Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Η Νέα Γενιά Χριστού-Εκκλησίας είναι εδώ! - Αθανάσιος Κοτταδάκης


Ο εκλεκτός συνεργάτης του Ιστολογίου κ. Αθανάσιος Κοτταδάκης, Θεολόγος-Συγγραφέας, μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο στη ανάρτηση: Εορτή Λήξεως Κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως 3.500 νέοι στο Γήπεδο Παναιτωλικού στο Αγρίνιο  
    
  Η εντολή του Χριστού στους Μαθητές, «ὃ λέγω ὑμῖν ἐν τῇ σκοτίᾳ, εἴπατε ἐν τῷ φωτί, καὶ ὃ εἰς τὸ οὖς ἀκούετε, κηρύξατε ἐπὶ τῶν δωμάτων»-Ματθ.10,27. Και σε ελεύθερο νεοελληνικό λόγο, «όσα σας παραδίδω ιδιαίτερα, να τα προβάλλετε φανερά, και όσα σας εμπιστεύομαι μυστικά, διαλαλείστε τα σε όλο τον κόσμο», συνιστά πολύτροπο για τις μέρες χρέος. Μια μορφή του ενδεικτική είναι αυτό που έκανε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας-Ακαρνανίας Κοσμάς, έβγαλε τα παιδιά των Κατηχητικών «επί των δωμάτων». Έδειξε ότι η Νέα Γενιά Χριστού-Εκκλησίας είναι εδώ! Υπάρχει ελπίδα, όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα ο σπόρος στην ψυχή τους κρατάει!

      Η περίπτωση με πήγε στις Κυριακάτικες παρελάσεις της Κατασκήνωσης ΧΜΟ στην Αγία Παρασκευή-1951-53 -με ενθουσιώδη συντονιστή βήματος και τραγουδιού- «Μια ψυχή ένας παλμός και μια καρδιά-όλοι ενός Πατέρα είμαστε παιδιά…» -τον Ομαδάρχη Φεφέ- κατόπιν Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο. Και δεν ήταν λίγα τα θετικά σχόλια των περιοίκων. Βέβαια πιο πολύ με πήγε στις «μυρμηγκιές», μαθητών των Κατηχητικών στο Παναθηναϊκό Στάδιο επί Αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου …  
     Είναι θαυμάσιο για τις μέρες μας να δείχνει η Εκκλησία τα παιδιά του Χριστού, Να θυμίζει urbi et orbi de facto ότι: «Και ιδού ζώμεν» -2Κορ.6,9. 
Αθανάσιος Κοτταδάκης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι σπουδαία η μαρτυρία αυτή της χριστιανικής νεότητας.
Είναι ένα μήνυμα προς τους άθεους κρατούντας.

Ανώνυμος είπε...

Η νεότητα είναι η δόξα και το μέλλον της Εκκλησίας. Ο π. Θεόκλητος Φεφές υπήρξε Ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Αιτωλοακαρνανίας και ο ιδρυτής των κατασκηνώσεων της μητροπόλεως.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Κοσμάς δεν είναι οικουμενιστής. Είναι αντιοικουμενιστής μητροπολίτης και γι΄ αυτό ευλογούνται τα έργα του.
Το έχουν καταλάβει αυτό οι οικουμενιστές;

Έλληνας και Ορθόδοξος