Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

"Θεοτερπές και κατανυκτικό το μνημόσυνο της Σοφίας Καυκοπούλου-Αλεξανδροπούλου"


     Με την υψηλή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και τη συμμετοχή κληρικών των Ιερών Μητροπόλεων Πατρών και Ηλείας, τελέσθηκε το 40νθήμερο μνημόσυνο της αξέχαστης Σοφίας Καυκοπούλου, στον Άνω Αλισσό Πατρών. 
     Αγωνίστρια της ζωής, αγνός και τίμιος άνθρωπος της βιοπάλης, ευσεβής και με παιδική καρδιά, απόγονος αγωνιστών του 1821 από το Άνω Καστρίτσι (και με Ρουμελιώτικες - βαθιά στο χρόνο - ρίζες), σύζυγος του γνωστού Παν.Καυκόπουλου, που "έφυγε" το 2005, η Σοφία Καυκοπούλου άφησε το στίγμα της στην Πάτρα, τη Δυτ. Αχαΐα κ.α. και ανήκει σ' εκείνους τους ανθρώπους, που αποτελούν πια είδος σε έλλειψη!
     Στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγ. Τριάδος, το Σάββατο 23 Μαΐου, διακρίναμε την Αντιδήμαρχο Πατρέων κ. Αν. Τογιοπούλου, τον πρ. Νομάρχη Λευκάδος και Θεσπρωτίας κ. Π. Σκαλτσά, την Πρόεδρο του Αλισσού κ. Ελ. Μπεζεριάνου, τον Ταξίαρχο κ. Ι. Μακρυπούλια, τους Καθηγητές κ.κ. Α. Α. Λάζαρη, Σ. Σκαρπέλλο και Α. Γιαννοπούλου, τον Αντιπρόεδρο Λογοτεχνών κ. Λ. Καρνάρο,
τον δημοσιογράφο κ. Κ. Κλαμπανιστή, τον κ. Κ. Μακρυπόδη, τον Σμήναρχο κ. Μ. Βαγενά, τους κ.κ. Καστανά και Μπακόπουλο από τη ΒΙ-ΠΕ Πατρών, τους γνωστούς πρωτοψάλτες κ.κ. Μπουχάγερ και Μπαρούτα κ.ά.π.
    Συλλυπητήριες ευχές έστειλαν ο κ. Ι. Αναγνωστόπουλος από το Ε.Α.Π., ο Πρύτανις του Ιδρύματος κ. Οδ. Ζώρας, η πρ. Υπουργός Εξωτερικών κ. Σ. Αναγνωστοπούλου, ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Ν. Καραθανασόπουλος, οι κ.κ. Ηλ. Σκόνδρας και Δαν. Παπαδημητράκης εκ μέρους της Χριστιανικής Εστίας, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: