Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Το Μεγάλο Μήνυμα των νέων Επισκόπων της Αρχιεπ. Αυστραλίας

 Το μεσημέρι της Παρασκευής, 29 Νοεμβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Σύδνεϋ, ανακοινώθηκε εν εκκλησία, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης, η εκλογή των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μελόης κ. Ευαγρίου, Κυανέων κ. Ελπιδίου και Σινώπης κ. Σιλουανού.
Ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, οι Θεοφιλέστατοι εψηφισμένοι Επίσκοποι τέλεσαν διαδοχικά την Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος, κατά την οποία εις εξ αυτών απάντησε με το κείμενο της Ευχαριστίας για τη γενομένη πρόκριση της Εκκλησίας προς το πρόσωπό του, αποδεχόμενος το «επίταγμα» με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη.
 Παρόντες στο χαρμόσυνο αυτό γεγονός ήταν πολλοί πιστοί και κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συγχαρούν τους τρεις εψηφισμένους Επισκόπους και να τους εκφράσουν τις εγκάρδιες ευχές τους.

Με θερμούς λόγους μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, χαρακτηρίζοντας την εκλογή των τριών νέων Επισκόπων ως μια «μεγάλη δωρεά» για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. «Δοξάζουμε τον Θεό για αυτή τη μεγάλη δωρεά», σημείωσε χαρακτηριστικά, «διότι η Εκκλησία μάς έδωσε τρεις νέους πολύ καλούς και πολύ αξίους Επισκόπους, οι οποίοι υπόσχονται πολλά για το μέλλον και την πρόοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας». «Προσωπικώς, είμαι σίγουρος ότι θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών και του Πατριάρχου και της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου μας, αλλά και των ανθρώπων, του κλήρου και του λαού, όλης της Αυστραλίας, οι οποίοι πραγματικά αποδέχτηκαν το άκουσμα της εκλογής των τριών αυτών αδελφών εψηφισμένων Επισκόπων με πολλή χαρά και με πολλή συγκίνηση», επισήμανε ο Σεβασμιώτατος. «Είμαι σίγουρος», συμπλήρωσε, «ότι θα δώσουν όλον τους τον εαυτό και όλο τους το είναι για την πρόοδο και τη μαρτυρία του Χριστού στην πέμπτη ήπειρο».



Δεν υπάρχουν σχόλια: