Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Το νέο κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

 Το νέο κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στη Θεσσαλονίκη.
Τον κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και υποψήφιος πρόεδρος ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας.



Ο μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, στον χαιρετισμό του, ευχήθηκε στους εργαζομένους αταλάντευτη διακονία προς όφελος του λαού μας, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στάθηκε στον οικολογικό χαρακτήρα του νέου κτιρίου της Περιφέρειας, σημειώνοντας ότι «ο χώρος αξιοποιεί κάθε σύγχρονη τεχνολογία για να εξυπηρετεί τους πολίτες και να το αισθάνονται σπίτι τους».

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη τονίζοντας πως «σας υποδεχόμαστε με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης, τιμής και χαράς σε έναν τόπο όπου η Ορθοδοξία έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον».
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που τέλεσε τον αγιασμό, χαιρέτησε τη δημιουργία ενός κτιρίου το οποίο αποτελεί πρότυπο οικολογίας και τόνισε την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.
Επισήμανε ότι «είναι απαράδεκτο να καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον στο όνομα γεωπολιτικών συμφερόντων», ενώ πρόσθεσε ότι «η προστασία της κτίσεως είναι ηθική επιταγή για τους χριστιανούς».
Στο τέλος της τελετής, ο κ. Βαρθολομαίος αποκάλυψε μαρμάρινη πλάκα ενώ συμβολικά φύτεψε μια ελιά στο αίθριο του κτιρίου.
Πηγή : ΟRTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου – Ζάχος Καρεκλάς
Φωτορεπορτάζ: Ζάχος Καρεκλάς














Δεν υπάρχουν σχόλια: