Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Η λαϊκή οργή ξύπνησε την Ι.Σύνοδο – ΄΄ Να ανοίξουν οι Εκκλησίες ΄΄ ζητά Ιερώνυμος και ΔΙΣ -ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΦΩΤΙΑ! - Του Γιώργου Θεοχάρη


Του Γιώργου Θεοχάρη

Η ιστορία γράφει με μελανά γράμματα τα όσα διαδραματίζονται στην Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία και τα λουκέτα που έχουν μπει στον Οίκο του Θεού για πρώτη φορά από την ίδρυση της . Μεσολάβησαν και άλλες πανδημίες, όπως πανώλη, τύφος και πιο μεταδοτικές και επικίνδυνες αλλά ουδέποτε έκλεισαν . Αντιθέτως ο λαός κατέφευγε περισσότερο στην εκκλησιά , για να προσευχηθεί και να κοινωνήσει.
Η σημερινή κυβέρνηση όμως έφτασε ακόμα και να ποινικοποιήσει άτυπα το Σώμα και το αίμα του Χριστού, την Θεία Κοινωνία συλλαμβάνοντας και διασύροντας Ιερείς και Αρχιερείς που Κοινώνησαν κάποιους λιγοστούς πιστούς,. Στα μάτια του λαού όμως τους έκανε ήρωες.
Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ήταν από τα ελάχιστα ειδησεογραφικά εκκλησιαστικά site που αντέδρασε αιχμηρά στην κυβερνητική απόφαση Μητσοτάκη που άδειασε μέσα σε λίγες ώρες την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που προέβλεπε η Ιεροί Ναοί θα είναι ανοιχτοί από τις 7 έως στις 8 το πρωί όπου θα τελούνται οι Θείες Λειτουργίες
Η απόφαση Μητσοτάκη κατέλυσε το Συνοδικό σύστημα διοικήσεως της Ελλαδικής Εκκλησίας. Καθώς τυπικά την ευθύνη λειτουργίας των Ιερών Ναών έχει αποκλειστικά η Ιερά Σύνοδος.
Η ευθύνες όμως βαραίνουν και την Ιερά Σύνοδο που ουσιαστικά συναίνεσε στην απόφαση για κλειστούς Ναούς προκαλώντας κύμα αντιδράσεων , ακόμα και ερωτηματικών για το τι κρύβεται πίσω από το αλισβερίσι Εκκλησίας και κυβέρνησης καθώς οι εικόνες την Μ. Παρασκευή με τις εκκλησίες κλειστές στις λαϊκές αγορές της Αθήνας επικρατούσε το αδιαχώρητο! Εικόνες που εξόργισαν τον λαό που δεν άκουσε φέτος ούτε από τα μεγάφωνα των Ναών τον επιτάφιο θρήνο!
 ΄΄ Να ανοίξουν οι Εκκλησίες΄΄ 
ζητά ΤΩΡΑ Αρχιεπίσκοπος και ΔΙΣ
Το ποτήρι ξεχείλισε και το ποτάμι της λαϊκής οργής ….συμπαρασύρει διοικούσα Εκκλησία και κυβέρνηση !
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φέρεται έστω και πολύ αργά και μετά από δεκάδες τηλεφωνημάτων διαμαρτυρίας που δέχτηκε από Ιεράρχες μετά από το Πάσχα, ενεργοποιήθηκε και σήκωσε το τηλέφωνο και πήρε έναν προς έναν τα μέλη της ΔΙΣ και ζήτησε να καταλήξουν σε μία αιχμηρή επιστολή διαμαρτυρίας προς την αρμόδια υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων κ. Κεραμέως που ανεπιτυχώς χειρίστηκε το θέμα των εκκλησιών όλο το προηγούμενο διάστημα, τονίζει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ιεράρχης που συνομίλησε με τον Μακαριώτατο.
Ο κ. Ιερώνυμος από το ησυχαστήριο του στη Ζάλτσα Βοιωτίας συνέταξε την επιστολή ζητώντας από την κ. Κεραμέως να ανοίξουν οι Εκκλησίες το συντομότερο δυνατό.
Στην επιστολή που ακόμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα .
Οι Ιεράρχες σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούν ότι έμειναν κλειστές οι Εκκλησίες για το χρονικό διάστημα που έπρεπε το Πάσχα ενώ τώρα που αρχίζει σταδιακά η επαναλειτουργία άλλων υπηρεσιών , όπως τα δικαστήρια θα πρέπει να ενταχθούν και οι Εκκλησίες στην ρύθμιση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.
Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το βράδυ της 26ης προς 27ης Μαίου θα εορτασθεί η αναστάσιμη Παννυχίδα και φαίνεται ότι οι Ιεράρχες και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση να ανοίξουν έγκαιρα οι Εκκλησίες.

Δεν δεχόμαστε αυτές τις εικόνες με κλειστές τις εκκλησίες κ. Πρωθυπουργέ
Το χτεσινό πέρασμα του φορτηγού με το συγκρότημα της τραγοδοποιού κ. Αλκηστις Πρωτοψάλτη από τους δρόμους της Αθήνας και από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν μία ακόμα προκλητική κίνηση που πυροδότησε τα πνεύματα καθώς η περιφορά του επιταφίου φέτος δεν έγινε αλλά τα σόου επιτρέπονται.
Εκτός αυτού, ούτε οι αποστάσεις ασφαλείας τηρήθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όταν έκανε στάση το φορτηγό με το συγκρότημα για να το απολαύσει ο κ. Μητσοτάκης.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση Παναγιώτη Τελεβάντου αποφοίτου Θεολογίας και Φιλολογίας:

"Πώς κατόρθωσαν οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Γεωργίας, της Σερβίας, της Μολδαβίας, της Λευκορωσσίας και της Βουλγαρίας να κατοχυρώσουν το δικαίωμα των πιστών να λατρεύουν επ’ εκκλησίαις τον Θεόν και να συμμετέχουν στο Ποτήριο της Ζωής και στα άλλα Ζωοποιά μυστήρια τηρούντες ταυτόχρονα τα μέτρα ασφαλείας που συνιστά η ιατρική κοινότητα;

Γιατί επομένως η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορεί να κάνει το ίδιο;"

Ας απαντήσουν οι κρυφο-διώκτες και οι άπιστοι που θέλουν τις εκκλησίες κλειστές υποχρεωτικά.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει να διαβάζω την πηγή. Έτσι πήγα στον ιστολόγιο του «Παναγιώτη Τελεβάντου αποφοίτου Θεολογίας και Φιλολογίας» ο οποίος λίγο παρακάτω –μετά από δύο θέματα- γράφει:

«ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Πολύ ανησυχητική εξέλιξη από πολλές απόψεις το γεγονός ότι η Ιερά Μονή της Παναγίας του Ποτσάεφ επλήγη σοβαρά από την πανδημία του κορωνοιού.
Καταρχήν επειδή η Παναγία του Ποτσάεφ είναι μεγάλο προσκύνημα του ευσεβούς ουκρανικού λαού, με πανορθόδοξη αίγλη.
Στην συνέχεια επειδή θα δώσει το δικαίωμα σε όσους θέλουν να μείνουν κλειστές οι Μονές και οι ναοί να καταφέρονται με ιδιαίτερη δριμύτητα και με συγκεκριμένα στοιχεία εναντίον του ανοίγματος των ναών και των Μονών.
Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει όσους μοναχούς, κληρικούς και λαϊκούς κοιμήθηκαν εν Κυρίω εξαιτίας του κορωνοιού, να αποθερεπεύσει όσους βρίσκονται στο κρεββάτι του πόνου και να διαφυλάξει όσους δεν προσβλήθηκαν από τον θανατηφόρο ιό.»
Αυτή τη είδηση του κ. Τελεβάντου ο φίλτατος 9.09μμ την έκανε γαργάρα κατά την φρασεολογία ημών των λαϊκών ανθρώπων.

Ας απαντήσουν οι ευσεβείς πιστοί που θέλουν τις εκκλησίες ανοικτές υποχρεωτικά.
Θα διαβάζω τακτικότερα τον κ. Τελεβάντο γιατί έχει ζουμερά θέματα. Μην αδικήσω και τον κ. Αναστάσιο το ρεπορτάζ περί Ουκρανίας το είχε δημοσιεύσει. Ο σχολιασμός του κ. Τελεβάντου έχει ζουμί.

Ανώνυμος είπε...

Εκκλησιομάχος είσαι 9:56 μμ; Εσύ γιατί κάνεις γαργάρα το σχόλιο του Τελεβάντου που υπάρχει στο 9:09 μμ;
Οπου σε συμφέρει;
Και μάθε ότι περιμένουμε να δούμε αν αληθεύει η είδηση. Οπως είδες στην αντίστοιχη είδηση στο εδώ μπλογκ οι υπεύθυνοι της Μονής το αρνούνται. Μην βιάζεσαι να καταλήξεις.

Και άφησε τις αλεπουδιές. Την είδηση την είχε δημοσιεύσει ο διαχειριστής και δεν υπάρχει κανένας λόγος να την επαναλάβουμε για να δώσουμε αφορμή στους θέλοντες αφορμή εκκλησιοδιώκτες. Αντίθετα το σχόλιο του κ. Π. Τελεβάντου που μεταφέρθηκε με το 9:09 μμ σχόλιο δεν υπήρχε στο μπλογκ. Οι υποκρισία σου περισσεύει.

Και απάντησε μας:
"Πώς κατόρθωσαν οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Γεωργίας, της Σερβίας, της Μολδαβίας, της Λευκορωσσίας και της Βουλγαρίας να κατοχυρώσουν το δικαίωμα των πιστών να λατρεύουν επ’ εκκλησίαις τον Θεόν και να συμμετέχουν στο Ποτήριο της Ζωής και στα άλλα Ζωοποιά μυστήρια τηρούντες ταυτόχρονα τα μέτρα ασφαλείας που συνιστά η ιατρική κοινότητα;

Γιατί επομένως η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορεί να κάνει το ίδιο;"

Ποιό κακό συνέβη στις πιο πάνω χώρες της Γεωργίας, της Σερβίας, της Μολδαβίας, της Λευκορωσσίας και της Βουλγαρίας;;

Unknown είπε...

Χριστός Ανέστη!!!!!να ανοίξουν οι ναοί μας Τ Ω Ρ Α..έλεος....και τέλος η κοροϊδία!!!!!!!