Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Παραλίας Πατρών Έναρξη Κατηχητικής Χρονιάς 2019-2020 και Βράβευση Επιτυχόντων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

 Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα στον αύλειο χώρο του ναού πραγματοποιήθηκε άλλη μια γιορτή έναρξης του ιεραποστολικού έτους 2019 – 2020. Η γιορτή αυτή είχε μουσικοχορευτικό χρώμα αλλά δεν ήταν μόνο αυτό που απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι. Η Μαριάμ Ρουμελιώτη άνοιξε την γιορτή με μια στοχευμένη και όμορφα σκηνοθετημένη βιντεοπαρουσίαση όπου παρουσιαζόταν όλο το ποιμαντικό έργο της ενορίας του αγίου Ιωάννου Παραλίας. 



Κατόπιν, η παρουσιάστρια ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια του Ελληνικού ρεπερτορίου, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε το χορευτικό του Ιερού Ναού το οποίο απόδωσε με όμορφες χορογραφίες τα τραγούδια. Στο τέλος η ευχή για καρποφόρο ιεραποστολικό έτος 2019 – 2020 στην «Κιβωτό των Παιδιών» και σε όλες τις δράσεις του ενοριακού ποιμαντικού έργου του αγίου Ιωάννη έκλεισε την πανέμορφη φθινοπωρινή βραδιά.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου σε κλίμα συγκίνησης και ευφορίας έγινε – όπως κάθε χρόνο εδώ και 10 συναπτά έτη – η εκδήλωση προς τιμή των επιτυχόντων μαθητών από τα Λύκεια της Παραλίας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Καλεσμένοι στο πνευματικό κέντρο απόφοιτοι του Εκκλησιαστικού Λυκείου, του Επαγγελματικού και του Γενικού Λυκείου Παραλίας Πατρών μαζί με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους δέχτηκαν τη φιλοξενία του Αη – Γιάννη και τον πνευματικό λόγο γεμάτο ελπίδα, προσευχή και προσοχή του π. Αντωνίου Ρουμελιώτη που κατευόδωσε στο νέο τους ταξίδι, στη ζωή της γνώσης τους μελλοντικούς φοιτητές. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκπαιδευτικοί από το ΕΠΑΛ Παραλίας, οι κ. Γεωργία Παυλίδου (καθ. Πληροφορικής) και Καικιλία Κατσιβαρδά (τομεάρχης 1ου Εργαστηριακού Κέντρου – Παράρτημα ΕΠΑΛ), η οποία και έλαβε τον λόγο. Στον λόγο της ενθάρρυνε τους νέους να αγαπήσουν τη μόρφωση και ευαισθητοποίησε όλους τους παρευρισκόμενους πως το σχολείο τους, το ΕΠΑΛ κάνει σωστή δουλειά και έχει να λαβαίνει πολλούς καρπούς.
Απόδειξη οι πολλές και μεγάλες επιτυχίες των μαθητών τους τα τελευταία χρόνια. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο χαιρετισμός του διευθυντή του ΕΠΑΛ Παραλίας κ. Ηλία Ντεμίρη, ο οποίος έγινε μέσω τηλεφώνου με ανοιχτή ακρόαση. Τέλος, με πολύ ειλικρίνεια και σεβασμό μίλησαν και κάποιοι γονείς ενθαρρύνοντας τα παιδιά που πέτυχαν αλλά και αυτά που απέτυχαν και δίνοντας μια  άλλη προοπτική διαπαιδαγώγησης των νέων μέσα από το βιβλίο «Ασκητική της Αγάπης» της Γερόντισσας Γαβριηλίας Παπαγιάννη. Η εκδήλωση έκλεισε με την αναμνηστική φωτογραφία στα προπύλαια του ναού, του αγίου Ιωάννου Προδρόμου Παραλίας Πατρών.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: