Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟ

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου και το Σάββατο 12 Ιουνίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών, και με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, τελέσθηκαν Βαπτίσεις επτά παιδιών Ρομά.


 Τις βαπτίσεις τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος με την συμμετοχή του εφημερίου π. Κωνσταντίνου Τσαγκάρη, του ιερέως π. Απόστολου Ζαφείρη και του διακόνου π. Κασσιανού Ιατρού.
Στους νεοφώτιστους δόθηκαν τα ονόματα Ειρήνη, Ραφαήλ, Χριστίνα, Ανδριάνα, Νικολίτσα, Ευάγγελος και Νικόλαος.

Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στους γονείς, τα παιδιά τους να ζήσουν, να προκόψουν, να τα στέλνουν στο σχολείο και να γίνουν καλοί χριστιανοί και καλοί  άνθρωποι.
Από ετών στην Ιερά Μητρόπολή μας γίνεται προσπάθεια κατήχησης και προσέλευσης των παιδιών των Ρομά στο μυστήριο του Βαπτίσματος, ώστε να γίνονται μέλη της Αγίας του Χριστού μας Εκκλησίας.
Αλέξης Στροφύλλας









6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην ποιμαντική φροντίδα του Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου περιλαμβάνεται καθώς βλέπουμε και στις φωτογραφίες και διαβάζουμε στο κείμενο οι βαπτίσεις παιδιών Ρομά.Άριστα πράττει ο μητροπολίτης μας ο οποίος αγωνίζεται τους εγκατελελειμένους Ρομά να τους εντάξει δια του Αγίου βαπτίσματος στην τοπική μας εκκλησία. Ευχαριστούμε ως τοπικά μέλη της εκκλησίας των πατρών και τον επίσκοπό μας π. Χρύσανθο ο οποίος τελεί τις βαπτίσεις των Ρομά με ευλογία πάντοντε του Μητροπολίτου. Που να φανταζόταν ο Θεοφιλέστατος όταν πρίν από πολλά χρόνια ως εφημέριος του Αγίου Νεκταρίου Πατρών ότι στο βαπτηστήριον του Αγίου Ραφαήλ θα βαπτίζονται τόσοι Χριστιανοί.
κ. Κωστόπουλε ευχαριστούμε για την ανάρτηση αυτή διότι μέσα από την ιστοσελίδα σας πληροφορούνται οι αναγνώστες σας το γενικότερο ποιμαντικό έργο της Μητροπόλεως των Πατρών.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε χαίρε,
Από το ιστολόγιό σας πολύ συχνά διαβάζω ότι από τον Μητροπολίτη σας κ. Χρυσόστομο, τον βοηθό επίσκοπο κ. Χρύσανθο καθώς και από πολλούς ιερείς σε πολλές ενορίες τελούνται βαπτίσεις ρομά. Οι ρομά είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και αυτό θα το δούμε σε μερικά χρόνια διότι η ρομά είναι υπέρ πολύτεκοι με αποτέλεσμα να δημιουργούν στην φυλή τους υπερπληθυσμό. Υικά συνχαίρω το Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο ο οπόιος βλέπει πολύ μακρία και καταβάλλει μαζί με τους συνεργάτρες του πολλούς κόπους για να τους εντάξει τόσο στην εκκλησία δια του Αγίου βαπτίσματος αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Οι νεοέλληνες δεν παντρεύονται και δεν θέλουν να κάνουν παιδιά δυστηχώς και το αποτέλεσμα το αντιλαμβάνεσθε ποιό θα είναι σε λίγα χρόνια. Τον τόπο που σήμερα κατοικούμε θα τον κατοικούν τα εκκατομύρια των μεταναστών και των ρομά. Παρακαλώ την πολιτεία αν ακούει να στηρίξει τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και να δώσει κίνητρα για γεννήσεις ελληνοπαίδων.
Νικόλαος Ι. Κόρινθος

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα με τις εκτρώσεις χάνεται και εμείς τραγουδάμε. Η Μετάνοια θα μας σώσει!!

Ανώνυμος είπε...

Με την ευχή σας Σεβασμιώτατε συνεχίστε με τους συνεργάτες σας τι βαπτίσεις των Ρομά όπως προ καιρού στην κ. Αχαγιά και αλλού.

Ανώνυμος είπε...

κ. Κωστόπουλε χαρά πλημμυρίζει τις ψυχές μας όταν βλέπουμε Δεσποτάδες κοντά στους φτωχούς και στους ρομά όπως συμβαίνει με τον Δεσπότη μας κ. Χρυσόστομο και τον επίσκοπο κ. Χρύσανθο.

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσιο Θέμα για προβληματισμούς προσφέρουν οι βαπτίσεις των Ρομά. Πολλοί εξ΄αυτών είναι σε μεγάλη ηλικία και αβάπτιστοι.