Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ και ΕΚΚΛΗΣΙΑ: ΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΓΩΝΙΑΣ και ΠΟΝΟΥ - π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος


Σεβαστοί, αγαπητοί,
έλαβα και σας κοινοποιώ τρία κείμενα ποιμαντικής αγωνίας και πόνου κόντρα στην αντίθεη και αντίχριστη πολιτική και πρακτική εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχόντων, τα οποία ενθέρμως προσυπογράφω. Είναι του αγαπητού π. Παύλου Καλλίκα, εφημερίου του Ι. Ν. Παναγίας Ιλαριωτίσσης Ποταμού Κυθήρων.
Αυτό που δεν τόλμησε η Τουρκοκρατία το τολμά η δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση τη ανοχή, αν όχι τη συμπράξει, της εκκλησιαστικής ηγεσίας.

Είναι φοβερό πώς ξεφτιλίζει ο διάβολος: Άφησε την ΔΙΣ να αυτοαναιρεθεί ως εκκλησιαστική ηγεσία και να χάσει την εκτίμηση των πιστών με την ντροπιαστική χθεσινή απόφασή της   και μετά δεν του έφτανε αυτό, αλλά θέλησε να την εξουθενώσει τελείως στα μάτια όλων των πολιτών με την κυβερνητική απαγόρευση!


Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής: τι περιμέναμε από μια εκκλησιαστική ηγεσία η οποία αυτοαναιρέθηκε (περιφρονώντας το συνοδικό θεσμό και σχετικοποιώντας την έννοια της Εκκλησίας ως Σώματος Χριστού) αποδεχόμενη την Σύνοδο της Κρήτης και μετά υπακούοντας στα κελεύσματα των εγχωρίων και μη πολιτικών προσέβαλε την Αποστολική Διαδοχή, δηλ. τον πυρήνα του Μυστηρίου της (Αρχ)Ιερωσύνης (αναγνωρίζοντας τους αυτοχειροτόνητους σχισματικούς και τσαρλατάνους Ουκρανούς ως επισκόπους του Χριστού και διαδόχους των Αποστόλων);  Το επόμενο σκαλί στον κατήφορο ήταν αναμενόμενο: η προσβολή του πυρήνα της εκκλησιαστικής ζωής: του ίδιου του Μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας!

Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως με Θ. Λειτουργία Μ. Βασιλείου: Να τελειώνουμε σε μία ώρα (7-8 πμ). Αν είναι δυνατόν….

Η εκκλησιαστική ηγεσία απολαμβάνει τα επίχειρα των επιλογών της: κολακείες από τους αντίχριστους και απαξίωση από τους λίγους, ελάχιστους πιστούς!

Κρίμα!  Θλίψη!  Απογοήτευση!
και δυστυχώς η τραγική βεβαιότητα ότι δεν είμαστε ακόμη στον πάτο…

Όμως «φοβερόν τό ἐμπεσεῖν εἰς χείρας Θεοῦ ζῶντος»!     «Κύριε μή στήσῃς ἡμῖν τήν ἁμαρτίαν ταύτην»!

π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
6945-377621

ΥΓ: Μην κουραστείτε να μου το ξαναπείτε: Το ξέρω, «δεν έχω εκκλησιαστικό φρόνημα» και επιβάλλεται να μου επιβληθεί αυστηρή ποινή…

Διαβάστε τα 3 κείμενα του π. Παύλου Καλλίκα εδώ

11 σχόλια:

π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

βλ. και αυτοεξευτελισμός του +Ρωσίας Κυρίλλου: https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/35944-odigies-tou-patriarxeiou-mosxas-gia-tin-ejaplosi-tou-korono%CF%8Aou
Ούτε Θεό φοβούνται ούτε ανθρώπους ντρέπονται...

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ μου (π. Παύλε) είσθε σε ένα χωριό νησιώτικο, από ότι καταλαβαίνω χωρίς τουρισμό αυτή την περίοδο, και γενικά ξενόφερτους στην ενορία σας. Δεν φοβάστε. Μάλλον και εγώ αν έμενα σε κάποιο χωριό δεν θα φοβόμουν. Μπορεί όμως ο σεβαστός μας εφημέριος π. Αναστάσιος να μας εγγυηθεί ότι στον άγιο Νικόλαο δεν κινδυνεύει κανένας μας από τους άλλους εκκλησιαζόμενους. Εγώ την ζωή της οικογένειάς μου και την δική μου δεν την παίζω στα ζάρια.

Ανώνυμος είπε...

Οι συμβουλές της Ρωσικής Εκκλησίας δείχνουν σεβασμό στον άνθρωπο π. Αναστάσιε. Μην είσθε επικριτικός σε πρακτικές αναγκαίες. Να που υπάρχουν λύσεις αν δεν υπάρχει ο φανατισμός και οι ακρότητες.

Ανώνυμος είπε...

π. Αναστάσιε μην δίνετε σημασία στους ενάντιους προς εσάς και στα πικρόχολα που εκστομίζουν.
Συνεχίστε τον αντιοικουμενιστικό σας αγώνα και κάθε καλό αγώνα για την επικράτηση της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξε αγαπητέ 8:38
Μην κινδυνεύεις και παίζεις τη ζωή σου στα ζαρια με άλλο τρόπο.
Φοβερον το εμπαισειν εις χείρας Θεού ζώντος.

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Προσκυνούμε τους δύο σεβαστούς Πατέρες και τους εκφράζομε τον ολόκαρδο σεβασμό μας. Δεν γνωρίζουμε εάν θα τολμήσουν να πραγματοποιήσουν ιερές ακολουθίες στον Ναό του έκαστος. Ό, τι και εάν πράξουν όμως, ανήκουν ήδη στην κατηγορία των Ομολογητών και κατά πάντα αξίων κληρικών, που απέδειξαν ότι το "άξιος" που εκφωνήθηκε στην χειροτονία τους ήταν ευχή που πλήρως πραγματοποιήθηκε.
Για τον Πρωθυπουργό, για μία ακόμη φορά, λυπούμαι και συλλυπούμαι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζονται αυτά πάτερ... σύνεση....

Ανώνυμος είπε...

Εδώ τα λέτε πολύ σωστά.

Ανώνυμος είπε...

Λόγια
Λόγια
Λογια
Ανοίξτε τον Ναό την Παρασκευή το πρωί και τις άλλες μέρες και κάντε προηγιασμένη, χαιρετισμό, θείες Λειτουργίες με τις πόρτες ανοιχτές.
Τα άλλα είναι αντίσταση εκ του ασφαλούς.
Ανακοινώστε ότι θα ανοίξει ο Αγιος Νικόλαος και χιλιάδες κόσμου θα είμαστε εκεί από όλη την Πάτρα.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σου 5:17 μμ να κατηγορείς τον π. Αναστάσιο ότι είναι μόνο λόγια.
Ακόμα και τα λόγια με τσαγανό σπανίζουν στις μέρες μας.
Πόσοι απο τους μητροπολίτες, τους ιερείς, τους θεολογούντες λένε δημόσια αυτά τα καυστικά λόγια που είπε ο π. Αναστάσιος;
Μέτρησε τους και δείξτε τους και σε μας...

Ελληνορωμιός

Ανώνυμος είπε...

Τί χρειάζεται 11:01 μμ;
Οι ι. Ναοί να είναι κλειστοί για κοινή θεία λατρεία και τα super market, οι Τράπεζες και τα βενζινάδικα ανοιχτά;;
Αυτό το ονομάζεις σύνεση ή απιστία;