Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

... ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΜΕΙΝΑΝ ΕΞΩ ΤΟΥ ΝΥΜΦΩΝΟΣ. - παπα-Παύλος Καλλίκας


... μείναν δηλαδή μέσα στο μαντρί, προδομένα, απογοητευμένα, πεινασμένα. Οι ποιμένες όχι με μπαμπάκια, μα με τις γούνες τους ολάκερες στα αυτιά τους, μείναν ασυγκίνητοι στα βελάσματα πόνου και αγωνίας τους. Τι και αν παρακάλαγαν τα καημένα, τι και αν υψώναν την φωνή τους, τι με το καλό, τι με το άγριο. Οι βοσκοί γύρισαν τις αγέρωχες,  μα κυρτωμένες απο τον καιρό, πλάτες τους. Πιάστηκαν χεράκι- χεράκι με τους εμπόρους και αποχώρησαν με παγερό το ύφος. Έτριζε και στέναζε το έδαφος κάτω από τις βαριές καλογυαλισμένες μπότες τους. Τα είχαν βρει με τους εμπόρους! Πριν περάσουν τον μαντρότοιχο μάλιστα, γύρισαν και με αυστηρό το βλέμμα και με τα δασειά φρύδια παραμορφωμένα αγριοκοίταξαν και τα τσοπανόσκυλα:-"Τσιμουδιά ωρέ και σεις! Κιχ! Ακούτε;" Και διπλομαντάλωσαν τις ξυλόπορτες. Και φύγαν οι ποιμένες για τα κονάκια τους να γιορτάσουν μοναχοί το Πάσχα. Τι Πάσχα αλήθεια;  

Νομίζετε ότι τα προβατάκια φοβήθηκαν; Πιστεύετε ότι τα τσοπανόσκυλα σκιάχτηκαν; Λέτε ότι τα πιάσανε στον ύπνο; Όχι, τίποτε από αυτά δεν συνέβη. Ξέραν την δουλειά τους. Ήταν πεπεισμένα μέσα τους ότι ο Αρχιποιμένας, που τόσο τα αγαπούσε, ακόμη δεν είχε μιλήσει.
(Η συνέχεια του παραμυθιού τις επόμενες μέρες).

παπα-Παύλος Καλλίκας
Πηγή: Σεμπρεβίβα

23 σχόλια:

Unknown είπε...

Ένας είναι ο Θεός και Νικητής των πάντων,ο Ιησούς Χριστός...Χριστός Ανέστη!!!!!!!!

Unknown είπε...

Κυριιεεεεεε Ελεησοοονννν

Unknown είπε...

Ένας είναι ο Νικητής του Θανάτου και του κακου,ο Ιησούς Χριστός .. Χριστός Ανέστη!!!!!!!

Unknown είπε...

Φώτισε την Εκκλησία Σου Κύριε,Φώτισε μας,Φώτισε το Σύμπαν Σου Κύριε,απ'ακρη σ'ακρη

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο πατήρ Παύλος.

Ανώνυμος είπε...

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.... δυστυχώς ήμαστε χωρίς ποιμένα , πρόβατα απροστάτευτα μπροστά σε αγέλη λύκων.....
Ας κάνουμε την προσευχή μας ...
Μόνο αυτό μας απέμεινε πια...!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όσοι γνωρίζουν από άλογο ποίμνιο.....
Έρχεται η στιγμή που το απροστάτευτο αρνάκι , σύντομα γίνεται κριάρι και "κοντράει" ....
Έρχεται και η στιγμή που δεν γλυτώνει ούτε και ο τσοπάνης...
Γι'αυτό ΠΡΟΣΟΧΉ Αρχιτσοπάνηδες με τις χρυσές σας γκλίτσες....

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ.... ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ (ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ)
ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΩΣ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο πάτερ.
Να αγιάσει το στόμα και το χέρι σου

Ανώνυμος είπε...

Η Ιερά Σύνοδος διέταξε να σιωπούν και να μην ομιλούν οι κληρικοί. Κάντε υπακοή πάτερ μου στην Εκκλησία και όχι στο εγώ σας.

Ανώνυμος είπε...

π. Παύλε, δεν απορρίπτω τίποτε από όσα γράφεις ΑΛΛΑ τι θα κάνεις αν μετά από κάποια λατρευτική εκδήλωση μερικοί πιστοί νοσήσουν και κάποιοι πεθάνουν? ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙ ΣΟΥ? ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΧΤΌ ΑΥΤΟ? Η ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΪΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ... ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΓΡΑΦΩ ...

Ανώνυμος είπε...

Διέταξε;;;;
-Yes sir.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:19 σκέψου απλά λίγο, πριν διατυπώσεις τις καλοπροαίρετες διαφωνίες σου. Από που βγάζεις το σίγουρο, το αδιάσειστα τεκμηριωμένο συμπέρασμα ότι θα κολλήσει ο καημένος πιστός από την Εκκλησία; Αυτή την στιγμή στην γειτονιά σου μόνο η Εκκλησία υπάρχει ανοιχτή; Οι γείτονές σου πάνε μόνο στην Εκκλησία; Δεν τρέφονται, δεν ψωνίζουν, δεν έχουν πάρε-δώσε με χρήματα, φαρμακεία κ.α.; Γιατί θεωρείς δεδομένο ότι η μόνη πηγή μολυσμού στον πλανήτη αυτή τη στιγμή είναι η Εκκλησία; Δεν είναι ανόητο; δεν είναι ρατσιστικό; Τόσο μοναχικά ένοχη και καταδικαστέα είναι η Εκκλησία; Όλα οι άλλοι προορισμοί του γείτονά σου είναι υπεράνω υποψίας; Σίγουρα γράφεις με αγάπη; ή με προκατάληψη; Επίσης, τόσο πολύ σε ενδιαφέρει εάν ο παπα-Παύλος, που ίσως ούτε καν γνωρίζεις, κρεμάσει το πετραχήλι του; Θα είναι τόσο φριχτό αυτό για σένα; Συγχώρα με, μα δεν το πιστεύω. Προφανώς τον θεωρείς κινητή απειλή, από τα γραφόμενα σου. Αν όμως σου αρέσει η ασφάλεια, όπως την εννοείς, θα σου πρότεινα να μην πας Εκκλησία. Μην στεναχωριέσαι.
Επίσης, θα σου ευχόμουν η μόνη φοβία σου να είναι ο Κορωνοϊός, αφού όπως φαίνεται, δεν κινδυνεύεις σίγουρα να πεθάνεις ή να νοσήσεις από τίποτε άλλο. Θα σε παρακαλούσα να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου όταν γράφεις. Τέτοιες "αγάπες" δεν είναι και τόσο αγάπες.

παπα-Παύλος

Ανώνυμος είπε...

Εξυπναδίστικος προβληματισμός 9;19
Απάντησέ μου και εσύ: μήπως πρέπει και ο γιατρός να σταματήσει να πηγαίνει στο νοσοκομείο εν όψει του βέβαιου σχεδόν κινδύνου να κολλήσει τον ιό και στη συνέχεια να τον μεταδώσει και σε άλλους;
Ή μήπως παρόμοια "ευφυή" ερωτήματα τίθενται μόνο στους παπάδες;
Χίλια μπράβο στον π. Παύλο.

Ευθύμιος Μαναρίδης είπε...

Άξιος!!!! Τήν ευχή σου πατέρα παύλε. Νά εύχεσαι γιά την οικογένεια μου νά μάς φυλάει ό Θεός από τήν πλάνη.

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ Παύλο μην σας στενοχωρούν τα μαύρα σχόλια λίγων ιεροκατήγορων κοσμικών που σας μιλάνει χωρίς κανένα σεβασμό.

Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Οι άλλοι είναι ιεροκατήγοροι. Ο παπα-Παύλος, με αυτά που λέει, δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Οχι 8:11. Είναι κληρικός ο π. Παύλος. Ιεροκατηγορία είναι αμάρτημα των λαϊκών που κατηγορούν τους ιερείς.

Ανώνυμος είπε...

Μπα! Οι ιερείς έχουν το ακαταλόγιστο; Κάτι σαν "βουλευτική"-"βολευτική" ασυλία;
Αυτό που λες Ανώνυμε 9.58 δεν ισχύει. Και οι ιερείς δεν πρέπει να κατηγορούν και οι ιερείς εξομολογούνται. Κι εδώ έχουμε και "αρχιεροκατηγορία; Όχι ενός, αλλά όλης της ΔΙΣ.
Έχουμε χάσει το μπούσουλα μου φαίνεται. Ο πειρασμός "εκ δεξιών" σε όλο του το μεγαλείο. Έχει πολλά ποδάρια ο σατανάς και κάνει πανηγύρι, μέρες που 'ναι...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρεις τί σου γίνεται κοσμικέ 10:57 μμ!!! Είσαι πανάσχετος. Σε συμβουλεύω να προσέχεις και να μην πιάνεις στο στόμα σου τόσο καλούς ιερείς γιατί θα τα βρεις στη ζωή σου και θα κλαις μετά. Φρόντισε να γίνεις απο κοσμικός, χριστιανός και να μετανοείς για τις βρωμιές σου και να ζεις εκκλησιαστική ζωή και άφησε ήσυχους τους καλούς κληρικούς.

Εκκλησιαστικός Αντιλαϊκιστής

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που δεν ξέρω τι μου γίνεται εγώ ο πανάσχετος, ο κοσμικός, ο βρωμερός... "Εκκλησιαστικέ Αντιλαϊκιστή". Προτιμώ να είμαι έτσι -για σένα- παρά να είμαι σαν εσένα.

Ανώνυμος είπε...

Για 11:52 πμ
Δεν σε είπε βρωμερό.
Οι βρωμιές είναι οι αμαρτίες που έχει ο καθένας.

Ανώνυμος είπε...

Τί θέλεις να σου πούνε 11:52 πμ;
Είσαι πού είσαι άσχετος με την έννοια της ιεροκατηγορίας, μιλάς και απο πάνω...