Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου 


 Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην κλήση των πρώτων μαθητών του Κυρίου που είναι οι δύο αδελφοί Ανδρέας και Πέτρος, Ιάκωβος και Ιωάννης. Ο Κύριος τους εκάλεσε να τον ακολουθήσουν και να γίνουν αλιείς ανθρώπων. Οι καλεσμένοι μαθητές χωρίς δισταγμό και πολλές σκέψεις άφησαν συγγενείς, πατρίδα,  επάγγελμα και έγιναν μαθητές Του.

Ο Κύριος εκάλεσε εν συνεχεία και τους υπολοίπους οκτώ μαθητές Του για να τους στείλει σε όλο τον κόσμο να κηρύξουν το ευαγγέλιο και να βαπτίζουν τους ανθρώπους εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.
Την ομιλία του έκλεισε ο Θεοφιλέστατος τονίζοντας ότι ο Κύριος μέχρι συντελείας των αιώνων θα μας καλεί  να τον ακολουθήσουμε διότι θέλει όλοι να σωθούμε και να γίνουμε κληρονόμοι της αιωνίου ζωής.
Από εμάς εξαρτάται κατά πόσο θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμά  του και κατά πόσο θα εφαρμόσουμε στη ζωή μας το Άγιο θέλημά Του.
Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.
Αλέξης Στροφύλλας










5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Κωστόπουλε χαίρε εν κυρίω πάντοτε,
Κάθε κυριακή μεσημέρι από το λύχνο της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών παρακολουθώ σε επανάληψη την Θεία Λειτουργία από τον νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών δεν χορτένω να βλέπω αυτό τον λαμπρό ναό της εκκλησίας των πατρων αλλα και της Αγίας μας ορθοδοξίας γενικότερα. Βαθύτατη ικανοποίηση αισθανόμεθα οικογενειακώς ακούγοντας τα κηρύγματα τόσο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου σας όσο και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Χρυσάνθου είναι κηρύγματα ζωντανά, χριστοκεντρικά, παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα απαντούν σεόλα τα ερωτήματα του συγχρόνου ανθρώπου ποιός είμαι, γιατί ζω προς τα που πορεύομαι και εσείς να έχετε υγεία να κάνετε πάντοτε καλές πνευματικές αναρτήσεις.
Ι.Π Πύργος Ηλείας.

Ανώνυμος είπε...

Ευλογημένη πόλη ή Πάτρα με έντονη λειτουργική και πνευματική ζωή με αφθονία Λόγου Θεού ήμουν φοιτητής στην Πάτρα και γνωρίστηκα με πολλά πρόσωπα της πνευματικής ζωής. Ο Απόστολος Ανδρέας να είναι πάντα βοηθός μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Απόστολος Ανδρέας προστατεύει την Πάτρα του, για αυτό ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος πάντα τονίζει ότι η Πάτρα είναι η πόλη του αποστόλου Ανδρέου και όχι του Καρναβάλου.

Ανώνυμος είπε...

Ναός αφάνταστου μεγαλείου κομμάτι του παραδείσου .

Ανώνυμος είπε...

Ο πατέρας Νικόλαος δύναμις στο Ναό μαζί με τούς συνεφημερίους του...