Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Η Άλωση της Τριπολιτσάς και οι σύγχρονοι αποδομητές της! - Γράφει ο Θεόδωρος Λάμπρος


Η Άλωση της Τριπολιτσάς
και οι σύγχρονοι αποδομητές της!
 
Γράφει ο Θεόδωρος Λάμπρος
Ιστορικός και Δημιουργός του Συλλόγου
Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»
 
Η Άλωση της Τριπολιτσάς της οποίας η 199η επέτειος συμπληρώθηκε χθες αποτέλεσε σταθμό για την εδραίωση και την εξέλιξη της Επανάστασης του 1821.
      Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η Άλωση της Τριπολιτσάς εξακολουθεί να παραμένει η «καραμέλα» των σύγχρονων αποδομητών του 1821. Το επιχείρημά τους γνωστό. Οι ωμότητες, οι άγριες δολοφονίες και οι σφαγές γενικότερα που διέπραξαν οι Έλληνες Επαναστάτες εναντίον των Πολιορκούμενων.
    Ένας πόλεμος όμως, μια Μάχη δεν γίνεται με κομφετί και σερμπαντίνες.
  Θα πρέπει όμως για να κατανοήσουμε το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, να σκεφτούμε και να μπούμε στο μυαλό εκείνων των ανθρώπων. Μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, δυνάστευσης και ωμοτήτων από τους Οθωμανούς που είχαν δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να τους πάρουν το κεφάλι με το έτσι θέλω, ξέσπασε στην Τριπολιτσά όλο το μένος, το μίσος των αγωνιζομένων Ελλήνων κατά του δυνάστη.
   Επειδή οι σύγχρονοι αποδομητές του 1821 μιλάνε όμως για τις τρομερές σφαγές που διέπραξαν οι Έλληνες αγωνιστές, ας μας πουν για τις σφαγές, ωμότητες και δολοφονίες που διέπραξαν οι Οθωμανοί τους προηγούμενους τέσσερις αιώνες εναντίον των σκλαβωμένων Ελλήνων. Αν θέλουν να έχουν μέτρο σύγκρισης. Γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν καυτηριάζουν την συμπεριφορά των Οθωμανών τους προηγούμενους τέσσερις αιώνες και αποδομούν μόνο τους Έλληνες αγωνιστές και τις ωμότητες αυτών;
  Μην πέφτουμε λοιπόν στην παγίδα της «καραμέλας» αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες για την σφαγή και το πλιάτσικο στην Τριπολιτσά. Ο ιστορικός έχει ιερό καθήκον να πει και να καταγράψει και τα καλά και τα κακά. Και τα θετικά και αρνητικά.
   Ποτέ όμως μόνο τα αρνητικά όπως κάνουν οι σύγχρονοι αποδομητές για το 1821.
   Αυτά ως εισαγωγή για το αφιέρωμα που θα διαβάσετε στο μίνι ιστορικό πόρταλ To skalistiri.news «ζωντανεύει» το 1821 για την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: