Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Η πανδημία έπληξε και τους αγιοταφίτες πατέρες

Δύσκολες ώρες για τις μονές των Αγίων Τόπων λόγω της πανδημίας, με τον Γέροντα Χρυσόστομο, Ηγούμενος της Μονής Αγίου Γερασίμου Ιορδανίτη στην Ιεριχώ να περιγράφει δύσκολη κατάσταση που επικρατεί.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ανέφερε πως δέκα πατέρες του Πατριαρχείου διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό εκ των οποίων δυο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

"48 χρόνια τέτοια κατάσταση δεν έχουμε αντιμετωπίσει, αυτό που ζούμε τώρα δεν το ζήσαμε ποτέ, να μην μπορείς να βγεις έξω και να φοβάσαι. Στο πατριαρχείο μας τουλάχιστον δέκα πατέρες βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό, δυο διασωληνώθηκαν, ένας ιερέας είναι ακόμη στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή.  


Ο Γέροντας Χρυσόστομος ανέφερε πως η έλλειψη επισκεπτών δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα. 

"Υπάρχουν άνθρωποι που μας θυμούνται και μας βοηθάνε, υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τον οβολό τους και όχι μόνο για μένα αλλά και για άλλους. Να κάνετε υποκοή σε αυτά που λέει η Κυβέρνηση να φοράτε μάσκες, αυτή η αρρώστια είναι άτιμη. Ο κίνδυνος υπάρχει, τη μάσκα τη φοράμε όταν πάμε να κοινωνήσουμε τη βγάζουμε, πρέπει να τη φοράμε. Να φυλάνε τον ευατό τους και τους μεγαλύτερους εμάς, πρέπει".  
Την ίδια ώρα έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους Κύπριους.
"Να μην φοβάστε στην Κύπρο τον Ερντογάν, ο Θεός θα βοηθήσει. Υπάρχουν και αυτοί που αγαπούν την Κύπρο και την Ελλάδα και θα συμπαρασταθούν και θα βρεθεί μια λύση με τη βοήθεια του Θεού".

Πηγή: alphanews

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να έλθουν οι Αγιοταφίτες Πατέρες στην Ελλάδα όπου ο κορονωιός δεν πιάνει εδώ ούτε τους ιερείς ούτε τους πιστούς. Η Ελλάδα είναι η μόνη Αγία Γη που διαφυλάσσει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ΄΄από πάσα νόσο και πάσα μαλακία΄΄ του κορωνιοιού. Αυτά δεν τα γνωρίζουν οι Αγιοταφίτες; Ας έλθουν να πάρουν μαθήματα από τους εδώ φλογερούς Πατέρες μας. Εμείς δεν φοράμε μάσκες δεν φοβόμαστε τους ιούς κοντά μας είναι ο Χριστός. Χάλασε η πίστη των Αγιοταφιτών να κλείσουν τα Προσκυνήματα εκεί γιατί και στην Ελλάδα μας ο κορωνοιός ήλθε από τον Πανάγιο Τάφο που σε αυτόν υπάρχει συναντηση των αιρετικών παπικών κοπτών και τόσων άλλων.

Ανώνυμος είπε...

Έριξα κάτι γέλια!!! Με το σχόλιό σου που φοβήθηκα γιατί ότι είχα φάει. Ας βάλουν μυαλό οι εδώ κοκορόμυαλοι ότι υπάρχει πανδημία που δεν κάνει διακρίσεις στους ανθρώπους. Ο Χριστός δεν είναι ρατσιστής να κοιτάζει μόνο τους ορθόδοξους έλληνες αλλά κάθε ανθρώπινη ψυχή. Μερίδα κληρικών όπως πάντα ζει τον δικό της μεσαίωνα με μαντζούνια όπως ο αγιασμός Αιγίου για προστασία και άλλα τέτοια.
Και κάτι ακόμα τώρα στην Αττική που θα επιβληθούν νέα μέτρα να βγουν ο Αρχιεπίσκοπος, οι μητροπολίτες, ο βοηθοί επίσκοποι και οι ιερείς με τους διακόνους πάνω σε ντατσούνια και να κάνουν απολύμανση σε όλους τους δρόμους και τα κτήρια με Αγιασμό Αιγίου ή άλλο παρόμοιο.

Ανώνυμος είπε...

Ψέματα! Ψέματα! Ψέματα!!!
Δεν υπάρχει ιός στους ναούς πόσο στα άγια προσκυνήματα. Όλα αυτά είναι παραπληροφόρηση. Ντροπή στον διαχειριστή που προβάλει αυτά τα ψέματα. Να αναλογισθεί την κόλαση που τον προσμένει. Αλλά από οικουμενιστές τι περίμενες; Πόσα σου δώσαν για να σε κάνουν όργανό τους οι ένοχοι;;;

Ανώνυμος είπε...

Την αλήθεια την λέει μόνο ο π. Βολουδάκης ο π. Σαράντης, ο π. Ζήσης, ο π. Γκοτσόπουλος. Η αδελφότητα και το περιοδικό Σωτήρ και τα μέλη του, που στο βιβλιοπωλείο δεν φορούν τα φίμωτρα, ούτε στις κατασκηνώσεις, και στις συγκεντρώσεις τους. Οι Μητροπολίτες Εδέσσης, Κερκύρας, Κυθήρων, Μόρφου.

Ανώνυμος είπε...

Οπως και να έχη το πράγμα, είναι γεγονός ότι 6,5 μήνες μετά την εμφάνιση της επιδημίας στην Ελλάδα, με 13700 κρούσματα έως σήμερα, με ιχνηλατίσεις, με πολλά τέστ, με δεκαπενθήμερους εγκλεισμούς, με αυστηρά μέτρα, δέν έχει ανακοινωθεί έως σήμερα, ότι πηγή μόλυνσης και διασποράς του ιού ήταν κάποια θρησκευτική τελετή ή Ακολουθία μέσα σε Ναό.
Αν υπήρχε τέτοιο επιστημονικό δεδομένο, θα είχε λάβει ευρεία δημοσιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Είρωνας των αντιοικουμενιστών είναι ο ταλαίπωρος οικουμενιστής ανώνυμος 4:39 μμ!

Ανώνυμος είπε...

Τα ειρωνικά σχόλια κατα των Ορθόδοξων, τα επιστρέφουμε στον ανώνυμο οικουμενιστή που τα έγραψε!!