Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΧΡΕΙΑΖΟΜΕΘΑ ΝΑΟΥΣ..! - Alexis Karel


ΧΡΕΙΑΖΟΜΕΘΑ ΝΑΟΥΣ..!

«Σήμερον έχομεν ανάγκην από ειδικούς τόπους προσευχής κατά προτίμησιν δε χρειαζόμεθα ναούς, όπου οι κάτοικοι των πόλεων να ημπορούν να εύρουν, έστω και δι’ ολίγας στιγμάς τους φυσικούς και ψυχολογικούς όρους, που είναι απαραίτητοι δια την εσωτερική τους γαλήνη. Δεν θα ήτο ούτε δύσκολον ούτε δαπανηρόν  να δημιουργήσωμεν μέσα στον θόρυβο των πόλεων μερικά νησάκια γαλήνης, φιλόξενα και καλαισθητικά.

Στην ησυχία των Καταφυγίων αυτών θα ημπορούσαν οι άνθρωποι υψώνοντες την σκέψιν τους προς τον Θεόν να ξεκουράζουν τους μυς και τα όργανα τους, να ενισχύουν το πνεύμα τους, να λαμπικάρουν την κρίσιν τους και να αντλούν δύναμη για να υποφέρουν την σκληρή ζωή, με την οποία τους συνθλίβει ο πολιτισμός μας.
Alexis Karel
Βιολόγος-Χειρουργός
Νόμπελ Ιατρικής 1912

Για την αντιγραφή Ηλίας Σκόνδρας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι μεν αλλά. Καλά τα γράφει ο Καρέλ αλλά εδώ στην Ελλάδα γεμίσαμε από εκκλησίες κάθε γωνία και ναός. Ναούς στους οποίος εκτός ακολουθίας μπαίνουν ελάχιστοι να ανάψουν κερί, να προσκυνήσουν και να φύγουν χωρίς προσευχή.

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΟΣΚΟΣ!
Ο ευρών αμειφθήσεται!
Οι κυβερνώντες έγιναν διώκτες κσι οι ποιμένες κοιβερνώντες! Πού να βρεθεί βοσκός για το ποίμνιο του Χριστού! Δε φοβούνται το χέρι του Αγγέλου, μήπως γράψει μετρήθηκες, ζυγίσθηκες και βρέθηκες λειψός!

Ανώνυμος είπε...

Αν ειχε φωνη ο Καρελ στις μερες μας,οντως βιολογος,θα ανεκραζε φωνη μεηαλη:Απιστο κοινοβουλιο πιστευετε μονο στην δυναμη του λασπανθρωπου και οχι στη δυναμη του παντοδυναμου Θεου!Ανοιξτε τις εκκλησιες,βαλτε κυβερνηταδες τα γονατα κατω,ζητηστε συγνωμη πρωτα απο τον Θεο για την διωξη που Του κανατε,μηπως και ριξει το ελεος Του πανω σας κ συγχωρησει το θανασιμο αμαρτημα σας.Οτι κατασκευαζεται στο εργαστηρι εχει Αντιδοτο.Μην σκοτωνετε ψυχοσωματικα τους Ελληνες!