Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Αρχιμανδρίτης ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Νέος Μητροπολίτης Ι. Μ. Λήμνου -Αγίου Ευστρατίου. - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΤΤΑΔΑΚΗΣ



Αρχιμανδρίτης ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Νέος Μητροπολίτης Ι. Μ. Λήμνου -Αγίου Ευστρατίου.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΚΟΤΤΑΔΑΚΗΣ

     Σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, το ιστορικό και πανέμορφο νησί των Σπετσών δέχτηκε από το Θεό μεγάλη χαρά ! Ένας ευλογημένος απόγονος των ηρωικών μπουρλοτιέρηδων, μπουρλοτιέρης ψυχών με Χριστό αυτός, ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καλογερόπουλος. Πρωτοσύγγελος της Ι. Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής είναι ήδη εψηφισμένος Μητροπολίτης της Ι. Μ. Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, δυο νησιών δόξας και δοκιμασίας αντίστοιχα.
    Σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 ο υπογράφων και η φιλόλογος σύζυγός μου  Σοφία Παναγιωτάκη-Κοτταδάκη ευλογηθήκαμε από το Θεό με μεγάλη, πολύ μεγάλη χαρά, ένας δικός μαθητής, μας στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σπετσών, ένα πολύ-πολύ αγαπητό μας, λίαν ευλαβικό εξ απαλών ονύχων παιδί του Θεού, έχοντας διακονήσει τριάντα χρόνια και πλέον ως δόκιμος και ταπεινός εργάτης στον Αγρό του θερισμού του Χριστού, «ήτις εστιν εκκλησία Θεού ζώντος», καλείται να σηκώσει το Σταυρό του Χριστού από το κορυφαίο του Επισκόπου Λειτούργημα.

      Με όση αγάπη έχω καρδιακή συν βαθύτατο σεβασμό στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο Β’, και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  κ. κ. Νικόλαο, που ως φαίνεται πρωτοστάτησαν στην εκλογή του, και όσο οφειλόμενο σεβασμό στους Μητροπολίτες που του έδωσαν ψήφο θετική, απλός λαϊκός θεολόγος καθηγητής του εγώ, μέσον όγδοης δεκαετίας πια, έχω, ελπίζω, ευλογία, να καταθέσω μαρτυρία, και μετά λόγου γνώσεως να πω: «Εποιήσατε έργον καλόν», κρίναντες αυτόν άξιον της σταυρικής ευθύνης του Επισκοπικού Λειτουργήματος της Ι. Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. Εκλέξατε με τη Χάρη του Χριστού ως Επίσκοπο έναν αφοσιωμένο στην κλήση Του αποστολικά, δηλαδή, ολοκληρωτικά, εραστή της μακρόθυμης αγάπης σταθερό, και της ιδιαίτερης αξίας για την εποχή μας της αρετής «του ύψους του έσχατου βάθους», της αγίας ταπείνωσης. Ευλογίες που ελπίζω δε θα αργήσουν πολύ να νιώσουν προς χριστιανική τους οικοδομήν οι ευλαβείς χριστιανοί ορθόδοξοι των δυο ακριτικών μας νησιών.
       Λοιπόν, Μανώλη μου λίαν αγαπητέ, λίαν συν λίαν σεβαστέ Μητροπολίτη της Ι. Μ. Λήμνου  και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεε, χίλια φιλιά, δυο χιλιάδες ευχές,, άπειρες θερμές προσευχές ! Να στέκει πλάι σου ο Χριστός, να σε αξιώνει λεπτό προς λεπτό να σηκώνεις δόκιμα το σωτήριο Σταυρό ! Έτι δε να ευλογηθείς κάποια στιγμή το δικό Του λόγο να πεις : «Ως αχρείος δούλος Χριστού κι εγώ, ο όφειλον ποιήσαι, πεποίηκα» ! Και στη συνείδησή σου ν’ ακούσεις τη φωνή του Παύλου να υπηχεί: «Τον δρόμον τετέλεκα, την πίστιν τετήρηκα, απόκειται μοι ο της δικαιοσύνης στέφανος». ».
Με την αγάπην την πρώτην, ην ουκ αφήκα, συν ένα δάκρυ.
Αθανάσιος Κοτταδάκης

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρχοντας σε όλα του ο πρωτοσύγκελός μας.
Τυχερή η Λήμνος.
Μέρες αναγέννησης την περιμένουν.
Άξιος!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι ευχές σας σεβαστέ μας καθηγητά είναι και δικές μας ευχές.
Άξιος θα βροντοφωνάξουμε την Δευτέρα στην χειροτονία του στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
Ν.Π.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί πολλά να προσφέρει στην Μητρόπολη. Είναι πετυχημένος ως πρωτοσύγκελος μιας μεγάλης Μητρόπολης. Ο Άγιος Μεσογαίας χάνει πολυτιμότατο συνεργάτη αλλά τον κερδίζει η Εκκλησία.
Άξιος, Άξιος, Άξιος!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλός κληρικός, καλός λειτουργός, καλός ομιλητής. Πολλά χαρίσματα του έδωσε ο Θεός και τα αξιοποιεί για την δόξα της Εκκλησίας. Η χαρά του και δικιά μας χαρά.

Ανώνυμος είπε...

Τα καλά λόγια των καθηγητών του κου και κας Κοτταδάκη καθώς και το ότι ήταν επιλογή του Μεσογαίας Νικολάου να το πάρει κοντά του στην Μητρόπολη και να του αναθέσει την υπεύθυνη θέση του πρωτοσύγκελου λέγουν πολλά.
Άξιος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μεσογαίας Νικόλαος Χατζηνικολάου χάνει πολύτιμο συνεργάτη. Χαρά του Πατέρα είναι να προκόβουν τα παιδιά του. Αυτό είδε και ο Μεσογαίας και τον προσφέρει στην Ιεραρχία.
Η Εκκλησία της Ελλάδος και η Λήμνος κερδίζουνε σπουδαίο πνευματικό ηγέτη.

Ανώνυμος είπε...

Τον νέο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, κ. Ιερόθεο συγχαίρει με επιστολή του ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα ομογένειας και εκκλησιαστικών σχέσεων κ. Αντώνης Διαματάρης, ο οποίος άγει την καταγωγή του από το νησί:
Εκφράζω, ως Λημνιός, τα θερμότατα συγχαρητήρια μου στον νέο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο.
Ενώνω τις ευχές μου και τις προσευχές μου, μαζί με εκείνες του κλήρου και του ευσεβούς λαού μας και τον καλωσορίζω στο μεγάλης στρατηγικής σημασίας νησί μας, ένα νησί που ταλαιπωρήθηκε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα .
Πιστεύω ότι η ποιμαντορία του κ. Ιεροθέου θα αποβεί ευλογημένη και καρποφόρος και ότι όχι μόνο θα επουλούσει τις πληγές που ανοίχτηκαν αλλά και ότι θα εξελιχθεί σε μια ιστορική ποιμαντορία για το νησί μας και τον ποιμενάρχη μας.
Αξιος!

Ανώνυμος είπε...

Άξιος. Εξαιρετική επιλογή της Ιεραρχίας. Οι καλοί εργάτες πρέπει να αξιολογούνται και τώρα η Ιεραρχία άμειψε τον καλό κληρικό.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τον κ. Κοτταδάκη που μας ενημερώνει από πρώτο χέρι αφού υπήρξε μαθητής του για τον νέο Μητροπολίτη μας που με σεβασμό η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος τον περιμένουμε να έλθει με το καλό.
Ευλογημένος ο ερχόμενος στην Μύρινα στην Λήμνο.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος η χειροτονία του σήμερα ήταν μια πνευματική πανδαισία.
Πανάξιος!!!!

Αριμαθαίος είπε...

Ξεκινά από σήμερα η διακονία του Νέου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιεροθέου Γ΄ ευχόμεθα να είναι λαμπρά, σημαντική, και καρποφόρα. Είθε το νησί να ζήσει ξανά της άγιες ημέρες όπως επί Μητροπολίτη Διονυσίου Χαραλάμπους.
Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Κοτταδάκη.
Η Λήμνος κέρδισε ένα στιβαρό και λαμπρό κληρικό ως Μητροπολίτη. Για μας εδώ στην Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, η απουσία του από άμεσο συνεργάτη του σεπτού ποιμενάρχη μας κ.κ. Νικολάου θα είναι αισθητή.
Η παρουσία του ήταν σημαντική για όλους μας.
Ιεροθέου του Σεβασµιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Υπερτίμου και Εξάρχου παντός Αιγαίου Πελάγους, ηµών δε πατρός και Ιεράρχου, πολλά τα έτη.

Ανώνυμος είπε...

Σας καλωσορίζουμε στην Λήμνο, Σεβασμιώτατε κ. Ιερόθεε! Ευχόμαστε να γίνετε ένας από εμάς και η Λήμνος να είναι το σπίτι σας όπως υπήρξαν οι Σπέτσες, οι άνθρωποί της Λήμνου οι άνθρωποί σας και η Εκκλησία επί των ημερών σας να συνεχίσει να δίνει τα μηνύματα που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ανάγκη!
Καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας!
Σας περιμένουμε με σεβασμό και αγάπη
Άξιος!

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Όντως πολλά-πολλά, πολύ αγαθά και πολύ δημιουργικά εύχομαι και ελπίζω ότι θα είναι τα έτη του, "με τη Χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, την Αγάπη του Θεού και Πατρός και τηυν Κοινωνία του Αγίου Πνεύματος. Διό παρακαλώ, τους σεβαστούς κληρικούς ή αγαπητούς αδελφούς της Μητρόπολης Μεσογαίας να στείλουν κάποια ενδιαφέροντα στιγμιότυπα από τη σημερινή χειροτονία του, εκ μέρους μου ή εξ ονόματός μου στην anastasios2009@yahoo.gr όπου είμαι βέβαιος ότι ο αγαπητός κ. Αναστάσιος θα θελήσει να τις αναρτήσει. Ευχαριστώ. Αθ. Κοτταδάκης

Ανώνυμος είπε...

Άξιος - Άξιος - Άξιος! Εξαίρετος και λαμπρός κληρικός. Είναι μεγάλη ευλογία για την Εκκλησία μας αλλά και για την Ιερά Μητρόπολη του. Πολύχρονος να είναι.

Ανώνυμος είπε...

Αν γράψω τα καλά λόγια και τις θετικές εμπειρίες από την Λειτουργική και Διοικητική δραστηριότητα του πρώην Πρωτοσύγκελου μας και νυν Μητροπολίτη Λήμνου θα αποχαρακτηρισθεί από πολλούς άλλους.
Απλά τον ευχαριστώ όχι για το πέρασμά του από την Μητρόπολη μας αλλά για την όλη παρουσία και προσφορά του.
Το σίγουρο είναι ότι αφήνει κενό.
Άξιος ο νέος Δεσπότης Λήμνου.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος. Πολλά τα έτη σας. Πολύκαρπη και καλλίκαρπη και πολύχρονη διακονία στο ιστορικό νησί πλησίον των ακριτών.