Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Για προβληματισμό.


 Για προβληματισμό.
Η παροιμία λέει:
Όπως έστρωσες έτσι θα κοιμηθείς.
Αν όμως οι άλλοι στρώσουν για σένα
ποιανού η ευθύνη;

Για να μην ξεχνώ και την νοσηλευτική μου ιδιότητα
Α.Κ.Κ

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι'αυτό μάσκες καί στον ύπνο....αν και με μάσκες ο κορονοϊος προχωρά....

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Τελεβάντος μιλάει ξανά σωστά σας στέλνω το άρθρο του.
http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2020/09/blog-post_673.html

ΜΠΑ! ΠΕΘΑΝΕ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΠΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ;
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Τελικά χάθηκε ένα ευσεβής κληρικός πατέρας πέντε παιδιών από τον κορωνοιό ή κοροιδο-ιό σύμφωνα με τους φωστήρες της λοιμωξιολογίας των Εξαρχείων.
Ησύχασαν τώρα οι λοιμωξιολόγοι του ξερολισμού στα Γιαννιτσά, στα Εξάρχεια, στην Θεσσαλονίκη και στην Κόνιτσα ή όπου αλλού;
Ή θα χρειαστεί να πεθάνουν, από την πανδημία, επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί και μοναχές, όπως συνέβηκε στην Ρωσσία και την Ουκρανία, για να αντιληφθούν την εγκληματική στάση τους έναντι των συνανθρώπων τους;
Ο κληρικός που κόλλησε τον ιό στο Άγιον Όρος ήταν μόλις 58 χρόνων.
Αφήστε, λοιπόν, κατά μέρος τις θεολογίες της μάσκας και των εμβολίων, τις συνωμοσιολογίες και τους τσαρλατανισμούς και ακούστε με προσοχή τους γιατρούς -και μάλιστα τους ειδικούς λοιμωξιολόγους γιατρούς- όταν μας εξηγούν τι δέον γενέσθαι από ιατρικής άποψης.
Προλαμβάνω το ερώτημα: Θα ακούσουμε τους λοιμωξιολόγους ότι και να μας πουν;
Ασφαλέστατα όχι.
Αν οι προτροπές ή και οι διά νόμου εντολές τους, είναι να μην κοινωνούμε ή να μην προσκυνούμε τα Άγια Λείψανα και τις Άγιες Εικόνες θα τους εξηγήσουμε ότι, όπως εμείς δεν επεμβαίνουμε στα της ιατρικής, ούτε αυτοί πρέπει να επεμβαίνουν στα interna sacra της Εκκλησίας.
Δεν θα μας πει κανένας γιατρός αν κολλούμε αρρώστιες από την Θεία Κοινωνία. Η Εκκλησία έχει εμπειρία 2.000 χρόνων ζωής και γνωρίζουμε, με απόλυτη ακρίβεια, ότι ουδείς ιερέας ή πιστός αρρώστησε ποτέ από την Θεία Μετάληψη.
Επιστήμονες δεν είναι οι ελάχιστοι έστω λοιμωξιολόγοι που μας προτρέπουν να απέχουμε από την Θεία Κοινωνία; Αφού είναι επιστήμονες εργάζονται προφανώς με την επιστημονική μέθοδο, δηλαδή με την παρατήρηση και το πείραμα.
Ωραία λοιπόν! Η Εκκλησία έχει την συσσωρευμένη σοφία της δισχιλιετούς ιστορίας της και γνωρίζει την ευεργετική -στο σώμα και στην ψυχή- επίδραση της Θείας Κοινωνίας.
Αν ήταν να αρρωστούν οι άνθρωποι από την Θεία Κοινωνία τότε όλοι οι κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας θα πέθαιναν επειδή όποτε λειτουργήσουν καταλύουν ότι μείνει στο Άγιο Δισκοπότηρο.
Αυτό συμβαίνει;
Κάθε άλλο! Εδώ έχουμε ιερείς που υπηρετούσαν, για δεκαετίες, σε νοσοκομεία λοιμωδών ασθενειών και δεν αρρώστησαν ποτέ.
Αυτά όσα αφορούν την Θεία Κοινωνία και την προσκύνηση των Αγίων Λειψάνων που είναι πηγή ιαμάτων και όχι αιτία μετάδοσης ασθενειών.
Στα υπόλοιπα, όμως, οφείλουμε να ακούμε τους ειδικούς γιατρούς και να λαμβάνουμε τα υγειονομικά μέτρα που υποδεικνύουν.
Το σώμα του ανθρώπου είναι ναός του Αγίου Πνεύματος. Γι' αυτό έχουμε υποχρέωση να το φροντίζουμε επειδή είναι δώρο του Αγίου Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Από το ολότελα καλή και η προστασία της μάσκας.

Ανώνυμος είπε...

Όπως είναι γνωστό χθες η κυβέρνηση του Βελγίου έλαβε την απόφαση να καταργήση την υποχρεωτικότητα της καθολικής χρήσης της μάσκας.
Όσον αφορά στην ωφελιμότητά της καθολικής μασκοφορίας , είναι γνωστό ότι υφίστανται αντικρουόμενα επιστημονικά στοιχεία.
Καλό λοιπόν θα είναι να μην προτρέχει ο κ.Κωστόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Καλή είναι η μάσκα για τους κλειστούς χώρους, που δεν αερίζονται ικανοποιητικά, και για τους χώρους που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός.
Οσο για την διασωλήνωση, αυτή είναι απαραίτητη μόνον για το 10 % των ασθενών από κορωνοιό.
Επομένως η μή χρήση μάσκας δεν συνεπάγεται αυτομάτως και διασωλήνωση.

Ανώνυμος είπε...

Θα μεταφέρεις ανώνυμε 12:24 κανένα αντιοικουμενιστικό άρθρο του Π. Τελεβάντου;;;
Η αυτά σε πονάνε ανώνυμε;;

Ανώνυμος είπε...

Το Βέλγιο έχει άλλο επίπεδο παιδείας δεν υπάρχουν ξέφρενα ξενυχτάδικα στα οποία χορεύουν οι νεολαίοι με τον δικό μας τρόπο. Κάθε χώρος έχει τις ιδιότητές του. στο Βέλγιο υπάρχει ο σεβασμός στο διπλανό εδώ κάθε άλλο παρά σεβασμός.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ προτρέχεις με αγένεια κατά τον γνωστό χωριάτικο τρόπο που διακρίνει τους ανθρώπους που δεν διαθέτουν μόρφωση.

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη, αντιεπιστημονική και γέμουσα τρομολαγνείας η ανάρτηση.
Ατυχής από κάθε άποψη,θυμίζει την αισχρή προπαγάνδα του συστήματος για την επιβολή της χρήσης της μάσκας σε όλους και παντού.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως οι Ορθόδοξοι,έχουμε ένα πρόβλημα,αυτό της υπακοής του πιστού έως θανάτου,που οδηγεί στην νίκη του θανάτου.Δεν εχουμε καλλιεργήσει την εμπειρία της Αναστάσεως,την μετάβαση από τον θάνατο στη ζωή,άλλως πως θα νικηθη ο φόβος του θανάτου?(........)
Ο Κύριος είναι Κύριος της ζωής και του θανάτου,το αποδεικνύουν οι θεραπείες και νεκρανάστασεις του κόσμου.

Χωρίς όμως την ελπίδα στον Θεό,και την πίστη,δεν μπορεί να θριαμβεύσει το θαύμα!!!Χωρίς τα ιερά Μυστήρια,της Εκκλησίας από πού να αντλήσουμε παρηγορια,δύναμη και ενίσχυση?

Κύριος εμοι βοηθος και ου φοβηθησομαι τι ποιήσει μοι άνθρωπος...αλλά και,
Ωσπερ Λέων πεποιθεν εις την δύναμιν Του Θεού!
Και ένα άλλο ψαλμικο"0ι Μακρυνοντες από Σου εαυτούς ,απολουνται(οβ27)"...

Το να νομίζει κανείς πως δεν έχει την ανάγκη προστασίας και βοήθειας Του Θεού,το να πιστεψει πως με την ανθρωποφοβια θα γίνει ευτυχέστερος χωρίς να συμμορφώνεται με το θείον θέλημα,δεν διατρέχει κινδύνους ?
Επιστήμονες δεν είμαστε όλοι!Αλλά όταν ακούει κανείς την διάσταση των απόψεων σε επιστημονικό επίπεδο περί μασκών περί γαντιών μιας χρήσεως που και αυτά καταργήθηκαν,περί απολυμαντικών,που μερικοί έχουν μείνει να χρησιμοποιούν

είναι καλύτερα να καλλιεργήσω εκείνο το φρόνημα της αιώνιας Ζωής ,γιατί με αυτή την χαρά βάδιζαν οι μάρτυρες στον θάνατο .Η απειλή του θανάτου πρέπει να εκλαμβάνεται από τον πιστό ως αφορμή για την ελπίδα της βοήθειας Του Θεού αφού Αυτός μας σωζει,αλλά και την αλλαγή πλεύσης ζωής με την ειλικρινή μετάνοια ..μέσω των ιερών Μυστηρίων!





















Ανώνυμος είπε...

Χριστέ μου!!! Τι άλλο θα διαβάσω περί αισχρής προπαγάνδας από αυτούς που διδάσκουν την προπαγάνδα όχι την αισχρή αλλά αυτή που οδηγεί στον θάνατο. Ντροπή σας. Ο θάνατος του ιερέα στην Θεσσαλονίκη δεν σας λέει τίποτα;;;;

Ανώνυμος είπε...

Οι γνώμες των γιατρών ποικίλουν. ¨’Όταν πας σε διάφορους γιατρούς σου λένε διαφορετικά. Φυσικό να υπάρχουν και αντιρρήσεις για τις μάσκες. Σε ένα ιατρικό συμβούλιο υπερισχύει η γνώμη των πολλών. Τώρα λένε ναι στην μάσκα. Αν αύριο αξιολογήσουν διαφορετικά το θέμα μπορεί να πουν όχι. Αν κάτι είναι αντίθετο από τις ιδέες μας μην σπεύδουμε να δούμε τους άλλους με κακό μάτι. Μερικά από τα σχόλια είναι έξω από το χριστιανικό πνεύμα.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ 6.43 αφήνεις κάποιο παράθυρο στο σχόλιό σου. Για να μας πεις ποιοι πρέπει να φοράνε και ποιοι όχι καθώς και που. Δεν περιμένω την επιστημονική σου άποψη αλλά αυτή του καφενείου σαν την δικιά μου.

Ανώνυμος είπε...

Ο ιστολόγος κάνει κομουνιστική προπαγάνδα με τις μάσκες. Στο Γουδί εδώ και τώρα είναι κομουνιστής του ΕΛΑΣ-ΕΑΜ. Οπαδός του Άρη (πολλά τα χρήματα!!!) Στα 6 μέτρα πρώτού μας πάει στην διασωλήνωση για να μας εκδικηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Η ιατρική μάσκα σώζει ζωές ανθρώπινες από την περιπέτεια στην οποία οδηγεί ο ιός. Θα έλθει η ώρα και η στιγμή που δεν θα βρίσκουνε γωνιά να κρυφτούνε οι θιασώτες δεσποτάδες και παπάδες και οι οπαδοί τους ενάντια στην μάσκα. Όσοι την πολεμούν είναι συνεργοί σε διασπορά ασθένειας.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι εάν αξίζει να σου απαντήσει κανείς 11:59.
Τόλμα να μας αποδείξεις με στοιχεία και όχι με βαρύγδουπα φραστικά πυροτεχνήματα ότι η καθολική μασκοφορία, και ειδικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείται η μάσκα, σώζει ζωές.
Απόδειξέ μας επίσης ότι δεν βλάπτει.
Καλό θα είναι να μελετήσεις με προσοχή το κείμενο του καθηγητή Κουντουρά που δημοσιεύθηκε προ ημερών στο παρόν ιστολόγιο και να προβληματισθείς επ αυτού.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. ΑΚΚ το θέμα το διαπραγματεύεται από φιλοσοφικής πλευράς περί ελευθερίας λόγου που πολλοί επικαλούνται και την διασωλήνωση που αφαιρεί την ελευθερία του λόγου. Καθένας μας αναλαμβάνει την ευθύνη του κατά τα έργα του. Τα υπόλοιπα που έγραψαν κατά την κρίση μου είναι φάουλ.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέσαι μεν μπήκες στον πειρασμό της απάντησης δε. Χαίρομαι για την σταθερότητά σου.

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται δύσκολος Οκτώβριος και θανατηφόρος Νοέμβριος, φορέστε μάσκα παντού για να σωθούμε. Διαφορετικά μας βλέπω σε τάφους ομαδικούς όλους μας. Ο Θεός μας έδωσε γιατρούς και αφού δεν υπάρχουν άγιοι Ανάργυροι σήμερα ως αρκεσθούμε στους επιστήμονες.

Ανώνυμος είπε...

Το να υποστηρίξει κανείς ότι ο ιστολογος προτρέχει συνιστά αγένεια και χωριάτικο τρόπο;
Τι να σου πει κανείς!
Αν είναι δυνατόν!
Λυπάμαι πολύ για τον τρόπο που σκέπτεσαι!