Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ποιμαντική νεανική δράση Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Εγκυκάδας

 Η Ενορία του Αγίου Ανδρέου Εγκυκάδος έχει την χαρά, σε τακτικά χρονικά διαστήματα, να φιλοξενεί μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της περιοχής. Σε αυτές τις επισκέψεις των παιδιών, ο εφημέριος του Ναού π. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος με λόγο κατηχητικό μιλάει στα παιδιά για τον Χριστό μας, και την αγάπη που έχει σε αυτά, καθώς και για την Εκκλησιαστική τάξη, την αρμονία και τους διαφόρους συμβολισμούς κατά την Θεία Λειτουργία και τις ακολουθίες της Εκκλησίας μας. Συνδέει τα παιδιά με τον προστάτη Άγιο της Εγκυκάδας, και όλης της Πάτρας, τον Πρωτόκλητο των Αποστόλων Άγιο Ανδρέα μεταφέροντας περιστατικά από την ζωή του, και βγάζοντας διδάγματα που θα τα ωφελήσουν στην πορεία της ζωής τους.  








4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πάντα δραστήρια ενορία που κάνει πολλά. Σπουδαίες αυτές οι επαφές των μαθητών με τον εφημέριο και την ενορία. Καλή δύναμη στον υπεύθυνο και φωτισμό στα παιδιά μας.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ήμουν μαθητής στο δημοτικό μας πήγαιναν στον Ναό οι Δάσκαλοί και σε συνεργασία με τον ιερέα μας έδειχναν εποπτικά τα διάφορα σημεία και τα ιερά σκεύη. Πολλά έμαθα από τέτοιες επισκέψεις και τα κρατάω στην θύμησή μου ως σήμερα. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία Ναού και Σχολείου. Μπράβο στον π. Κωνσταντίνο πολλά προσφέρει από αυτή την ενημέρωση που κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Χαρά Θεού τα νιάτα να ακούν και να συζητούν με τον ιερέα της ενορίας. Ελπιδοφόρα τέτοια ρεπορτάζ. Οι καλοί Δάσκαλοι και Δασκάλες πολλά μπορούν να προσφέρουν. Άξιοι και Άξιες.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.ΤΙ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΙΕΡΕΑΣ.ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΗΛΟ.ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΚΥΤΤΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΜΠΡΑΒΟ.