Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Άποψη - Αναστάσιος Κωστόπουλος


Διάβασα ότι έγινε σε Ναό της πόλεως των Πατρών Θεία Λειτουργία στην οποία ο εφημέριος είχε ανοικτή την πόρτα του Ναού για να προσέλθουν «όσοι πιστοί» χθες εορτή του Ευαγγελισμού σε περίοδο επιδημίας κορωνοϊού.

Προσωπικά ξεκαθαρίζω δημόσια ότι χθες, καθώς και τις προηγούμενες μέρες, δεν εκκλησιάσθηκα διότι έχω μάθει να πειθαρχώ στις ιατρικές συμβουλές και τις αποφάσεις της Εκκλησιαστικής Αρχής, που αφορούν όχι μόνο εμένα αλλά το σύνολο των συνανθρώπων μου. Ακόμα και δια λόγους υγείας -είμαι στις «ευάλωτες» ομάδες της επιδημίας- καθώς και η ενασχόλησή μου με γέροντες στην ηλικία, με καθιστούν υπεύθυνο απέναντί τους.

Δια λόγους συνειδήσεως, οφείλω να υπερασπιστώ τον κληρικό αυτό διότι έπραξε αυτό που η «ιερατική του συνείδηση» του επέβαλε. 

Οφείλω να τον υπερασπισθώ διότι γνωρίζω από κύκλο κληρικών ανά την Ελλάδα -είμαι παλιά καραβάνα-  ότι πολλοί ιερείς τέλεσαν την Θεία Λειτουργία και την Κυριακή και χθες του Ευαγγελισμού «κεκλισμένων των θυρών» με φίλους και ημέτερους όχι λίγους στον αριθμό ανά ναό. Διάλεξαν τους φίλους τους ενορίτες και πνευματικά τους παιδιά και τους κάλεσαν στο «Δείπνο» λες και τα άλλα μέλη της ενορίας ήταν «παραπαίδια»

Ο Ορθόδοξος Ιερέας πρέπει να υπηρετεί με παρρησία την «Αλήθεια» που είναι ο Κύριος, και να τελεί το Μυστήριο της θείας Λειτουργίας και να προσφέρει την θεία Κοινωνία «εις άφεση αμαρτιών και ζωήν την αιώνιον» αυτό έπραξε ο κληρικός αυτός δημόσια όχι ιδιωτικά όπως άλλοι. Οι άλλοι όμως που Λειτούργησαν με αρκετό λαό ιδιωτικά «κεκλημένο» είναι άραγε ιερείς του Θεού της «Αλήθειας»;

Μου έλεγε προ ημερών αξιοσέβαστος κληρικός με λιπαρά θεολογική γνώση: θα μπορούσα να τελέσω την Θεία Λειτουργία με έναν ψάλτη για να Κοινωνήσω διότι το έχει ανάγκη η ψυχή μου. Δεν θα το κάνω διότι πρέπει να συνοδοιπορήσω στην δοκιμασία με τους ενορίτες μου που δεν δύνανται να Λειτουργηθούν.

Από την μία ο κληρικός στην Πάτρα που άνοιξε τις πόρτες (τον παραδέχομαι) 
από την άλλη ο κληρικός που με πόνο ψυχής δεν τέλει την Θεία Λειτουργία (αποκαλύπτομαι μπροστά του) 
από την άλλη οι κληρικοί που τελούν την Θεία Λειτουργία για τους ημέτερους (με αφήνουν αδιάφορο).

Προς κάλυψη των αναγκών μας υπάρχουν οι Ακολουθίες από τηλεοράσεως, διαδικτύου και ραδιοφώνου. Δια δε την Θεία Κοινωνία υπάρχει το Ιερό Αρτοφόριο επί της Αγίας Τραπέζης που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας αυτές τις δύσκολες ημέρες για την Πατρίδα μας και τον Λαό της.
Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστές καθαρές ορθόδοξες και τίμιες απόψεις.

Ανώνυμος είπε...

Από τα πολλά που έχουμε διαβάσει αυτές τις ημέρες επιτέλους κατά την γνώμη μου
και μια ορθή άποψη.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο πολύ καλά τα γράφεις να ξεκαθαρίσουν τα αρνιά από τα κατσίκια.

Ανώνυμος είπε...

Ιστολόγε ορθοτόμησες! Μπράβο!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ είπε...

O ευλαβής Ιερέας δύναται αφού τελέσει οίκοι την Θ.Λειτουργία να μεριμνήσει με όποιο τρόπο η διάκριση και η ποιμαντική του ευαισθησία υπαγορεύει να μεταδώσει τα Τίμια Δώρα στους ενορίτες του (στην οικία του,την δική τους,στον Ι.Ναό όταν είναι ανοικτός κλπ),έστω και αν η προβαλλόμενη αιτία μετακινήσεως στο σχετικό έντυπο δεν είναι ακριβής,αφού σε αυτό μετακίνηση στον Ιερό Ναό για την επιτρεπόμενη(;) υπό του Πρωθυπουργού προσευχή δεν προβλέπεται.Επ΄ευκαιρία και προς τους θεωρούντες υπερβολική την εκτίμηση ότι η Εκκλησία ευρίσκεται ενώπιον απαρχών διωγμού θέτω το ερώτημα εκ νέου:''Γιατί δεν επιτρέπεται η Θεία Λατρεία στους Ιερούς Ναούς μας,έστω υπό συνθήκες προσελεύσεως των πιστών ίδιες με τις ισχύουσες για την προσέλευση των καταναλωτών στο σούπερ μάρκετ,στο βενζινάδικο κλπ;'' Τέλος εκφράζω τον απεριόριστο σεβασμό και την αγάπη μου στον (όντως)Πατέρα Αναστάσιο παρακαλώντας τον Κύριο να τον ενδυναμώνει και σκέπει κατά την αρξάμενη ήδη δοκιμασία του.

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Η άποψη ότι λανθάνουν οι ιερείς που τελούν την ακολουθία κεκλεισμένων των θυρών, έτσι απόλυτα όπως διατυπώθηκε, είναι ανεπιεικής.
Ο ιερεύς δύναται να αρχίσει την ακολουθία με ανοικτές τις θύρες, εν συνεχεία δε, όταν κατά την εύλογη κρίση του συμπληρωθεί ο αριθμός πιστών που καθιστά υγειονομικώς ανεκτή την τέλεσή της, να προβεί στο κλείσιμο των θυρών προς αποφυγή περιπλοκών με τις κρατικές αρχές.
Επίσης, δεν είναι άστοχη η προηγουμένη ενημέρωση, εμπιστευτικά, συγκεκριμένων ατόμων, στο ήθος και την εχεμύθεια των οποίων ο ιερεύς επαφίεται. Σε περιόδους τρομοκρατίας και κακοβουλίας, δεν είναι παράλογο ο ιερεύς να λαμβάνει μέτρα προστασίας αυτού και των πιστών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αδικεί ή μεροληπτεί έναντι των μη μετασχόντων και μη ειδοποιηθέντων.

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω… αν και πολλές φορές διαφωνώ μαζί σας κ. Κωστόπουλε για θέσεις σας… εδώ θα συμφωνήσω.

Ανώνυμος είπε...

Ρίχνοντας κάποιες ματιές στην Βίβλο θα συναντήσουμε την κατάσταση της θερμομετρικής πνευματικότητας, αυτό δηλαδή που θα μπορούσε να διαγνωστεί και ως κατάσταση θερμοκρασίας της σωματοψυχής. Δεν ανιχνεύεται με την συγκεκριμένη ορολογία στα βιβλία της Καινής Διαθήκης, ωστόσο φωτογραφίζεται έντονα σε ορισμένα σημεία της. Στο κείμενο της Αποκάλυψης, παρουσιάζεται ο Χριστός -ως ο Αμήν- δίνοντας εντολή στον Απόστολο Ιωάννη να γράψει απευθυνόμενος στον τοπικό άγγελο της -έβδομης και τελευταίας κατά σειρά επιστολών- Εκκλησίας της Λαοδικείας τα εξής : «Ξέρω καλά τα έργα σου: δεν είσαι ούτε κρύος ούτε ζεστός. Μακάρι να ήσουν κρύος ή ζεστός! Επειδή όμως δεν είσαι ούτε κρύος ούτε ζεστός αλλά χλιαρός, γι’ αυτό θα σε ξεράσω από το στόμα μου». Αποκάλυψη 3:15-16
Αυτό μπορεί να πηγαίνει γάντι στην τρίτη περίπτωση που τελούν την Θεία Λειτουργία για τους ημέτερους.
Κοδράτος

Ανώνυμος είπε...

Ο Νόμος είναι για όλους τους πολίτες. Δεν μπορούν αφού η Πολιτεία Νομοθετεί με ΚΥΑ το κλείσιμο των Ναών φανερά ή μυστικά ιερείς της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας να τελούν ιεροπραξίες. Να περάσουν από Επισκοπικό Δικαστήριο και να λάβουν όσα προβλέπουν οι ιεροί Κανόνες για απείθεια στον οικείο Επίσκοπο και ταυτόχρονα ως Δημόσιοι Λειτουργοί από την Δικαιοσύνη για να στερηθούν όσα ο Νόμος επιβάλει. Εις τους κρυφά τελούντες ακολουθίες μετά λαού κληρικούς η ποινή να είναι αυστηρότατη.

Ανώνυμος είπε...

Να συνεχίσει να έχει ανοικτό τον ναό για τον λαό.
Όχι σε λειτουργίες με κλειστές πόρτες στα κρυφά λες και ζούμε στις κατακόμβες.
Να αντισταθούν οι παπάδες.
Όπου το ράσο γίνει σημαία η νίκη είναι βεβαία.

Θάλεια είπε...

κ.Τάσο καλησπέρα!

Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία αυτή...


Δεν είναι καιρός για φάγωμα των χριστιανών μεταξύ τους...Ποιος έκανε Θεια Λειτουργία, ποιος δεν έκανε, γιατί εκανε; Κοινωνησε ο ένας, εξομολογηθηκε ο άλλος;
Δεν είναι καιρός για κατάκριση ανελέητη πίσω από ένα όνομα χρήστη στα μέσα κοινωνικής δκτύωσης...
Δεν είναι καιρός για το τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι... ή τι κακώς δεν έκαναν...
Είναι "Καιρος του ποιήσαι τω Κυριω"...,για να μείνουμε ΖΩΝΤΑΝΟΙ,
οπως άκουσα σε μια ομιλία..
Είναι καιρός να προσευχηθώ, να κάνω την περισυλλογή μου, να σκεφτώ και να γράψω στο χαρτί τι κακώς έκανα εγώ ή τι κακώς δεν έκανα...
Είναι καιρός να αιτηθώ στον Θεό, δι'ευχων του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, να μου πάρει όποτε κι οπως Εκεινος κρινει το πνεύμα της αργίας, της περιέργειας, της φιλαρχίας και της αργολογίας. Και η άπειρή Του αγαθότητα να μου χαρίσει σαν δώρο, σαν χάρη το πνευμα της σωφροσύνης, της ταπεινοφροσύνης, της υπομονής και της αγάπης. Και να μην κατακρινω τον αδελφό μου...

Ας μας δίνει δύναμη ο Θεός και ας αγωνιστούμε πριν να είναι αργά για την ψυχή μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Θάλεια

Ανώνυμος είπε...

Ως συνήθως επιχειρείς να κάνεις το άσπρο μαύρο. Υπερασπιζόμενος τον φίλο σου δεν γράφεις κουβέντα για το ότι έσφαλε βάζοντας σε κίνδυνο όλους τους άλλους. Και ρωτώ... Όσοι πειθαρχούν στις εντολές πατριαρχων, επισκόπων και γιατρών είναι ασυνείδητοι; Αν έρχονταν 100 εκείνη την ημέρα, τι θα έκανε; Αν εγώ παράκουσε τον προϊστάμενο μου δεν θα έχω συνέπειες; Στην εκκλησία κάνει ο καθένας ο,τι του έρθει δυστυχώς....

Ανώνυμος είπε...

Να συνετισθούν όλοι οι εφημέριοι και να μην κάνουν καμιά ακολουθία. Κινδυνεύουν οι γονείς μας και η οικογένειά μας. Στην μητέρα μου της είπα αν πας ξέχνα μας. Επικοινωνία μόνο από τηλέφωνο. Ούτε στο νοσοκομείο δεν θα έλθω.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στον Ιστολόγο για τη θέση που πήρε και πολλά μπράβο στον π.Αναστάσιο. Πρώτα-πρώτα το ρεπορτάζ του κ.Φλαμή έχει πολλά λάθη. Καλό θα είναι να διαβάσει και αυτός και όλοι όσοι καλύπτουν θέματα θρησκευτικού περιεχομένου. Η ορολογία, λοιπόν, τούς είναι άγνωστη. Λένε για παράδειγμα η Λειτουργία των Χαιρετισμών, η Λειτουργία του Όρθρου, η Λειτουργία της κηδείας ...
Στον Άγιο Νικόλαο δεν τελέστηκε η θεία Λειτουργία αλλά διαβάστηκε ο Όρθρος, κάτι το οποίο δεν απαγορεύεται. Οι άνθρωποι μέσα στο ναό -όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο- πήγαν για ατομική προσευχή, δεν χτύπησε καμπάνα και οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι ασφαλείς. Ποιο είναι το παράνομο; Ο κ.Φλαμής ο οποίος προσήλθε στο ναό όχι για ατομική προσευχή αλλά για δουλειά, για να κάνει ρεπορτάζ. Αυτός είναι παράνομος και πρέπει να πληρώσει πρόστιμο.
Η εκκλησία είναι ιερός χώρος, χώρος πνευματικής ανατροφοδότησης, ψυχικής ανάτασης, ιατρείο ψυχών και όχι τσίρκο ή φιέστα. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι αδίστακτος. Πριν από ένα μήνα περίπου είχε μπει στη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας για να πάρει πλάνα από τη μεταφορά της νεαρής μητέρας που είχε αφήσει το μωρό της στην πλαζ. Δεν σέβεται τίποτα. Με το πρόσχημα "κάνω τη δουλειά μου, κάνω ρεπορτάζ" καταπατάει τα δικαιώματά μας.
Ας μας αφήσουν ήσυχους, αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, να πάρουμε δύναμη από τον Σταυρό που βρίσκεται στους Ναούς μας. Και ας κάνουμε ό,τι μπορεί ο καθένας μας από τη θέση που βρίσκεται, να πιέσουμε ώστε να συμπεριληφθεί στους λόγους εξόδους από το σπίτι, και η ατομική προσευχή στους Ιερούς Ναούς. Έχουμε ανάγκη πνευματικής τροφοδοσίας. Ήδη τέσσερις δικηγόροι κατέθεσαν σχετικό αίτημα στο ΣτΕ.
Καλλινίκη

Ανώνυμος είπε...

''ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΝ ΔΕΙ ΘΕΩ ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ''για τις περιπτώσεις που συγκρούεται η εντολή του Θεού με την...ΚΥΑ.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 26 Μαρτίου 2020 - 3:35 μ.μ.

Εσύ κάνεις το άσπρο μαύρο.
Νομίζω ότι διατύπωσα την γνώμη μου: ΟΧΙ στις ακολουθίες.
Το ομολόγησα ότι αυτό κάνω αυτή την περίοδο.
Πέραν αυτού υπερασπίζομαι τον κληρικό αυτό γιατί δεν το κάνει στα κρυφά, όπως άλλοι, αλλά φανερά. Ο λαός λέει «τις κρυφές παπαδιές να φοβάσαι» και εγώ φοβάμαι τους ιερείς που κρυφά «στα μουλωχτά» κάνουν την παρανομία.
Να έχουν συνέπεια και οι «κρυφοί» τους οποίους οι προϊστάμενοί τους Μητροπολίτες γνωρίζουν αλλά κάνουν ότι δεν βλέπουν.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 26 Μαρτίου 2020 - 3:34 μ.μ.

Αγαπητή μου Θάλεια.
Θα σε παραπέμψω σε δύο βιβλία ένα Πατερικό «Τα μαρτύρια των αρχαίων Χριστιανών» θα ενθυμηθείς πολλά από αυτά που διδάσκαμε στα Κατηχητικά, και άλλο ένα του μακαριστού Αρχιμ. π. Ηλία Μαστρογιαννοπουλου «Η Εκκλησία των Μαρτύρων» αυτό το δεύτερο το διαβάζω συνεχώς επί σειρά ετών, σε παρακαλώ όταν βρεις χρόνο ας τα διαβάσεις. Αν επιθυμείς διάβασε και το «Συ τι κρίνεις τον αδελφόν σου» του συμπατριώτη μας Καθηγητή Ηλία Βουλγαράκη.
Σε παρακαλώ να προσεύχεσαι να μου δίνει δύναμη ο Θεός να αγωνιστώ πριν να είναι αργά για την ψυχή μου.
Σε ευχαριστώ για την ωφέλιμη παρέμβασή σου, και μάλιστα την επώνυμη, είσαι τολμηρή όπως οι Μυροφόρες.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να σταθώ περισσότερο κ. Κωστοπουλε στη τέλεση θείας Λειτουργίας κεκλεισμένων των θυρών για τα πνευματικά παιδιά και τους ημετερους. Ισχύει εδώ το πολλοί οι κλητοι ολίγοι οι εκλεκτοί. Όλοι είμαστε παιδιά του Θεού. Και όλα αυτά γίνονται μέσα στη Μεγάλη Σαρακοστή. Κύριε Ελέησον

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 3:35 μ.μ.
Πώς μιλάς έτσι στον διαχειριστή επειδή δεν λιθοβόλησε τον καλό και θεοφοβούμενο π. Αναστάσιο;
Γιατί να μην δεχθούμε ότι εσύ έχεις κακό πάθος με τον π. Αναστάσιο και ζητείς ευκαιρία για να τον λιθοβολήσεις και σε ξενίζει όταν οι άλλοι σαν τον διαχειριστή, δεν ζητούν τον λιθοβολισμό του;
Ο διαχειριστής είπε τις απόψεις του κατα την δική του κρίση. Πώς εσύ προσπαθείς να τον διαγράψεις; Θα του απαγορεύσεις να πει την γνώμη του;

Εγώ δεν κατακρίνω και δεν θα ζητήσω τον λιθοβολισμό κανενός κληρικού που λειτουργεί, ούτε αυτούς που καλούν κατ' επιλογή πνευματικά τους παιδιά, ούτε όσους αφήνουν ελεύθερη την είσοδο. Η Πολιτεία πρέπει να τους δει με μεγάλη επιείκεια και να τους χορηγήσει κάθε αθωότητα.

Φιλαγιορείτης

Ανώνυμος είπε...

Προβληματική πάλι η οπτική σου. Πες το καθαρά Τάσο. Κακώς έκανε που λειτούργησε και αυτός και όμοιοι του. Στο βίντεο ακούγονται Ταις πρεσβείας της Θεοτόκου.... Επίσης, ποια τόλμη; Με το ονομα Θάλεια υπάρχουν κοντά 10.000 στην ελληνική επικράτεια και λίγες λέω...

Ανώνυμος είπε...



Ο ΠΑΠΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΑ.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Θάλεια είπε...

Σας ευχαριστώ για τις προτροπές και συμβουλές σας!
Καλο αγώνα να έχουμε!

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Συμπληρώνω αναφορικά με τον π.Αναστάσιο, διότι μόλις προ ολίγου διάβασα το σχετικό ρεπορτάζ, ότι απέδειξε πως πιστεύει εις έναν Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα. Η ομολογιακή του πρωτοβουλία ήρε την καταχνιά από τις ψυχές μας. Ίσως δε αρκέσει για την δικαίωση όλων, όπως ήρκεσε η ενέργεια του Φινεές και σταμάτησε το θανατικό.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Δικιο εχει ο ιστιολογος,αν και οι θανατοι ειναι πολλων ειδων,ας πουμε ενδονοσοκομειακοι,θανατοι απο ατυχηματα,αιφνιδιοι θανατοι ανακοπης καρδιας,θανατοι απο εγκεφαλικα,θαναατοι απο γηρας,απο πνευμονολογικα κλπ και κατι ακουσα για εναν αλλο ιο παρομοιο στην Κινα,με τον κορωνοιο.

Βεβαια ακουσα και για καποιο ποσο προστιμου υπερβολικο,σε περιπτωση που οι ιερεις,ανοιξουν τας θυρας.....

Μακαρι να τελειωσει αυτη η δοκιμασια! Ενας διορατικος γεροντας ειπε πως ειδε τον Σατανα να βρεχει χαλαζι....σε ολη την γη....

Εμενα αλλο με κανει να ανησυχω.
Αυτο που ειπαν οι Πατερες ,πως ο χωρισμος των παιδιων απο τους φυσικους τους γονεις,δεν εμποδιζει την συνεχεια της ζωης τους,ενω ο χωρισμος απο τον Χριστο,οδηγει στον θανατο και αυτο επειδη η συγγενεια με Τον Θεο,ειναι αιωνια κ εχει ενα θεανθρωπινο και υπερφυσικο χαρακτηρα,γιατι ειναι αιωνια συγγενεια......
Να κανουμε τον σταυρο μας οταν βγαινουμε απο το σπιτι,να προσευχομαστε συνεχως και να δοξαζουμε συνεχως Τον Θεο.
Δεν θα μας αφησει!

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε...μην πυροβολείς τους φίλους σου! Ένθεν κακείθεν!!!

Αναστάσιος είπε...

Προς: 26 Μαρτίου 2020 - 6:34 μ.μ.

«εἰ κακῶς ἐλάλησα, μαρτύρησον περὶ τοῦ κακοῦ· εἰ δὲ καλῶς, τί με δέρεις;» Ιω. 18,23

Δεν με ενδιαφέρει να γίνω αρεστός, γι’ αυτό και δεν φοβάμαι να πω με τον τρόπο μου την άποψή μου, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή. Δεν κάνω δημόσιες σχέσεις, δεν μπαίνω σε κυκλώματα... Οι παρέες μου ελάχιστες. Οι γνωστοί μου γνωρίζουν ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, η φιλία φιλία και τα νιτερέσα χώρια. Ως σήμερα έμαθα να πορεύομαι μόνος. Αυτός είμαι… σε όσους αρέσω!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΝΤΕ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ.ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σωτήρ να προστατεύει τον π. Αναστάσιο και τα πνευματικά παιδιά του απο κάθε κίνδυνο.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστουμε τον κ.Κωστόπουλο για τις σκέψεις του.
Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι δεν έγινε θεία λειτουργία όπως ισχυρίζεται ο κ.Φλαμής
-δεν είναι άλλωστε ο πλέον αρμόδιος να ξεχωρίσει τον όρθρο από τη θεία λειτουργία-.
Από πότε άραγε ο κάθε δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να προσβάλλει το άσυλο του ιερού ναού και να υποκαθιστά τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και με ποιο δικαίωμα εξαγγέλλει φοβέρες και επιβάλλει και τα ανάλογα πρόστιμα;
Λυπάμαι γιατί εν μέσω φοβερών καταστάσεων που βιώνουμε αντί να στραφούμε ΟΛΟΙ μετανιωμένοι προσευχητικά ενώπιον του Θεού με δεήσεις και λιτανείες βρίσκουμε ευκαιρία να τσακωθούμε μεταξύ μας για το ποιος ιερέας κάνει ή δεν κάνει λειτουργία με κλειστές ή ανοιχτές τις πόρτες.
Η ισχύς εν τη ενώσει.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Αναστάσιος τους πείραξε; Τα έλυσαν όλα τα προβλήματα και τώρα τους έμεινε να ασχολούνται με τον αντιοικουμενιστή π. Αναστάσιο;
Τί άλλο θα δούμε;

Αντιαιρετικός και Αντιοικουμενιστής

Ανώνυμος είπε...

Πολλά συγχαρητήρια στον π.Αναστάσιο!
Για μια ακόμα φορά έδωσε την ομολογία του και τίμησε το ράσο του.
Είναι αδιανόητο τα κατοικίδια να έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν απεριόριστα και οι πιστοί χριστιανοί να μην μπορούν τέτοια χρονιάρα μέρα να ανάψουν το κερί τους και να προσκυνήσουν την Παναγία μας.

Ανώνυμος είπε...

Όπως πάντα άγνωστες οι βουλές του κ. Κωστόπουλου. Αλλού τον περιμένεις, αλλού κτυπάει. Αν και απρόσμενος είναι δίκαιος.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Αναστάσιος δεν είναι απο ψυχρός κληρικός, αγαπάει τον ι. Ναό και τις Ακολουθίες.

Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ο π. Αναστάσιος δεν είναι απο τους κληρικούς που κάνουν σαν να κάνουν αγγαρεία, τις ι. Ακολουθίες.

Ανώνυμος είπε...

Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ

Αναστάσιος είπε...

Προς: 27 Μαρτίου 2020 - 10:10 μ.μ.

Σε ευχαριστώ για τις ποδοσφαιρικές σου ιαχές.
Ποτέ δεν υπήρξα ποδοσφαιρόφιλος.
Τσάμπα τα έγραψες.

Ανώνυμος είπε...

Από πού ως που ευχαριστείς Ιστολόγε με το σχόλιό σου στις 10.54 μμ τον κάθε μειωμένης αντιλήψεως που γράφει τα ανόητα σχόλια του εδώ. Θα έπρεπε να ντρέπεται το υποκείμενο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ. Κωστόπουλε συνεχίστε την κατάθεση της γνώμη σας. μην σας πτοούν μερικοί βλάκες επισκέπτες που γράφουν τις σαχλαμάρες τους.