Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Λαμπρώς εορτάσθη η Μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στα Κρύα Ιτεών των Πατρών

 Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Λαμπρώς εορτάσθη η Μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου εις τον προς τιμήν του Ιερό Ναό στην περιοχή Κρύα Ιτεών των Πατρών.
Την παραμονή ετελέσθη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας εις τον οποίο προέστη και εκήρυξε τον θείο λόγο ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Γρίβας, αδελφός της Ιεράς Μονής Γηροκομείου Πατρών.



Ανήμερα ετελέσθησαν ο Όρθρος και η πανηγυρική θεία Λειτουργία εις την οποία προεξήρχε και ομίλησε με λόγο μεστό θεολογικών νοημάτων ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος Πρωτοσύγγελος της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας.

Αφ' εσπέρας ετελέσθησαν ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση προς τον Άγιον Χαράλαμπο υπέρ παντός του πληρώματος της Εκκλησίας.
Η συμμετοχή του ευσεβούς λαού ήτο συγκλονιστική κατά τον διήμερο εορτασμό, άνθρωποι κάθε ηλικίας έσπευσαν στον Ιερό Ναό να προσκυνήσουν τον Άγιο και να εναποθέσουν εις Αυτόν κάθε αίτημά τους.
Εις το τέλος της πανηγύρεως ο προϊστάμενος του Ναού π. Ιωάννης Δημητρόπουλος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο με τις ευλογίες του οποίου διεξήχθη η ιερά πανήγυρις, το Ιερατείο που προσήλθε στο Ναό δια να τιμήσει τον Άγιο, καθώς και άπαντας τους κοπιάσαντας δια τον εορτασμό.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: