Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Μια απορία.


Μια απορία.

Όχι μόνον επειδή ο πρώην Καρπενησίου κυρός Νικόλαος υπήρξε φίλος του μακαριστού πατέρα μου Κωνσταντίνου και στα παιδικά μου χρόνια κάναμε επισκέψεις στο Καρπενήσι και γνώρισα την προσωπικότητά του.
Σήμερα έγινε η εξόδιος ακολουθία του στο Καρπενήσι με την παρουσία μόνο πέντε Μητροπολιτών (Φθιώτιδας, Νέας Σμύρνης, Αιτωλίας, Θηβών, Κοζάνης και Θεσσαλιώτιδος) καθώς του διαδόχου του Καρπενησίου, συνολικά 6 Μητροπολίτες.
Η απορία για ποιο λόγο στις κηδείες των εν ενεργεία Μητροπολιτών γίνεται μάζωξη πλήθους Μητροπολιτών και επισκόπων;
Ο Αρχιεπίσκοπος που ήταν; οι 80 και πλέον Μητροπολίτες με τα υπερσύγχρονα αυτοκίνητά τους δεν μπόρεσαν να πάνε στο Καρπενήσι; Η εορτή του αγίου Αντωνίου θα είναι πρόφαση διότι το ίδιο συμβαίνει με όλους τους πρώην.
Όποιος από τους αναγνώστες θα μου έλυνε την απορία θα του ήμουν ευγνώμων.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν υπάρχει υποψήφιος. Αν υπήρχε κενή θέση θα υπήρχε θέμα παρουσίας για να αρχίσει η ονοματολογία των υποψηφίων προσκείμενων στους «παράγοντες».

Ανώνυμος είπε...

Θα πας στο Συλλαλητήριο; Παρακαλώ να πάρεις θέση.... Πολλοί θα το ήθελαν....

Ανώνυμος είπε...

Μην περιμένεις απάντηση. Άγνωστες οι βουλές των εγκολπιοφόρων.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρπενησίου Νικόλαος ήταν σοβαρός Μητροπολίτης και δεν ήταν ταξιδιάρικος όπως οι σημερινοί που σε άλλη δεσποτική εκδήλωση φίλου είναι το πρωί και το βράδυ με αυτοκίνητο καράβι ή αεροπλάνο τρέχουν αλλού για χοροστασία. Ήταν Επίσκοπος και όχι δημοσιοσχεσίτης.
Πήγαν αυτοί που τον αγαπούσαν.

Ανώνυμος είπε...

Ρητορική η απορία… και δεν θα σας απαντήσω για ευνόητους λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Που κολλάει η ερώτηση για το συλλαλητήριο; Μην την κάνεις την απορία ρωσική σαλάτα.

Ανώνυμος είπε...


Προετοιμάζονται οι περισσότεροι για το Συλλαλητήριο των Αθηνών ....

Ανώνυμος είπε...

Το ανέκδοτο της νύχτας ήταν η προοιμίασα για το συλλαλητήριο.
Χα χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

Είναι απορία αυτή!!!
Οι Μητροπολίτες είναι για τα ‘’πανηγύρια’’ Αγίου Αντωνίου κλπ κλπ…
Στο Καρπενήσι κάνη κρύο και έχει χιόνι.
Δεν κενώθηκε και η θέση να πάει ο Ιερώνυμος και να αρχίσουν τα ‘’μαγειρέματα’’.
Έτσι οι πρώην Μητροπολίτες φεύγουν ταπεινά και σεμνά με αυτούς που τους αγαπούν και πάνε για να προσευχηθούνε για την ανάπαυση της ψυχής και όχι για ‘νταβαντούρια’’.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...


Συμβαίνει αυτό όχι μόνο σε σχολάζοντες μητροπολίτες αλλά και σε άλλους ανθρώπους που δεν είναι στην εξουσία. Το πρωτόκολλο πάντα έχει τιμές στους εν ενεργεία αξιωματούχους της εκκλησίας ή της πολιτείας οπότε δεν αποτελούν εξαίρεση και οι δημόσιοι υπάλληλοι μητροπολίτες που τους πρώην τους έχουν στο περιθώριο.

Ανώνυμος είπε...

Κακά τα ψέματα οι τέως είναι στα δίπτυχα της Εκκλησίας κάπου στο τέλος κανένας δεν τους υπολογίζει. Το τηλέφωνο δεν θα κτυπούσε ούτε στην γιορτή του. Αυτός όμως κ. Τάσο δεν την εγκατέλειψε την ορεινή Μητρόπολη όσο ήταν Μητροπολίτης. Ζούσε εκεί όχι σαν κάποιους άλλους που ψάχνουν στις Μητροπόλεις τους να του βρουν και παραβγαίνουν στα ταξίδια τον υπουργό των εξωτερικών.