Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

«γύμναζε σεαυτόν προς ευσέβειαν»


Βλέποντας τον Μητροπολίτη αυτόν στον θρόνο, μέσα στις ασπίδες των ανθών, δεν μπορώ με τίποτα να τον φανταστώ ως επίγονο των Πατέρων της Εκκλησίας, μάλλον τον παραλληλίζω με κάποιους βασιλιάδες προς της Ασίας ή της Αφρικής τα μέρη, αλλά και εκείνοι σήμερα ίσος να είναι απλούστεροι.
Η στολή με τα κεντίδια ζακάρ που θεωρούνταν ντεμοντέ, είναι μέσα στις τάσεις της σύγχρονης εκκλησιαστικής μόδας, με τίποτα δεν με πηγαίνει στο 2020.
Η προσοχή μου πέφτει στον σεμνό και ταπεινό  άγιο Ονούφριο, με την γενειάδα μέχρι το έδαφος, από τις μεγαλύτερες ασκητικές φυσιογνωμίες των αιγυπτιακών έρημων είναι στο επιγονάτιο του χρυσοποίκιλτου Μητροπολίτη, τι να γυρεύει από το ασκηταριό στα παλάτια;

Ας απλουστεύσουν τον διάκοσμο στους θρόνους των Ναών και τις ενδυμασίες τους Πατριάρχες και Μητροπολίτες γιατί προκαλούν.
Α.Κ.  

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίνε μόνο οι Μητροπολίτες αλλά και οι υφιστάμενοι κληρικοί που προσπαθούν να είναι αρεστοί με αυτό τον τρόπο στην μεγαλοσύνη των Πατριαρχών. Αρχιεπισκόπων και Μητροπολιτών.

Ανώνυμος είπε...

Ο Φλωρίνης π. Αυγουστίνος καυτηρίαζε στους λόγους του τις κυρίες με την πολυτέλεια των ενδυμασιών, κοσμημάτων και γούνες. Ο ίδιος κυκλοφορούσε και ντύνονταν χωρίς μίτρες και πολυτελείς στολές. Θα είχε 3 με 4 και όχι 30 με 40. Σήμερα οι σεμνοί Αρχιερείς που δεν αλλάζουνε τις στολές τους είναι ελάχιστοι που τους μετράς στα δάχτυλα της μιας παλάμης. Γύρο από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών γέμισαν οι «μπουτικ» των εκκλησιαστικών στολών και αξεσουάρ.

Ανώνυμος είπε...

Τα λουλούδια με την στολή δένουν υπέροχα. Συγχαίρω τον ντεκορατέρ. Να προσέχουν αυτές τις λεπτομερείς και στο Ελλάντα.

Ανώνυμος είπε...

Έχω δει και πλουσιότερες στολές!
Στ'αληθεια,κοστίζουν ακριβά οι στολές αυτές!

Δεν δίνω σημασια,επειδή με συνεπαίρνουν οι λόγοι του Παύλου ,


*Σ' εμένα μακάρι να μη συμβεί να καυχηθω για τίποτε άλλο,παρά μόνο για τον Σταυρό Του Χριστού!

Του Κυρίου,ημών Ιησού Χριστού!*

Έπαθε,για χάρη όλων!
Εμείς?

,,,,,




jean alatzo είπε...

Ο τάλας,σαν στολισμένος επιτάφιος.οι ρωσίζοντες είναι χειρότεροι των δικών μας .