Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Εορτασμός των Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 Με κάθε επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας τίμησε κι εφέτος «τους τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου Θεότητος» και τους Αγίους προστάτες των γραμμάτων και της παιδείας, Βασίλειο τον Μέγα, Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο.


 Το πρωί της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπου εκκλησιάστηκαν το 1ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο της Ιεράς Πόλεως. Μεταξύ των μαθητών και των καθηγητών εκκλησιάστηκαν οι προϊστάμενοι της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαιδεύσεως κ. Χρήστος Κολοβός και κ. Χρήστος Καζαντζής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος κ. Βασίλειος Πλαστήρας.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής των Τριών Ιεραρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κοσμά. Η πανηγυρική αυτή τέλεση του Εσπερινού αποτελεί πρωτοβουλία των μελών του τοπικού Παραρτήματος των Θεολόγων (Π.Ε.Θ.), οι οποίοι τιμώντας τους προστάτες τους Αγίους Τρείς Ιεράρχες, συμμετέχουν στην ακολουθία και προσφέρουν την καθιερωμένη αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών και των οικογενειών τους.
Στη συνέχεια, στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ναού, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Ενώσεως Θεολόγων, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, απευθύνοντας παράλληλα τις ευχές του για τη νέα χρονιά και την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Επίκαιρη εισήγηση απηύθυνε ο ελλογιμώτατος κ. Γεώργιος Σπανός.
Το απόγευμα της εόρτιας ημέρας (30 Ιανουαρίου και ώρα 19:00’) η Ιερά Μητρόπολις και το τοπικό παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ), διοργανώνουν εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, με ομιλητή τον ελλογιμώτατο κ. Γεώργιο Σπανό, Ομότιμο Καθηγητή Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.








Δεν υπάρχουν σχόλια: