Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Δύο μέτρα και δύο σταθμά ως απόδειξη διωγμού. Η λιτανεία διώκεται, η συναυλία επιβραβεύεται από τους ίδιους που μας κρατούν έγκλειστους. - Σπυρίδων Αρναούτογλου


Αν υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που ακόμη δεν μπορούν να δεχτούν οτι βιώνουμε διωγμό της Ορθοδόξου λατρείας μας, ας δουν τις δύο παρακάτω ειδήσεις.
Με εικοσιτέσσερις ώρες διαφορά έχουμε δύο παρόμοια συμβάντα.
Το πρώτο είναι η λιτανεία με περιφορά της εικόνας της Παναγίας της Τρυπητής στο Αίγιο με αγροτικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε και ο τοπικός μητροπολίτης Ιερώνυμος. Όταν τελείωσε η περιφορά, η αστυνομία αφαίρεσε τις πινακίδες από το αγροτικό, κόπηκε πρόστιμο 150 ευρώ στον οδηγό, και σε περίπου δέκα πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην περιφορά.
Το δεύτερο η συναυλία της κυρίας Αττικιουζέλ (βλέπε εδώ) η οποία έγινε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και η λιτανεία, μόνο που υπήρξαν πολύ περισσότερα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη της οικογένειας που μας κρατά έγκλειστους, και ουσιαστικά φυλακισμένους.

Τα δύο αυτά πρόσωπα επιβράβευσαν με κάθε τρόπο και κάθε χειρονομία την συναυλία δείτε διάφορες φωτογραφίες εδώ
Δείτε εδώ σε βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=Hh6CS7rTq20  ή εδώ https://www.youtube.com/watch?v=CFjr_JG_x8w  να τραγουδά «η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα».
Τι ειρωνεία!  Η κυρία Αττικιουζέλ να τραγουδάει για σωτηρία της ψυχής και να πανηγυρίζουν και η όντως σωτηρία της ψυχής και των σωμάτων ημών η Παναγία να διώκεται.
Βαδίζουν σταθερά στα βήματα των σοβιετικών διωγμών.

Ως πότε;   Πόσο ακόμα θα το ανεχτούμε;
Πότε επιτέλους θα αντιδράσουν ως οφείλουν αυτοί που πρώτοι οφείλουν απέναντι σε Θεό και ανθρώπους;

Κυριακή του μαρτυρικού Αντιπάσχα του 2020
Σπυρίδων Αρναούτογλου


Δείτε και τις σχετικές ειδήσεις

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα μάτια των χριστιανών έχει ευτελιστεί τελείως η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο κ.Αρναούτογλου....
Έφτασε ο κόμπος στο χτένι..
Αν δε "λαλήσουν"οι δέσποταδες,θα "λαλήσουν"τα κουμπούρια...

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η χούντα..... ή άλλη η παλιά .. ήταν η Αγία Χούντα....

Ανώνυμος είπε...

Χριστέ μου!!! Όλο διωγμούς βλέπουμε αυτό τον καιρό. Όλοι μας πολεμούν. Όλοι γινήκαμε μάρτυρες. Τρέξαμε στις κατακόμβες και μας δώσαν το «βραβείο». Καυχώμεθα εν Κυρίω για το ότι καταφέραμε να μπούμε στον ναό για να μας δώσει το βραβείο όπως στην Φαβιόλα ο ιερέας. Βγαίνοντας μετά φόβου και τρόμου όχι Χριστού αλλά αστυνομικού, να κινδυνεύουν να μαρτυρήσουν με 150 ευρώ για την δόξα του μυστηρίου και της αγωνιστικότης μας.
Η Πρωτοψάλτη δεν έλαβε βραβείο αλλά οι πιστοί θα νιώθουνε υπερήφανοι που για τον Χριστό έδωσαν μαρτυρία και πλήρωσαν όχι με βασανιστήρια και αίμα αλλά με ευρουλάκια.
«Ο Γολγοθάς δεν έχει τελειωμό;…»
Στώμεν καλώς.

Ανώνυμος είπε...

Το απόγευμα χθες έκανα μια βόλτα στο λιμάνι της Πάτρα (μόλο) και ανέβηκα απο Αγίου Νικολάου στην Ρήγα Φεραίου. Λέω για την Πάτρα. Ο Κόσμος ήταν εκατοντάδες. Η πρωτοψάλτη όπως είδα στα βίντεο δεν είχε τίποτα μπροστά στα δύο αυτά σημεία που περπάτησα. Περαστικά μας. Για την περιφορά της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής δεν είδα φωτογραφίες στους δρόμους ή σε βίντεο για να κρίνω.

Ανώνυμος είπε...

Ο παπαΤασος τώρα δικαιώνεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Αφησε τις εξυπνάδες 1:37 μμ
Δεν είναι καιρός για εξυπνάδες!!

Ανώνυμος είπε...

Ο π. υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είπε:
«η πανδημία αποδεικνύει μέρα με τη μέρα ότι δεν συγχωρεί την παραμικρή ολιγωρία ή αστοχία στην πρόληψη, στον έλεγχο, στην επιτήρηση και στη διαχείριση περιπτώσεων ειδικής ευαισθησίας και ευαλωτότητας».

Ανώνυμος είπε...

Ολοσωστο το άρθρο!Η Βουλή μας είναι για τα κλάματα

Ανώνυμος είπε...

Βγήκα βόλτα γινόταν της τρελής. Την πέρασα στο πόδι. Νισάφι πιά. Να ανοίξουν όλα. Καμιά απαγόρευση. Όχι μόνο οι Εκκλησίες αλλά και όλα όσα υπήρχαν ανοικτά προ της απαγόρευσης. Βαρέθηκα κλεισμένη μέσα.

Ανώνυμος είπε...

https://www.romfea.gr/diafora/36781-iske-peri-therapeias
Για κάποιους χριστιανούς που υποστηρίζουν τα επαχθή μέτρα αφιερώνω την παρακάτω ανακοίνωση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.