Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΓΛΑΥΚΟΥ ΠΑΤΡΩΝ-06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019


Την Τρίτη το απόγευμα 6 Αυγούστου 2019 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε ο Εσπερινός και η Ιερά παράκληση μετά θείου κηρύγματος υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Παναγιώτη Ταρσινού, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Αρόης Πατρών.  Στο τέλος του  Εσπερινού πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτανεία  της ιερής Εικόνας στους δρόμους της Ενορίας, με την συμμετοχή της μπάντας του Δήμου Πατρέων και ενοριτών ενδεδυμένων με παραδοσιακές στολές, όπου κρατούσαν την Ιερή εικόνα.






 Πλήθος προσκυνητών συμμετείχαν στην λιτανευτική πομπή, ενώ πολλοί χριστιανοί περίμεναν με ευλάβεια στις άκρες των δρόμων αναμένοντας την διέλευση της ιεράς πομπής. Σε κεντρικό σημείο της ενορίας αναπέμφθηκε δέηση.

Μετά το πέρας της Ιερής Ακολουθίας, τα χορευτικά τμήματα της ενορίας και του Δήμου Πατρέων παρουσίασαν ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.
Αξιοσημείωτη η προσεύλευση εκατοντάδων πιστών κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών καθώς και στο προσκύνημα της Ιερής Εικόνας όπου διήρκεσε μέχρι τις πρωινές ώρες με εκατοντάδες πιστούς να κατακλύζουν τους δρόμους της ενορίας.
























































Δεν υπάρχουν σχόλια: