Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Ματαίωση Κατασκηνωτικών Προγραμμάτων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών


Ματαίωση Κατασκηνωτικών Προγραμμάτων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κατόπιν σύστασης της Επιτροπής Λοιμώξεων λάβαμε τη δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση για τη ματαίωση των Παιδικών Κατασκηνωτικών προγραμμάτων του φετινού καλοκαιριού.
Η σύσταση απορρέει από το γεγονός ότι οι Κατασκηνώσεις μπορούν να αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης, με ραγδαία και ανεξέλεγκτη διασπορά της λοίμωξης, δεδομένου του κλειστού χαρακτήρα των Κατασκηνωτικών δομών με 24ωρη λειτουργία και μεγάλο συγχρωτισμό.
Πρώτη μέριμνά μας πάντα ήταν και θα είναι η ασφάλεια του κόσμου που φιλοξενούμε.  
Το Διοικητικό Συμβούλιο των Κατασκηνώσεων Ι.Α.Α. από την πρώτη στιγμή της Πανδημίας του COVID 19 έλαβε κάθε πρόσφορο και αναγκαίο μέτρο για την αποτροπή της εμφάνισης και της διασποράς του ιού.

Είναι γεγονός ότι όλοι μαζί τα καταφέραμε.

Η 2η φάση της σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα μας βρήκε όλους συνειδητοποιημένους και σε εγρήγορση.

Αδιαπραγμάτευτη πρώτη μας προτεραιότητα η υγεία και η ασφάλεια όλων.
Στο πλαίσιο λοιπόν της απόλυτης διασφάλισης της υγείας των παιδιών και των εργαζομένων μας δεν θα μπορούσαμε παρά – ομόφωνα  – να συμφωνήσουμε με την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμώξεων για τη μη λειτουργία των παιδικών Κατασκηνωτικών Περιόδων.
Ας κρατήσουμε όλοι για φέτος στις καρδιές μας τις υπέροχες εικόνες που συλλέξαμε επί τόσα χρόνια, τις μοναδικές στιγμές δημιουργικού παιχνιδιού, τη συντροφικότητα, τις αξέχαστες εμπειρίες και ας οπλιστούμε με όρεξη και υπομονή για το επόμενο συναρπαστικό, κατασκηνωτικό μας καλοκαίρι.
Πρώτα η ασφάλεια και μετά η διασκέδαση!


34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διασκέδαση είναι η κατασκήνωση;
Τι άστοχη διατύπωση είναι αυτή στο τέλος;

Ανώνυμος είπε...

https://www.xrimaonline.gr/article/ellada/125231-odhgies-gia-th-leitoyrgia-twn-paidikwn-kataskhnwsewn-to-fetino-kalokairi
Απορώ με τη ματαίωση. Η αρμόδια υφυπουργός δεν απαγόρευσε τη λειτουργία των κατασκηνωσεων.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα με προσοχή 4.39 τον σύνδεσμο στον οποίο μας παραπέμπεις και δεν απόρησα με την ματαίωση. Υπήρξα επί χρόνια στέλεχος (ομαδάρχης) σε χριστιανική κατασκήνωση. Καλώς κάνει η Αρχιεπισκοπή και αναστέλλει την διοργάνωση για αυτό το καλοκαίρι. Επειδή υπήρξα ομαδάρχης γνωρίζω την προχειρότητα των κατασκηνώσεων. Ποτέ δεν με εξέτασε γιατρός προτού πάω μου έλεγαν ότι έδωσαν σε γνωστό γιατρό τα ονόματά μας των ομαδαρχών και υπέγραφε χωρίς να μας γνωρίζει. Στην κουζίνα υπήρχαν καλοσυνάτες κυρίες πάνω των 65 ετών εθελόντριες που όταν ερχόντουσαν για έλεγχο από το υγειονομικό κρυβόντουσαν γιατί δεν είχαν κάποια δελτία υγειονομικού ελέγχου. Τους κοινόχρηστους χώρους τους καθάριζαν εναλλάξ οι ομάδες. Το δωμάτιο τα παιδιά και βέβαια έκαναν όσα βλέπει η πεθερά. Για την ατομική υγιεινή πολλές φορές επέμβαινε ο Αρχηγός γιατί τα παιδιά αλλού είχαν το μυαλό. Στην τραπεζαρία στριμωξίδι και ελάχιστοι έπλεναν χέρια. Στους κοιτώνες ο ένας δίπλα στον άλλο με χώρισμα 20 πόντους για να χωρέσουν περισσότερα παιδιά.
Αυτά τα κάνουν και τώρα τουλάχιστον στην πόλη που ζω και πηγαίνουν τα ανίψια μου του μεγάλου μου αδελφού. Τα παιδιά μου είναι κάτω των 5 αν μπορούσαν να πάνε δεν θα τα έστελνα. Η Κατασκήνωση δεν έχει γιατρό, ούτε νοσηλεύτρια οι κυρίες της κουζίνας αντιμετωπίζουν τα πρόχειρα γεγονότα. Όσοι τις λειτουργήσουνε και δεν πραγματοποιήσουν με θρησκευτική ευλάβεια τα όσα λέει ο σύνδεσμος που παραπέμπεις θα είναι υπόλογοι σε Θεό, παιδιά, γονείς, και συνανθρώπους. Όσοι τολμήσουνε ας αναλάβουν την ευθύνη.
Πρώην ομαδάρχης χριστιανικής κατασκήνωσης

Ανώνυμος είπε...


Δεν γνώριζα την απόφαση την συγκεκριμένη της Υφυπουργού. Την διάβασα και ευχαριστώ τον φίλο που μας ενημέρωσε. Καλά έκαναν η Αρχιεπισκοπη Αθηνών, η Μητρόπολη Πειραιώς, η μητρόπολη Δημητριάδος οπό όσους είδα στο διαδίκτυο και δεν θα τις κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Οι Κατασκηνώσεις οι Χριστιανικές είναι τόπος αγιασμένος, που τις προστατεύει ο Χριστός μας, και η Παναγιά μας, δεν έχουν να φοβηθούν από τους κορωνοιούς. Δεν μας νοιάζουν οι συμβουλές των ανθρώπων της κυβέρνησης, και των συνεργατών της γιατρών, που κλείνουν ναούς, και πολεμούνε την πίστη μας. Όσοι φοβούνται, οι ορθολογιστές, και άγευστοι την πίστεως, ας μην τις κάνουν, εμείς όμως που είμαστε χριστιανοί και που στον διωγμό πηγαίναμε στην Εκκλησία και δεν πάθαμε τίποτα, θα στείλουμε τα παιδιά μας στην κατασκήνωση. Γιατί υπάρχουν και σύλλογοι χριστιανικοί με φόβο Θεού και κληρικούς που μας λειτουργούσαν στην περίοδο του πολέμου στην περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής, που θα κάνουν κατασκηνώσεις. Να γεμίσουν οι χριστιανικές κατασκηνώσεις από παιδιά, για να πάρουν την απάντηση οι αντίχριστοι, που πολεμούν την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Γιατί όλα αυτά τα επινόησαν για να μας κλείσουν τους ναούς. Δεν μας φοβίζουν, κοντά μας είναι ο Θεός.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά λες 5,53 και όχι σοβαρά. Πρόσεχε μην την πατήσεις την πεπονόφλουδα.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρετε τις ημερομηνίες φέτος στην Παναγοπούλα;

Ανώνυμος είπε...

Όσοι πληρούν τους όρους ας την κάνουν την κατασκήνωση. Η ευθύνη δεν είμαι μόνο στους διοργανωτές της κατασκήνωσης αλλά και στους κηδεμόνες που πρέπει να ελέγξουν για το που και σε ποιους θα εμπιστευθούν τα παιδιά τους. Την ίδια υπευθυνότητα έχουν και τα στελέχη όλα όσα προσφέρουν μέσα σε αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον εσείς που δεν θέλετε να γίνει η κατασκήνωση ξεχνάτε τα παιδικά σας χρόνια αλλά αν ήταν κανένας τότε σαν και εσάς δεν θα την είχατε δει ούτε με το καλό..Οποίος πραγματικά θέλει και πονάει για την κατασκήνωση δεν βρίσκει εμπόδια..

Ανώνυμος είπε...

Οι κατασκηνώσεις δεν είναι άσηπτοι και αποστειρωμένοι χώροι, όπως δεν είναι και τα Νοσοκομεία, και οι στρατώνες και τα ξενοδοχεία, τα οικοτροφεία, τα μοναστήρια κ. ο. κ.
Δεν θα παύσει η πνευματική τροφοδοσία των παιδιών, αλλά θα ληφθούν κάποια στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας.
Αρκετά φίδιασαν και μπαστακώθηκαν
μπροστά στο τάμπλετ και την τηλε-τύφλωση την εποχή της καραντίνας, επειδή θεωρήθηκαν, όπως και οι ασυμπτωματικοί, πηγές αθρόας διασποράς του ιού (τώρα λέγει άλλα ο ΠΟΥ...).
Όσο για την παρουσία γιατρού στην κατασκήνωση, γνωρίζω χριστιανικές κατασκηνώσεις που διαθέτουν γιατρό διαμένοντα σε αυτές αλλά θεωρώ αδιανόητο να μην λειτουργήσει μια κατασκήνωση επειδή δεν διαμένει γιατρός σε αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όσα λέει η υπουργική απόφαση να κάνουν κατασκήνωση. Να είναι ευλογημένο. Όσοι δεν μπορούν να μην κάνουν. Να είναι ευλογημένο. Τα πολλά λογια είναι από αυτά του καφενείου που κάθε αναρμόδιος κρίνει τους πάντες και τα πάντα αερολογώντας και πίνοντας το καφεδάκι ή το ουζάκι του.
Οι γονείς γνωρίζουν που θα εμπιστευθούν τα παιδιά τους. Αυτοί ας κρίνουν και ας αποφασίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Θα εμπιστευθείς το παιδί σου 10,30 σε ένα θάλαμο ή σε χώρο παιχνιδιού που θα είναι παιδιά από κάθε καρυδιάς καρύδι, αυτή την περίοδο την επικίνδυνη; Εγώ όχι, θα τα δηλώσω τα παιδιά, αλλά θα απαιτήσω να γνωρίζω με ποια παιδιά και πάσα θα είναι στον θάλαμο. Ο γιατρός δεν με νοιάζει, με ενδιαφέρουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Αν αυτά δεν θα μου τα εξασφαλίσουν ο αρχηγός η οι ομαδάρχες που έπαιρναν την δήλωση και τα χρήματα αλλά τώρα πλέον απαιτώ να δω το Διοικητικό Συμβούλιο της κατασκηνώσεως. Διαφορετικά προτιμώ να τα πάρω στο χωριό τα παιδιά μου και εκεί να πάρουν από εμένα και την μητέρα τους όσα πνευματικά θα τους πρόσφερε η κατασκήνωση.

Ανώνυμος είπε...

Πάρτα στο χωριό σου και κάνε τα ότι θέλεις...μήπως θέλεις και Ε1 των ομαδαρχων και των στελεχών 3:02;;που φθάσαμε..ότι του κατέβει του καθενός άσχετου..

Ανώνυμος είπε...

Μην γράφετε ότι σας κατέβη στο μυαλό η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπή τα λέει όλα με αίσθημα ευθύνης. Όσοι θέλουν ας τις λειτουργήσουν μπορεί να είναι καλύτερα οργανωμένοι. Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Πολιτεία που θα κάνει τους ελέγχους για την έγκριση της άδειας. Τα υπόλοιπα είναι λόγια….

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι άσχετος είμαι ιατρός, και θα απαιτήσω όχι βεβαίως τις φαιδρές ανεύθυνες βλακείες σας για Ε1 οι οποίες δείχνουν το μορφωτικό σας επίπεδο, αλλά να έχουν τα στελέχη και το προσωπικό της κατασκήνωσης πιστοποιητικό RT-PCR Covid-19 με αρνητικό αποτέλεσμα από αναγνωρισμένο εργαστήριο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρησή προς κατασκήνωση. Αν δεν υπάρχουν δεν θα διακινδυνεύσω να στείλω τα παιδιά μου και ασφαλώς επώνυμα ως ιατρός θα καταγγείλω το Διοικητικό Συμβούλιο στις αρμόδιες αρχές για να κλείσουν τον κατασκηνωτικό χώρο. Με την υγεία δεν μπορούν να παίζουν ούτε οι ιδιωτικές ούτε οι εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις πρέπει να συμμορφωθούν με το σχετικό δημοσίευμα https://www.xrimaonline.gr/article/ellada/125231-odhgies-gia-th-leitoyrgia-twn-paidikwn-kataskhnwsewn-to-fetino-kalokairi

Ανώνυμος είπε...

Έψαξα λίγο στο internet και διαπίστωσα κάτι το εκπληκτικό το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει κιόλας. Οι ιδιωτικές και κοσμικές όπως τις αποκαλούν οι "χριστιανοί", κατασκηνώσεις θα λειτουργήσουν κανονικά και έβγαλαν και ανακοινώσεις και διαφημιστικά φυλλάδια. Οι λεγόμενες χριστιανικές αναστέλλουν την λειτουργία τους!!!!Αν μπορεί κάποιος να μου το εξηγησει....

Ανώνυμος είπε...

Θα προσπαθήσω να σας το εξηγήσω 6.35 μ.μ. .
Οι ιδιωτικές κατασκηνώσεις είναι επιχειρήσεις και οι ιδιοκτήτες εργάζονται με διαφορετικό τρόπο από τους εναλλασσόμενους στα Δ.Σ των χριστιανικών μετά από συσχετισμούς υποψηφίων στις εκλογές τους. Οι ιδιωτικές είναι συμβεβλημένες με Δημόσιους Οργανισμούς, Συλλόγους Τραπεζοϋπαλλήλων, Στρατιωτικών, ΟΤΕ κλπ που πληρώνουν πολλά. Ρίξτε μια ματιά στα διαφημιστικά φυλλάδια των ιδιωτικών πόσα ζητούνε και μετά στις χριστιανικές
Οι χριστιανικές ζουν από τα πενιχρά τροφεία στα οποία οι πολύτεκνοι και οι άνεργοι ζητούνε εκπτώσεις.
Δώστε χρήματα ως δωρεά στις χριστιανικές κατασκηνώσεις και θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην συντήρησή τους και σε όσα ζητά το κράτος. Το χρήμα είναι η δύναμη και όχι μόνο η καλή διάθεση.
Μέλος Δ.Σ. χριστιανικής κατασκήνωσης

Ανώνυμος είπε...

Άμα ήσουνα γιατρός 6:01 δεν θα τα έλεγες αυτά που λες..όπως επίσης δεν υποχρεούται το κάθε στέλεχος να έχει κάνει το τεστ..σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν..όπως επίσης κάνε όσες καταγγελίες θέλεις..να έχουν δουλειά και τα δικαστήρια..να υποθέσω ούτε εστιατόρια έξω πας ούτε παραλίες πλαζ με άλλο κόσμο..ούτε σχολείο τα παιδιά ε;;

Ανώνυμος είπε...

Είσθε άσχετος κ. 10,27. Ένα γκάλοπ της Καθημερινής έδειξε ότι οι άνθρωποι που δεν διαθέτουν μόρφωση πλάθουν διάφορα με το «κουτό» τους μυαλό σχετικά με την επιδημία. Έχω διαβάσει και ακούσει από θρησκεύοντες και κληρικούς πολλές ανοησίες. Θα προέτρεπα κάποιο εκκλησιαστική δημοσιογράφο να τις συγκέντρωση και να εκδώσει βιβλίο. Αξίζει τον κόπο.
Τα Δικαστήρια έχουν εργασία, και τα Δημόσια Ταμεία θα γεμίσουν και γεμίζουν από τις ποινές.
Σε εστιατόριο δεν έχει χρειαστεί να πάω. Αν όμως πάω θα καθίσω με την οικογένειά μου και όχι με οποιαδήποτε παρέα βρω εκεί στο ίδιο τραπέζι. Βλακώδες το επιχείρημά σας.
Στο Σχολείο. Αν είχες παιδιά θα γνώριζες ότι πήγαν κάθισαν μόνα τους στο θρανίο με αποστάσεις και άπαντα τα προβλεπόμενα στην αίθουσα και για στο προαύλιο. Βλακώδες το επιχείρημά σας.
Όσο για τις παραλίες. Οικογενειακά μας αρέσει το βουνό και η κατασκήνωση που θα έστελνα τα παιδιά μου είναι σε βουνό. Ως εκ τούτου στο πρόχειρο επιχείρημά μας σας δεν απαντώ. Προτρέπω και σα για διακοπές στο βουνό.
Τέλος όπως χθες μας ανακοίνωσε ο Σύλλογος που θα έστελνα τα παιδιά μου αποφάσισαν μετά τα προβλεπόμενα μέτρα την μη πραγματοποίηση των εφετικών δραστηριοτήτων στην Κατασκήνωση.

Χριστίνα Κωστάζου είπε...

Όποιος εμπιστεύεται τις χριστιανικές κατασκηνώσεις και θέλει να συμμετέχουν τα παιδιά του
1. Να τα θωρακίσει με τον Τίμιο Σταυρό και να τα στείλει.
2. Να τους δώσει Αγιασμό μαζί τους -τι λέει ο άγιος Λουκάς ο ιατρός;-.
3. Να προσευχηθεί θερμά για κατασκηνωτές, προσωπικό, ομαδάρχεις-κυρία που δεν μπορεί να βοηθήσει στην κουζίνα τώρα, συμμετέχει στην Κατασκήνωση κάνοντας τρεις παρακλήσεις καθημερινά σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού¯
4. Να σταματήσει τα σχόλια και τους εκβιασμούς.
5. Να προσευχηθεί θερμά η Θεία Χάρις η τα ασθενή θεραπεύουσα και τα ελλείποντα αναπληρούσα, να επισκιάσει τις κατασκηνώσεις μας για να εκπληρώσουν τον πνευματικό σκοπό τους!
Πιστεύω ότι μόνον ό,τι πνευματικό λέμε και κάνουμε μας ανεβάζει στον ουρανό!
Ας θυμηθούμε το 1995 όταν η Κατασκήνωσή μας έγινε παρανάλωμα πυρός, και ήμασταν εκεί, ΧΆΣΑΜΕ ΌΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΆ, αλλά πρώτη μας έννοια ήταν να διαφυλαχθούν τα ΠΑΙΔΙΑ μας , που είχαμε αναλάβει και συν Θεώ έγινε
και μετά
μέσα στις στάχτες και τα αποκαϊδια , τότε που όλα ήταν μαύρα, φάνηκε η μορφή του π. Σωτηρίου, έλαμψε, ξεσήκωσε γη και Ουρανό και η Κατασκήνωσή μας, η γλυκιά Άγκυρα ,με τις τόσες αναμνήσεις ,ξ α ν α σ τ ή θ η κ ε ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ!!!
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ είναι ΑΝΑΓΚΗ για τα παιδιά μας !
Το Σεβαστό Συμβούλιο τα παιδιά του κόσμου τα βάζει μαζί με τα σαρκικά του παιδιά, το σπίτι τους το επεκτείνουν και στην Κατασκήνωσή μας , τον ελεύθερο χρόνο τους τον εκμηδενίζουν... και Π Ρ Ο Χ Ω Ρ Ο Υ Ν και ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ !!!
Ας συστρατευτούμε , νομίζω κι ας σταματήσουμε τα σχόλια. Τα παιδιά μας πολύ θα λυπούνταν , αν τα διάβαζαν... Θα μιλούσαν για χάσμα γενεών που δεν το δημιουργεί όμως η απόσταση στην ηλικία, αλλά στη σκέψη...
Ας βοηθήσουμε όλοι,με όποιο τρόπο ο καθένας μπορεί !
Κάθε μας ενέργεια, σκέψη, λόγος είναι άγνωστα στους πολλούς, αλλά ΓΥΜΝΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ και θα δώσει ο καθείς μας λόγο για κάθε τι που λέει και γράφει.

Σας ευχαριστώ.
Για τον Τομέα
Χελιδόνια του Χριστού και Χαρούμενες Αγωνίστριες

Η Υπεύθυνη

Χριστίνα Κωστάζου

Ανώνυμος είπε...

Να ευχηθώ καλό αγώνα στην κ. Κωστάζου όμως παρέλειψε να μας γράψει ποια κατασκήνωση εκπροσωπεί. Αναφέρει κάποια στοιχεία του παρελθόντος αλλά δεν μας λέει ποιος ο χώρος.

Ανώνυμος είπε...

Με αίσθημα ευθύνης αλλά με επιπολαιότητα η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και πάσης Ελλάδος έλαβε «απόφαση για τη ματαίωση των Παιδικών Κατασκηνωτικών προγραμμάτων του φετινού καλοκαιριού».
Το δρόμο δείχνει άλλο «σεβαστό Συμβούλιο» το οποίο «μαζί με τα σαρκικά του παιδιά, το σπίτι τους το επεκτείνουν και στην Κατασκήνωσή μας , τον ελεύθερο χρόνο τους τον εκμηδενίζουν... και Π Ρ Ο Χ Ω Ρ Ο Υ Ν και ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ !!!»
Και δεν είναι το μόνο Συμβούλιο γιατί πολλές Κατασκηνώσεις θα γεμίσουν με παιδιά αυτό το καλοκαίρι.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για μια ακόμα φορά μετά το κλείσιμο των Ναών σε όλη την Ελλάδα για μήνες ώστε να δείξει καλή διαγωγή στην κυβερνητική παράταξη και στους Χαρδαλιά και Τσιόδρα ούτε «προχωρά» ούτε «αγωνίζεται»

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνώριζα ότι η ιατρική σύσταση του Αμβροσίου έχει ως βάση της οδηγία Αγίου. Δεν μας τα είπε στο βίντεο που μίλησε και ψεκαζόταν. Τελικά γηράσκω αεί διδασκόμενος….

Ανώνυμος είπε...

Απορώ με το απόλυτο και αμετροεπές ύφος του, κατά δήλωσή του, γιατρού.
Αφού δεν τον αναπαύουν κάποιες προϋποθέσεις λειτουργίας των κατασκηνώσεων ας μη στείλει τα δικά του παιδιά σε αυτές.
Και ας αφήσει ήσυχους εκείνους που επιθυμούν να στείλουν τα δικά τους παιδιά.
Όπως και το προσωπικό που εκδαπανάται σε αυτές.
Ας περιοριστεί στον τρύγο του λοιπόν και ας μην επεκτείνεται σε άλλα χωράφια.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στην κα Κωστάζου.
Δεν θα σταματήσουν οι κατασκηνώσεις να τροφοδοτούν πνευματικά τα παιδιά.
Θα ληφθούν κάποια μέτρα αλλά δεν θα παύσει η λειτουργία τους.

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο σταχυολόγησα όσες ανακοινώσεις βρήκα για αναστολή των Κατασκηνώσεων των Ιερών Μητροπόλεων όπως έκανε και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Πρέπει να πω ότι δεν μπορώ να γνωρίζω ποιες άλλες Εκκλησιαστικές ή οργανωσιακές κατασκηνώσεις δεν θα γίνουν. Καθώς και ότι αρκετές Εκκλησιαστικές και οργανωσιακές κατασκηνώσεις θα γίνουν. Η διχογνωμία καλά κρατά στην Ορθόδοξη Εκκλησία. ενωτικό πνεύμα δεν υπάρχει ούτε σε αυτό το θέμα….

Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς
Δυστυχως υστερα απο 35 συναπτα ετη λειτουργιας η Χριστιανουπολη μας αναστελλει τη λειτουργια της υστερα απο επιμονες απειλες του Κρατους παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες και της Μητροπολης και οσων ενδιαφερονται για να συνεχισει… Περιμενουμε την συμπαρασταση σας παλαιων και νεων Χριστιανοπολιτων. Ελπιζουμε στην προσευχη ολων για να συνεχισουμε του χρονου πιο δυνατοι. Η Χριστιανούπολη Κατασκήνωση συνεχιζει να ζει στις καρδιες ολων και θα ζει…

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ανακοινώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι θερινές κατασκηνώσεις στην Πύρρα το φετινό Καλοκαίρι.
Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την επιδημία του κορωνοϊού covid-19.

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει την τοπική κοινωνία ότι μετά από συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και για λόγους πρόνοιας και ασφάλειας των παιδιών δεν θα λειτουργήσει φέτος τις Μαθητικές Κατασκηνώσεις «ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ» στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ανακοινώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι θερινές κατασκηνώσεις στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, το φετινό Καλοκαίρι.
Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας που γινόντουσαν στο Βογατσικό, δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος για την διαφύλαξη της υγείας παιδιών και γονέων.

Η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων ανακοινώνει ότι φέτος δεν θα λειτουργήσουν οι θερινές κατασκηνώσεις στην Κασσιώπη. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας .
Ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος αποφάσισε να αξιοποιηθεί ο χρόνος του θέρους και να εντατικοποιηθούν οι εργασίες βελτίωσης των χώρων, με ανάπλαση των γηπέδων και άλλα έργα, ώστε την επόμενη χρονιά να είναι οι εγκαταστάσεις ακόμη καλύτερες.

Η Ιερά Μητρόπολή Καλαβρύτων και Αιγιαλείας γνωστοποιεί ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα πραγματοποιηθούν οι θερινές κατασκηνώσεις αγοριών και κοριτσιών στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Φιλοξενίας Νέων «ΤΟ ΟΡΑΜΑ» στα
Καλάβρυτα. Η αναστολή λειτουργίας των κατασκηνώσεων πραγματοποιείται στο πλαίσιο των μέτρων των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας &; Θρησκευμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.
{Σχόλιο δικό μου Ο νέος Μητροπολίτης Ιερώνυμος δεν κάνει χρήση του Αγιασμό όπως πρότεινε ο προκάτοχός του}

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στην κ.Κωσταζου.. οποίος έχει αγωνιστική θέληση μπορεί να κάνει τα πάντα..οι άλλοι σφυρανε κλέφτικα και υπόσχονται πρόστιμα και καταγγελίες..

Ανώνυμος είπε...

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» καλός και αναγκαίος ο Σταυρός, ο αγιασμός, οι παρακλήσεις, είναι και αυτά απαραίτητα αλλά όχι μόνο σε αυτά. Και οι σύγχρονοι Άγιοι είχαν γιατρούς (Παπαζάχος για τον Άγιο Πορφύριο), έπιναν φάρμακα, και όταν χρειαζόντουσαν πήγαιναν και σε νοσοκομεία. Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός δεν θαυματουργούσε μόνο δια της πίστεως όσο ζούσε στον μάταιο αυτό κόσμο, αλλά και δια της επιστημονικής γνώσεως. Τα γράφω με σεβασμό αυτά, διότι ο Κυριος θα μου ζητήσει να απολογηθώ για όσα έγραψα και είπα!!! Ας ηχήσουνε στην καρδιά μας τα λόγια του Αγίου Πυρφυρίου «Αν έρθει η χάρη του Θεού, όλοι και όλα αλλάζουν, έλα όμως που για να έρθει, χρειάζεται πρώτα να ταπεινωθούμε!»
Βασίλης Μπέης
Κατηχητής - Πειραιάς

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα την είδηση προ ολίγου. Μην τρέχουν να κατηγορήσουν οι γνωστοί κύκλοι τον Αρχιεπίσκοπο. Είναι παλιά καραβάνα και παντός καιρού. Αν δεν ήτα πανέξυπνος δεν θα την έπαιρνε την ρεβάνς να γίνει Αρχιεπίσκοπος και να μην τον κουνά κανένας όπως τον Σεραφείμ.
Η είδηση λέει:
Αναστάτωση επικράτησε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης όταν οι υπεύθυνοι ενημερώθηκαν πως μια μαθήτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, έπειτα από προεγχειρητικό έλεγχο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό, ενώ η τάξη της μαθήτριας κλείνει προληπτικά. Παράλληλα, έχουν ενημερωθεί οι γονείς των παιδιών της τάξης που κλείνει για να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Ανώνυμος είπε...

Η άθεοι κτύπησαν την Εκκλησία κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και το Πάσχα. Όλα ήταν προγραμματισμένα από τα παράκεντρα τα σιωνιστικά που προωθούν τα συμφέροντά τους και πολεμούν την Ορθοδοξία. Μας κλείσανε τις Εκκλησίες. Μας στέρησαν την Λατρεία. Μας απαγόρευσαν την Εξομολόγηση και την ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Όλα αυτά έγιναν με την συνεργασία των Αρχιερέων. Μόνο πέντε-έξι αντιστάθηκαν και έδωσαν μάχη με τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και τους ρουφιάνους που παίξαν τον ρόλο του Ιούδα και του αντίχριστου. Τώρα βάζουν εμπόδιά στο να γίνουν οι Ορθόδοξες Κατασκηνώσεις. Δεν θα τους περάσει. Όλες οι Ορθόδοξες Κατασκηνώσεις θα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΟΥΝ. Μόνο οι συμβιβασμένοι με τους μασόνους και τους οικουμενιστές δεν θα τις κάνουν. Αυτοί που δεν θα κάνουν κατασκηνώσεις είναι προδότες της πίστεως και των ιδανικών μας γιατί οι κατασκηνώσεις μας μιλάνε για Χριστό και την αιώνια Ελλάδα. Θρησκεία, Πατρίδα, Οικογένεια τα ιδανικά μας.
Ας είμαστε και σε αυτή την μάχη Χαρούμενοι Αγωνιστές του Σωτήρα Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

Πίσω από τους αποκλεισμούς και τα σκληρά μέτρα είναι οι Κολυμπαριστές που προωθούν την πανθρησκεία και την αδογμάτιστη εκκλησία. Ο Ιερώνυμος πρωτοστάτησε σε αυτή την ψευτοσύνοδο που κήρυξε την παναίρεση του οικουμενισμού. Στις κατασκηνώσεις να μιλήσουν στην νεότητα για την νοθεία της πίστεως από τον Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ η δ. Κωστάζου να μας πει πότε θα είναι για το καλοκαίρι οι περίοδοι της Κατασκηνώσεως για τα παιδιά διότι ως τώρα δεν μας έχει γνωστή και ο Ιούνιος τελειώνει.

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα γίνουν οι περίοδοι δ. Κωστάζου. Δεν υπάρχει ενημέρωση στον ιστολόγιο της κατασκήνωσης. Θα γίνουν ναι ή όχι.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν απαντά η υπεύθυνη γράψε εσύ κ. Κωστόπουλε το πρόγραμμά της Άγκυρας μιας και ήσουν υπεύθυνος.