Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Συμεών Μεσολογγίου


Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας μετά θλίψεως αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία της Οσιωτάτης Γερόντισσας Βερονίκης Καμζέλα, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Συμεών Μεσολογγίου.
Η μακαριστή Γερόντισσα, γεννήθηκε το έτος 1932 στο Λαμπίρι Αιτωλοακαρνανίας. Εκάρη μοναχή στις 8 Σεπτεμβρίου του 1960, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καστορίας. Τον Φεβρουάριο του 1975, μαζί με την κατά σάρκα αδελφή της μοναχή Παμφυλία, ήρθε στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και ανέλαβε την εγκαταλελειμμένη Ιερά Μονή Αγίου Συμεών, την οποία ανακαίνισε εκ βάθρων και συνέβαλλε τα μέγιστα στον εξωραϊσμό και την προβολή της ιστορικής αυτής Ιεράς Μονής.
Η μακαριστή Γερόντισσα διακρίθηκε για την αγάπη, τη στοργή και το ενδιαφέρον προς τους επισκέπτες της Μονής, ενώ επεδείκνυε ιδιαίτερη αγάπη για το περιβάλλον. Μαζί με την αδελφότητα που δημιούργησε, ανέδειξε το μοναστήρι του «Αη Συμιού» σε ιεραποστολικό κέντρο, αλλά και σε πόλο έλξης, τόσο για τους Μεσολογγίτες, όσο και για τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Η σορός της αειμνήστου θα τεθεί σε προσκύνηση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00’, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σωτήρ να την αναπαύσει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν την γνωρίζω, αλλά βάζω καλό λογισμό ότι θα πρόκειται για ευσυνείδητη μοναχή όπως οι περισσότερες.
Τώρα θ΄ απολαύσει τους κόπους της και τους μόχθους και τις στερήσεις για τον Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν την γνωρίζεις δεν χρειάζεται να σχολιάσεις τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

5:02 μμ,
καλύτερο από τον ουδέτερο λογισμό, είναι ο καλός λογισμός που έβαλε ο 2:55 μμ. Διάβασε άγιο Παΐσιο να δεις ότι εκεί γράφει πόση αξία έχει ο καλός λογισμός.
Εξάλλου όπως σωστά είπε, οι περισσότερες μοναχές είναι ευσυνείδητες. Και με τις πιθανότητες να το πάρει κανείς, μέσα είναι ο 2:55 μμ

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος των 5:02 μ.μ. πρέπει να κάνει ψυχολογική έρευνα μέσα του και να βρει μέσα του τί τον πείραξε ο καλός λόγος του ανώνυμου των 2:55 μ.μ. για την κεκοιμημένη μοναχή.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν γράφουμε ότι μας κατεβάζει η κούτρα μας..μια μοναχή που αφιερώνει τη ζωή της στο Θεό εννοείται θα είναι άξια για όλα..απλά γράφετε έτσι για να γράφουμε κάτι...

π.κοσμάς Τσιτσιβός είπε...

Ήταν ευλογημένη ψυχή...ο θεός νά την αναπαύει..

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:27 πμ
Ποιός από όσους την επαίνεσαν είπε ότι δεν άξια μοναχή η συγκεκριμένη;
Μόνο 24 -2- 2020 - 5:02 μ.μ. αντέδρασε στους επαίνους του προηγούμενου σχολιαστή. Σ΄ αυτόν ν΄ απευθυνθείς.
Ο καλός λογισμός και ο καλός έπαινος δεν είναι "ό,τι κατεβάσει η κούτρα".
Και δεν είναι όλοι οι μοναχοί άξιοι. Όποιος ενδύεται το μοναχικό σχήμα δεν γίνεται αυτόματα άξιος. Χρειάζεται αγώνα και προσπάθεια συνεχή.



Ανώνυμος είπε...

Τα βλέπεις στραβά 11:27 πμ. Δεν είναι "απλά γράφετε έτσι για να γράφουμε κάτι..." που γράφεις. Τα σχόλια που φανερώνουν τον καλό λογισμό τους για ανθρώπους ευλαβείς που δεν σκανδάλισαν καθόλου, έχουν αξία και απέναντι του Κριτού και ωφελούν και τους ανθρώπους με την έννοια ότι δείχνουν πώς πρέπει να βάζουμε καλό λογισμό και να σκεφτόμαστε το καλό.

Ανώνυμος είπε...

Οι κακοί λογισμοί που δεν έχουν στήριγμα είναι "ότι μας κατεβάζει η κούτρα μας". Οι καλοί λογισμοί δεν είναι "ότι μας κατεβάζει η κούτρα μας".
Διάβασε άγιο Παΐσιο να δεις ότι εκεί γράφει πόση αξία έχει ο καλός λογισμός.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να την αναπαύει. Βοήθησε πολλούς ανθρώπους πνευματικά.

Ανώνυμος είπε...

Μίλησε με καλά λόγια ο σεμνός μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς για την ηγουμένη.

Ανώνυμος είπε...

Τα καλά λόγια που είπε ο σεμνός μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς για την ηγουμένη δικαίωσαν τους σχολιαστές που έβαλαν καλό λογισμό για την ηγουμένη.