Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΚΑΝΑΓΚΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ


Σήμερα 14:00 - 16:40 στο ΛΥΧΝΟΣ  η Πατριαρχική Θ. Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Κανάγκας  στις 24.2.19 και η ενθρόνιση του Μητροπολίτου Κανάγκας Θεοδοσίου.
Άργησα να σας εκθέσω τις εντυπώσεις μου από την Ιεραποστολή,  αλλά πιστεύω πως θα σας ανταμείψω για την προσμονή.
Ακολουθεί και η γιορτή του ΦΩΣ ΕΘΝΩΝ...
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα κοσμικά Μέσα Ενημέρωσης είναι γνωστό ότι υπηρετούν συμφέροντα. Είχα την διαίσθηση ότι κάτι τέτοιο κάνουν και τα θρησκευτικά ιστολόγια.
Τώρα έχω ένδειξη.
Χθες έστειλα στο ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ το παρακάτω σχόλιο σε αυτά τα οποία διημείφθησαν δημόσια τόσο από εσάς στην αρχή κ. Κωστόπουλε, όσο και από τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο. https://aktines.blogspot.com/2019/03/blog-post_54.html
Σας υποβάλω το σχόλιο ελπίζοντας μα μην έχει και σε σας την ίδια τύχη, μιας και πολλές φορές έχουν γράψει αναγνώστε σας για λογοκρισία και από σας.

«Οι δύο Αναστάσιοι των Πατρών (π. Γκοτσόπουλος, κ. Κωστόπουλος) είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι αλλά διατηρούν φιλική σχέση.
Ο α. πολεμά τον οικουμενισμό ο β. τον ανέχεται.
Ο α. είναι εναντίον του Ουκρανικού Αυτοκέφαλου ο β. μάλλον το αποδέχεται.

Διαβάζοντας το υπό του α. προωθημένο κείμενο και βίντεο εξεπλάγην. Πως μπορεί ένα μάχιμος κληρικός με ιστορία, να μας παρουσιάζει τον Αλεξανδρείας Θεόδωρο, ως πρότυπο επί της υποθέσεως του Ουκρανικού. Όταν ο α. σε σχετική δημοσίευση υπό του β. (http://anastasiosk.blogspot.com/2013/10/blog-post_6605.html) κειμένου με τίτλο ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ - Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β' έγραφε μεταξύ των άλλων: «π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ είπε...
Τα ίδια μπορεί να τα πει ακόμα και ένας Βραχμάνος, Βουδιστής, Ινδουιστής, Μουσουλμάνος ακόμα και ένας politically correct άθεος !
Πού το μήνυμα του Ευαγγελίου ;
Πού η μαρτυρία της εν ημίν ελπίδος ;
Πού η Αλήθεια της Ορθοδοξίας ;
Πού ο Σταυρωμένος και Αναστημένος Χριστός ;
Στενοχώρια ! Απογοήτευση !» ……

Ο β. συνήθως δεν εκθέτει δημόσια -έγγραφα- τις απόψεις του. Τώρα μας έγραψε αυτό το σχόλιο από το οποίο καθένας μπορεί να βγάλει διαφορετικά συμπεράσματα. Δεν παραλείπω να αναφέρω ότι έχει σχέσεις και γνωριμίες με πολλούς αλλά είναι διακριτικός.

Η υπόθεση του Ουκρανικού έδωσε άφεση κατά τον α. στα οικουμενιστικά ανοίγματα του Αλεξανδρείας Θεόδωρου;

Αρχιμανδρίτης Ι. Μ. Πατρών»

Ανώνυμος είπε...

Αναμένω την δημοσίευση του σχολιασμού μου.
Αρχιμανδρίτης Ι. Μ. Πατρών

Ανώνυμος είπε...

Έχω υπομονή και ελπίζω στην δημοσίευση.
Δεν πιστεύω στην λογοκρισία.
Αρχιμανδρίτης Ι. Μ. Πατρών

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την δημοσίευση, έστω και με καθυστέρηση και κατόπιν επιμονής.
Καλή σαρακοστή
Αρχιμανδρίτης Ι. Μ. Πατρών

Ανώνυμος είπε...

Περασμένα ξεχασμένα. Για πολλούς αντιοικουμενιστές σημαία τους είναι μόνο ο Κωνσταντινουπόλεως που έχει αρμοδιότητες συγκεκριμένες από τις Οικουμενικές κλπ Συνόδουςκαι όχι οι άλλοι Πατριάρχες που είναι βαμμένοι μεν στον οικουμενισμό μέχρι τα μπούνια αλλά δεν έχουν δύναμη. Τώρα οι αντιοικουμενιστές τα ξέχασαν τα ανοίγματα του Αλεξανδρείας σε Παπικούς, Κόπτες, Μουσουλμάνους και κάθε καρυδιάς καρύδι. Αφού δεν μνημόνευσε τον Ουκρανίας είναι όλα μέλι γάλα.
Μην μας θεωρούνε τόσο χαζούς. Νους υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Αρχιμανδρίτης αν ψάξεις στο google θα βρεις πολλά. Αρκετά έχουν οι Ακτίνες, και για αυτό του έβαλαν το σχόλιο. Η δημοσίευση του παπά-Τάσου πάει στα «καλά και συμφέροντα», ας γράψω για αυτό και ας σιωπήσω για τα άλλα. Είναι και αυτό από τα ηθικά και νόμιμα της εποχής μας.
Αντιοικουμενιστής