Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Εόρτασε ο Ιερός Ναός Αγίας Σκέπης Πατρών

 Σήμερα Δευτέρα 28 Οκτωβρίου το πρωί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε Αρχιερατική θεία Λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης του Ευγηρείου της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Σκέπης, αλλά και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλη η κοσμοσυρροή του πιστού λαού που βοηθούντος και του καλού καιρού ξεπέρασε τους 800 εκκλησιασθέντες.
Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία.
Σε όλους τους προσελθόντες προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα και καφές.  











































Φωτογραφίες: Ανδριάνα Τσαγκάρη

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ο αντιοικουμενιστής Αιτωλίας Κοσμάς και ο Κερνίτσης Χρύσανθος είναι απο τους καλούς μητροπολίτες.

Ανδριάνα Τσαγκάρη είπε...

Απο τα τρίσβαθα της καρδιάς μου,ευχαριστώ την Παναγία μας,όπου μας αξίωσε και φέτος ,να εορτάσουμε και να πανηγυρίσουμε την ένδοξη αυτή ημέρα,μια διπλή εορτή για την Ελλάδα και την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Εκφράζω τις ευγνώμονες ευχαριστίες μου στην Διοίκηση της Μ.Φ.Η. ‘Η Αγία Σκέπη’ Της Χριστιανικής Εστίας Πατρών,στους σεβαστούς Πατέρες που είναι οι πνευματικοί φρουροί του ιδρύματος,το ‘απογκούμπι’ των τροφίμων και οι πνευματικοί καθοδηγητές του προσωπικού.Στον κ. Πρόεδρο,τον κ. Διευθυντή και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου,που με την εθελοντική τους προσφορά συμβάλλουν τα μέγιστα για το ίδρυμα και είναι πάντα δίπλα στο προσωπικό σαν γονείς,σαν πνευματικοί πατέρες και μας νουθετούν,αφουγκράζονται τις ανησυχίες, είναι συναντιλήπτορες και υποστηρικτές των προβληματισμών μας ,κάνοντας το λειτούργημά μας πιο ‘ελαφρύ’ και πιο ευχάριστο.Τους ευχαριστώ και πάντα θα τους ευχαριστώ που πλάι τους διδάσκομαι καθημερινά την ανιδιοτελή αγάπη στον συνάνθρωπο, την θυσιαστική αγάπη, την ανοχή ,την υποχωρητικότητα,το μεγαλείο της προσφοράς,την αποδοχή και την ταπείνωση.Εύχομαι τα έτη τους να είναι πολλά,ευλογημένα και ευάρεστα στον Θεό,να μας αξιώσει Η Αγία Σκέπη να συνεορτάσουμε και πάλι αυτην την ημέρα και να στεκόμαστε άξιοι με την Χάρη Της των περιστάσεων.

Με απέραντη εκτίμηση,σεβασμό
και εν Χριστώ Αγάπη
Τσαγκάρη Ανδριάνα

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος βγήκατε στις φωτογραφίες εξωτερικά.
Εύχομαι και αντιοικουμενιστική στροφή για να σώσετε την ψυχή σας και να δεχθείτε πολύ φωτισμό Κυρίου.

Ανώνυμος είπε...

Τον προτιμώ 8.20 αν είναι κατά τα λεγόμενά σας να είναι οικουμενιστής γιατί είναι καλός χριστιανός και εξαιρετικός άνθρωπος. Έχω γνωρίσει αντιοικουμενιστές που είναι απάνθρωποι. Ο φωτισμός σε όλους είναι αναγκαίος. Αν φωτίσει ο καθένας στον εαυτό του θα φωτίσει και του άλλους. Κάνε αρχή από σένα και εγώ από μένα. Για τους άλλους δεν είναι δική μας υπόθεση.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου κ. Τσαγκάρη να είσθε καλά και να συνεχίστε την προσφορά σας στους τροφίμους του Ευγηρείου και κατά επέκταση και σε μας που ερχόμαστε εκεί. Η Αγία Σκέπη να σας προστατεύει στην ζωή σας. Το ίδιο ισχύει και για τον καλό σας Διευθυντή που σκορπά την αγάπη με την παρουσία του.

Ανώνυμος είπε...

Από τα λίγα πανηγύρια που φιλοξενούν στις εκκλησιασθέντες με τόση αγάπη και αρχοντιά. Μετά την Θεία Λειτουργία από τον θεοφιλέστατο Χρύσανθο μας δόθηκε η ευκαιρία πλούσιου πρωινού και επικοινωνίας στους υπέροχους χώρος του γηροκομείου. Σε όλους όσους συντέλεσαν για αυτό το αποτέλεσμα αξίζουν συγχαρητήρια. Μου θύμισε τα νησιά που μετά την λειτουργία προσφέρουν σε όλους (και όχι σε μερικούς) την υλική αγάπη τους. Κάθε χρόνο με την βοήθεια της Παναγία αυτή την μέρα θα είμαι εκεί.
ΥΓ. και κάθε Κυριακή στον ναό αυτό μετά την λειτουργία προσφέρουν σε όλους καφέ όπως μου είπαν στο αρχονταρίκι του γηροκομείου.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που άκουσες τις διαμαρτυρίες μας και αφαίρεσες τα σχόλια τα οποία καμία σχέση δεν είχαν με το θέμα αυτό.
Υπέροχο το πανηγύρι και ξεχωριστό από όλα τα όμοια.