Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


  Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά το θέμα του κορονοϊού που παρουσιάστηκε σε αγαπητό μου αδελφό, θεώρησα υποχρέωση και καθήκον μου (πρωτίστως απέναντι στον Γέροντα Μητροπολίτη π.Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, με τον οποίο μοιράζομαι σε πλήρη αφοσίωση όλη μου την καθημερινότητα, έπειτα απέναντι σε όλα μου τα αγαπημένα πρόσωπα και τέλος σε όλα τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας) να κάνω και γώ την απαραίτητη διαγνωστική εξέταση (σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο) για τον covid-19, από την οποία βρέθηκα θετικός. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε την αρχή της εβδομάδας (Τρίτη 25/08/2020). Σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη μας Τρίκκης και Σταγών κ.κ Χρυσόστομο κάναμε  την απαραίτητη εξέταση για τον covid-19, τα αποτελέσματα της οποίας λάβαμε σήμερα Πέμπη 27/08/2020 και από τα οποία προκύπτει ότι ο Σεβασμιώτατος κ.κ Χρυσόστομος βγήκε αρνητικός.
Οφείλω να Σας ενημερώσω ότι ήδη από την Δευτέρα 24/08/2020 βρίσκομαι αφ εαυτού μου σε αυτοπεριοσρισμό, δεν έχω εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα, και ως εκ τούτου η υγεία μου είναι ακλόνητη. Από αυτή την θέση Σας παροτρύνω να ακολουθείτε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και της Ιατρικης Κοινότητας για τα μέτρα προφύλαξης από τον covid-19 ( μάσκες, αποστάσεις, συχνά πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συνοστισμών κλπ), Μην Σας ενοχλέι η μάσκα! Οφείλουμε να προστατεύουμε με αγάπη το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την μάσκα!!
Στεκόμαστε με Αλήθεια απέναντι στον Θεό και με υπευθυνότητα απέναντι στον συνάνθρωπο!!
«Ο Θεός είναι πνεύμα, και εκείνοι που τον λατρεύουν, πρέπει να τον λατρεύουν πνευματικά και αληθινά»  (Ιωάν. 4:21-24)
Με ειλικρινή αισθήματα υπευθυνότητας και αγάπης.
Αρχιμ. Αλέξιος Κανίνας.
Πρωτοσύγκελλος ΙΜΤΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δεν είναι άτρωτος όσο και να προσπαθεί μια μειοψηφική μερίδα κληρικών να εγκληματήσει με την επιπόλαια στάση της στο θέμα της πανδημίας. Με θάρος τόλμη και υπευθυνότητα μίλησε ο πρωτοσύγκελος Τρίκκης δίνοντας σε όλους μας μάθημα: «Μην Σας ενοχλεί η μάσκα! Οφείλουμε να προστατεύουμε με αγάπη το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την μάσκα!!»
Περαστικά σας. Όλα με την ευχή του Μητροπολίτη σας θα πάνε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ψέματα γράφει. Στον κλήρο και στον ευσεβή λαό που πηγαίνει στην εκκλησία δε μπορεί να κωλύσει ο κορωνοιός είπε ο Γεροντά μου.
Εγώ στην καραντίνα κρυφά πήγαινα στην εκκλησία που τελούσε ο Γέροντας την Λειτουργία και όλη την Μ. Βδομάδα και μετά και δεν έπαθα τίποτα.
Τώρα χωρίς μάσκα πηγαίνω προσκυνώ τις εικόνες, χαιρετώ τους αδελφούς και δεν έπαθα τίποτα. Όλα αυτά είναι παραμύθια δεν αρρωσταίνει κανένας κληρικός ούτε ευσεβής χριστιανός.

Ανώνυμος είπε...

Ας συμφωνήσουν πρώτα μεταξύ τους οι επιστήμονες διεθνώς και τα κράτη μεταξύ τους για την ωφελιμότητα της καθολικής μασκοφορίας και μετά ας μιλήσουν σχετικά κάποιοι κληρικοί.
Το αυτό ισχύει και για κάποιους προπετείς σχολιαστές.

Ανώνυμος είπε...

Τι να συμφωνήσουν?
Εάν ζούμε,ζούμε από Τον Θεό και για τον Θεό και να κάνουμε καλό,επειδή αγαπάμε τον πλησίον.
Τα δεδομένα ως οδυνηρά συμβάντα και οι συμφορές εξαιτίας ενός ""αοράτου εχθρού"",όπως συνηθίζουν να λένε κάποιοι,αν δεν προσέξουμε και από τη μια και από την άλλη πλευρά,θα οδηγήσουν,κάπου η στην ασθένεια,η στον θάνατο,είτε στο να λυγισει η ψυχή , είτε στον αφανισμό της πίστης,είτε όλος αυτός ο ντόρος,γίνει πρόξενος αθειας και μη
ελπίδας στον Τριαδικό Θεό και έτσι ο διάβολος έχει κέρδος.

Εμένα προσωπικά η μάσκα μου κάνει κακό.
Μερικοί δε που την φορούν όλη μέρα,φθάνουν να την μασάνε κιόλας,όταν ομιλούν ,δηλαδή είναι για πολλά δακρυα!!! Δηλαδή,
.....όλοι είμαστε ασθενείς η υποψήφιοι ασθενείς,που γυρίζουμε όλοι γύρο από το νεκροκρέβατο μας ???
Και το "γινου πιστος αχρι θανάτου" σε λίγο θα θυμίζει επιστημονική θεωρία και όχι την πιστότητα Του Τριαδικού Θεού και των αγίων Του για τις επαγγελίες του παρελθόντος και του μέλλοντος και της Αναστάσης των νεκρών και της Ζωής του μέλλοντος ...
Θυμήθηκα μια ιστορία του Αγίου Τροφίμου,ο οποίος όταν ο αυτοκράτορας Προβος(276-282)έβγαλε διάταγμα εναντίον των χριστιανών,αυτός αντισταθηκε στον διοικητή,ο οποίος τον ρώτησε αν γνωρίζει το διάταγμα του αυτοκράτορος και αυτός είπε πάνω από τον αυτοκράτορα είναι ο αληθινός Θεός!
Λοιπόν,οποιος νοσεί κατά την γνώμη μου,ας μην πηγαίνει στην εκκλησία.
Η ασθένεια που μετεξελίχθηκε κατά περίεργο τρόπο σε άλλους ιούς και πως άλλοι έχουν τον ιό και δεν τους ενοχλεί,αλλά μεταδίδει το μικρόβιο,οδηγεί στο συμπέρασμα,της μάσκας είτε τρως είτε πίνεις,είτε μιλάς,είτε την μασάς είτε αυτή σε πεθαίνει πριν κολλήσεις την ασθένεια η τον πλησίον εν άγνοια σου!
Ο Χριστός,θα γίνει αιτία να πεθάνουν οι άνθρωποι?
Γιατί εξ'αρχης μίλησαν για την Θ.Κοινωνια,Αλλά κάπου εκεί υπάρχει απιστία σε βαθμό να μην φιλάνε τις ιερές Εικόνες οι πιστοί.Ενω είδαμε σε εκκλησίες πριν τον κορωνοιο οι διακονοι να καθαρίζουν τις εικόνες με κολόνια αναμεμειγμένη με νερό κατά διαστήματα από τα κοκκιναδια που βαζαν οι θυγατέρες,όταν πήγαιναν την Κυριακή στην εκκλησία!
Και φυσικά οι πιστοί φιλούσαν τις Εικόνες των αγίων είτε ο άλλος είχε και αρχές γριπης...
Κάπου αλλού οδηγούμαστε!Να αφαιρέσουμε τον νου από την αγάπη Του Θεού???

Γιατί όμως ο απ.Παύλος για την ασθένεια του είπε στους Γαλάτες πως .."δεν με περιφρονησατε,ούτε με βγάλατε έξω φτύνοντας με,αλλά με δεχτηκατε σαν άγγελο Θεού,σαν Τον Ιησού Χριστό."(4:14).
Υπάρχει Θ.Προνοια.
Η μετάνοια μας λείπει!
Επιβλέψον Κύριε!
,,,,

Ανώνυμος είπε...

Τον έβγαλε ο κορονοϊος στην επιφάνεια....