Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Φιλουμένου στην Πάτρα.
Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνης Πατρών όπου φυλάσσεται ιερόν  επιτραχήλιον του Αγίου και απότμημα  του Ιερού και χαριτόβρυτου λειψάνου του. 
Την παραμονή της εορτής 28.11.2019, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος υπό του αρχιμ. π. Ιεροθέου Ανδρουτσοπούλου.
Ανήμερα της εορτής 29.11.2019, ετελέσθη η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.



Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Φιλουμένου τονίσας ότι ο Άγιος στεφανώθηκε με τους στεφάνους των Οσίων και  των μαρτύρων και κατέληξε στην "χάρη σου ως πρόσφυγες προσφεύγουμε Άγιε Φιλούμενε" και σε παρακαλούμε να πρεσβεύεις Υπέρ της Αγίας Ορθοδόξου εκκλησίας μας, του ευσεβούς λαού μας, τις νεολαίας μας που είναι το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας καθώς και υπέρ των απανταχού της γης ορθοδόξων χριστιανών.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε το δημοτικό σχολείο της ενορίας και ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον διευθυντή του σχολείου κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο καθώς και τους δασκάλους διότι αφ' ενός μεν οδήγησαν τα παιδιά στην εκκλησία αφ' ετέρου διότι τα προετοίμασαν να σταθούν με ευλάβεια στην εκκλησία και να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων.
Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα, θεοφρούρητα και Αγιοσκέπαστα.
Τέλος ο θεοφιλέστατος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Παναγιώτη Θωμά, το συνεφημέριό του και όλους όσους διακονούν στον Ιερό ναό για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως αλλά και  διά το πνευματικό και κοινωνικό  έργο που προσφέρουν στην τοπική μας Εκκλησία.
 Αλέξης Στροφύλλας













2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευλαβής επίσκοπος!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΙΕ ΕΝΔΟΞΕ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΕ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.