ξεχνούν τις εθνικές επετείους, που ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος δεν ξεχνά ποτέ να τιμά εις πείσμα της αντιηρωικής μας εποχής. Λίγα λόγια απηύθυνε εκ μέρους των διοργανωτών του Μνημοσύνου ο φιλόλογος και γραμματέας του Συνδέσμου Οπλιτών Νομού Ηλείας κ. Γεώργιος Κουρκούτας, που τόνισε ότι όπως και πέρσι συνεχίζεται στην πόλη του Πύργου αυτή η πρωτοβουλία στους ήρωες που φυλάνε την ακεραιότητα της Ελλάδος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού κ. Κυριάκος Βασιλάρας, που στα γεγονότα των Ιμίων υπήρξε μέλος της φρεγάτας «Ναβαρίνον».

 Το κλίμα των ημερών του Ιανουαρίου 1996
Ο κ. Βασιλάρας περιέγραψε το κλίμα των ημερών του Ιανουαρίου 1996, ενώ επεσήμανε ότι σε στιγμές κρίσιμες σαν την σημερινή οι ηγεσίες της χώρας δεν κατανοούν την δύναμη του Ελληνισμού και προβαίνουν σε απαράδεκτες υποχωρήσεις σε Μακεδονία, Αιγαίο και Θράκη.
Το μνημόσυνο έκλεισε με το προσκλητήριο των πεσόντων και τον Εθνικό ύμνο. Στο κέντρο του Μνημοσύνου υπήρχε φωτογραφία των 3 Αξιωματικών, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορος Γιαλοψού. Διοργανωτές του Μνημοσύνου εκτός από την Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος ήταν η Επιτροπή Ηλείων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας «Φιλιππείον», η δημοτική παράταξη «Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου» και ο Σύνδεσμος Οπλιτών Νομού Ηλείας.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση εις μνήμην των ηρώων στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού. Το παρών στο Μνημόσυνο έδωσαν πέραν τω άλλων ο εκπρόσωπος της ΣΕΤΤΗΛ Αρχιλοχίας Στ. Σφυρής, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ε.Α.Α.Ν. Νομού Ηλείας Αντιπλοίαρχος ε.α. κ. Ζώης Υφαντής, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Οπλιτών κ. Θεοφάνης Παπαδόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πύργου κ. Θεόδωρος Κόρδας και κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο τ. Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου Αρχ. Ολυμπίας κ. Βασίλειος Τσαμπούκας, ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου «Ηλείων Παράδοσις» κ. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος,  ο Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Γουμέρου κ. Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Οικιστών Σπιάτζας κ. Γεώργιος Μπρης, ο Υποπτέραρχος ε.α. κ.. Σωτήριος Γαραντζιώτης, η επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας παραδοσιακών σπόρων κ. Όλγα Ρουβά-Βενιζέλου, ο ιατρός κ. Σπ. Παπαγεωργίου, η αγιογράφος κ. Μάιρα Μαχαίρα κ.ά. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πατριώτες που δεν ξεχνούν και τιμούν.