Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Φοιτητικές συναντήσεις στα πρώην Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας με τον π. Προκόπιο Κόρδα


Με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ξεκίνησαν και αυτό το ακαδημαϊκό έτος οι φοιτητικές συναντήσεις
Το πρώην Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας μετά την ανωτατοποίηση και την συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υποδέχονται μαζί με τους παλαιούς φοιτητές για άλλη μια χρονιά τους νέους φοιτητές του. 
Να είναι σίγουροι ότι η κοινότητα θα τους αγκαλιάσει επιστημονικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, πολιτιστικά, και κυρίως πνευματικά. 
Τους προτρέπουμε να ζήσουν τη φοιτητική τους ζωή με όλες τις εκφάνσεις ενός νέου ανθρώπου, να γνωρίζουν ότι η ζωή αυτή είναι ανηφορική, αλλά στο τέλος της ανηφόρας ο ήλιος θα είναι τόσο δυνατός, που θα τους οδηγεί σε όλη τους τη ζωή. 

Η ζωή είναι μία και μοναδική γι' αυτό αγαπητοί μας φοιτητές αξιοποιήστε την στο έπακρο. Σε μια εποχή που φαίνονται όλα να βρίσκονται σε έκπτωση, είσαστε η ελπίδα και το οξυγόνο της κοινωνίας, την πατρίδας μας της Ελλάδας, της χώρας των Αγίων και Ηρώων. 

Άμμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες
(Εμείς, όμως, θα γίνουμε πολύ καλύτεροι)
Ακαδημία νέων Αρχαίας Σπάρτης

Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Ι. Κόρδας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή. Από τις σπουδαιότερες ιεραποστολικές εργασίες η σπορά του Ευαγγελίου στην νεολαία μας. Καλή δύναμη π. Προκόπιε.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για τις συνάξεις αυτές στον χώρο των ΤΕΙ.