Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΙΕΡΕΙΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ)

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης μετέβη στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών και τέλεσε την Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Οσίας Μητρός ημών Ιερείας.
Ο θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους πνευματικούς αγώνες της Οσίας Ιερείας για τον αγιασμό και την σωτηρία της.
Προέτρεψε τους πιστούς να αγαπήσουν τον Ουρανό την Βασιλεία του Θεού και τον αγιασμό τους διότι τούτο εστί το θέλημα του θεού  ο αγιασμός ημών.


Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε  τα δέοντα στην Γερόντισσα Ιερεία για τα ονομαστήριά της και μετέφερε τόσο προς την Καθηγουμένη όσο και προς το εκκλησίασμα τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, καρποφόρα και πολύκαρπα.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε στον Θεοφιλέστατο  και σε όλο το εκκλησίασμα  πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα.
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Μήλιας ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ομπλού π. Νεκταρίου Κωτσάκη, ο πρωτ. π. Παναγιώτης Ταρσινός και διάκονος π. Αλέξανδρος Παναγόπουλος αδελφός την Ιεράς Μονής Γηροκομείου Πατρών.









3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτη πολλά και ευλογημένα Αγία Ηγουμένη !!
π. Νικόλαος Τρίπολη

Ανώνυμος είπε...

Έτη πολλά γερόντισσα!!

Ανώνυμος είπε...

Τα μοναστήρια μας είναι τα κάστρα της ορθοδοξίας και του ελληνισμού όπως τα αποκλούν ο Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομο και ο Επίσκοπος π. Χρύσανθος. Ευλογημένες οι μητροπόλεις που διαθέτουν αντρικά και γυνεκεία μοναστήρια.