Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Φοβηθείτε περισσότερο την εσωτερική κατάκριση - Αρχιμανδρίτης Εφραίμ της Αριζόνας


 Φοβηθείτε περισσότερο την εσωτερική κατάκριση, αυτή που γίνεται με τους λογισμούς· κι αυτό, γιατί δεν έρχεται στο φως με τον προφορικό λόγο, που ενδέχεται να διορθωθεί απ’ αυτόν που την ακούει. Προσέξτε, λέω, την ένδοθεν κατάκριση, που ανεπαίσθητα μας ενοχοποιεί θανάσιμα και μας στερεί τη ζωή της θείας χάριτος και μας προσφέρει ως ποτό πικρότατο, την ψυχική νέκρωση.
Πόσα και πόσα δε μας λένε το ιερό Ευαγγέλιο και οι Πατέρες περί κατακρίσεως. Καλύτερα να πέσει από ψηλά, παρά από τη γλώσσα.
Εύχομαι η αγάπη και η ακατακρισία να βασιλεύουν σε όλες τις εκδηλώσεις μεταξύ σας, ώστε το Άγιο Πνεύμα να αναπαύεται στις ψυχές σας.
Αρχιμανδρίτης Εφραίμ της Αριζόνας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κόψατε την αλήθεια ότι ο μακάριος Γέροντας Εφραίμ ήταν Αντιοικουμενιστής;
Σας πειράζει;;;;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τα ζητά ο οργανισμός σου να τα ακούσει; Καλά έκανε ο διαχειριστής και προσπάθησε να κρύψει το ψευδές σχόλιο σου. Ο μακαριστός π. Εφραίμ ήταν Οικουμενιστής και συμβάδιζε με τους Αρχιεπισκόπους Αμερικής. Ως άνθρωπος ήταν καλός και η προσφορά του μεγάλη. Ποτέ όμως δεν ήταν αντιοικουμενιστής.

Δεν το λέω εγώ αλλά το επίσημο όργανο των αντιοικουμενιστών το περιοδικό ‘’Αγιος Αγαθάγγελος ο Εσφιγμενίτης» το οποίο στο τεύχος 296 και στο άρθρο του ΕΚΔΗΜΙΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ‘’ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΦΙΛΟΘΕΪΤΗΣ ΕΚ ΒΟΛΟΥ’’ γράφει στην σελίδα 41

‘’Είχεν κρίσιν συνειδήσεως ο π. Εφραίμ διαυτό όταν μετά την συνοδείαν του είχε αποχωρήσει από την Νέα Σκήτη στο μεγάλο Λαυρεωτικόν κελλίον Άγιος Αρτέμιος δεν μνημονεύε Πατριάρχη Κων/πόλεως και είχε λάβει χειροθεσία από τον Αρχιεπίσκοπον του πατρίου εορτολογίου κ. Αυξέντιον.
Όταν όμως η Ι. Μονή Φιλοθέου τον προσεκάλεσεν εις την επάνδρωσηιν της Μονής που είχεν ολίγους μοναχούς. Οι Φιλοθείτες του έβαλαν όρους θα σας κοινόβιασωμεν εφόσον θα μνημονεύετε τον Πατριάρχην Κων/πόλεως. Εδέχθησαν και εκοινοβίασαν εις την Ιεράν Μονήν Φιλοθέου
Όταν απεφάσισεν να παραιτηθή της ηγουμενίας και να εγκατασταθή εις Αμερικήν που του εδίδετο η ευκαιρία να αποκηρύξη τον Οικουμενισμόν και να ενταχθή εις την Γνήσιαν Ορθοδοξίαν το επεχείρησε.
Μετέβη εις την Σύνοδο των Ρώσων της Διασποράς οι οποίοι τον απεδέχθησαν μετά χαράς. Ο π. Εφραίμ μάλιστα είπεν ότι κατόπιν θαύματος και αποκαλύψεως ενώθη με τους Ρώσους της Διασποράς. Δυστυχώς εδειλίασε και επανεστάφη εις την κοινωνίαν μετά των Οικουμενιστών! Εσχάτως απέδεχθη τον περιφερόμενον άνευ ράσου αρχιεπίσκοπον Αμερικής Ελπιδοφόρον. Οικουμενιστήν και φιλοσιωνιστήν οπαδόν της πανθρησκείας. Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός άφησε διαθήκην ‘’στην κηδεία του να μην τολμήση να φορέση Ιερά και συμμετάσχη εις την κηδεία του λατινόφρων κληρικός». Πράγμα που δεν έπραξε ο π. Εφραίμ. Μετέβη εις το μοναχκόν συνέδριον που προσεκάλεσε ο Ελπιδοφόρος. Εις την κηδείαν του προεξήρχε ο Οικουμενιστής Ελπιδοφόρος.
Είμεθα βέβαιοι ότι η ψυχή του όχι μόνον θα λυπηθή δια αυτά τα αληθή που γράψαμε αλλά θα ευαρεστηθή. Να αφήσωμεν τα εγκώμια και να επικαλούμεθα δια την αιώνια ψυχή του. Ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης!’’
Ορθόδοξος Χριστιανός

Ανώνυμος είπε...

Μην γράφεις ανοησίες πρωτοεμφανιζόμενε παλαιοημερολογίτη "Ορθόδοξε Χριστιανέ"! Εσένα τα ζητάει ο οργανισμός σου να τα ακούσεις φανατικέ!
Ο υπερζηλωτισμός που έχεις είναι βλάσφημος και αγιομαχικός!
Παλαιοημερολογίτης είσαι φαίνεται!
Τις ανοησίες και τις κουτές ακρότητες του παλαιοημερολογίτικου περιοδικού "Αγιος Αγαθάγγελος ο Εσφιγμενίτης»!

Είσαι και ψεύτης εκτός των άλλων! Το πλανεμένο σε αρκετά ζητήματα παλαιοημερολογίτικο περιοδικό "Αγιος Αγαθάγγελος ο Εσφιγμενίτης» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "το επίσημο όργανο των αντιοικουμενιστών" όπως ψευδέστατα υποστηρίζεις! Είναι όργανο κάποιων παλαιοημερολογιτών μόνο και τίποτα άλλο!

Διάβασε το βιβλίο του μεγάλου Γέροντα της Ορθοδοξίας Π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ Θεοδωρόπουλου με τίτλο ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ για να φωτιστείς και να βγάλεις τον φανατισμό που έχεις και σε κάνει αγιομάχο και βλάσφημο!!!


Αντιαιρετικός και Αντισχισματικός

Ανώνυμος είπε...

Όχι απλά Αντιοικουμενιστής αλλά μεγάλος Αντιοικουμενιστής ήταν ο Άγιος Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας!!!

Αντιαιρετικός και Αντισχισματικός

Ανώνυμος είπε...

Παλαιοημερολογίτικες φανατικές απόψεις έχει το σχόλιο του παλαιοημερολογίτη "Ορθόδοξου Χριστιανού".

Ολοι γνωρίζουμε ότι ο Γέροντας Εφραίμ ήταν αντιοικουμενιστής. Ακόμα και οι πέτρες...

Αναγνώστης