Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

28 χρόνια από την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του π. Παναγιώτη Ρόδη


 
Σήμερα 31 Οκτωβρίου 2020,
ο προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου
Λάγγουρα Πατρών,
πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Ρόδης,
συμπλήρωσε 28 χρόνια από την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του 
από τον Μητροπολίτη Πατρών κυρό Νικόδημο.
 
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, στον έβδομο εγκωμιαστικό λόγο του για την Ιερωσύνη, αναρωτιέται: «Θα είχαμε άραγε άφεση αμαρτιών, άν δεν είχαμε το Μυστήριο της Ιερωσύνης;» Πολύ ορθά ο Άγιος θέτει ως πρωταρχικό το θέμα της άφεσης των αμαρτιών, γιατί μόνο με την άφεση απελευθερώνεται ο άνθρωπος από τα δεσμά του Άδη και του θανάτου. Δεν θα αναφέρω άλλα -όπως… για τον Ναό που με τους συνεργάτες του εκ θεμελίων ανήγειρε κλπ- γιατί σπουδαιότερη είναι -κατά την άποψή μου- η ιερατική προσφορά του π. Παναγιώτη στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως. Από μαρτυρίες που έχω, είναι άριστος Πνευματικός που αναπαύει τις ψυχές που καταφεύγουν στο Επιτραχήλιό του, ως αναφέρει ο ιερός Πατήρ.
 Σεβαστέ και αγαπητέ μου π. Παναγιώτη,
Εύχομαι εκ βάθους ψυχής, για την επέτειο του σημερινού εορτασμού της μακράς και ευδοκίμου ιερωσύνης σας, πάλιν και πολλάκις, έτη πολλὰ και παρὰ Κυρίου ευλογημένα, και σας ευχαριστώ για τις σπουδαίες συμβουλές σας, που κατά καιρούς μου έχετε προσφέρει, ως άριστος θεολόγος όπου είσθε με πληρότητα γνώσεων.
 
Τελειώνω, ξανά, με τους λόγος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου  που εγκωμιάζει το μέγα αξίωμα της Ιερωσύνης ως εξής: «Ω θαύμα παράδοξον! Ω δύναμις άρρητος! Ω φρικτόν μυστήριον το της ιερωσύνης· νοερά και αγία, σεμνή και αμώμητος, ην Χριστός τοις αξίοις ελθών εδωρήσατο. Προσπίπτω και δέομαι δάκρυσι και στεναγμοίς, ίνα εσοπτρίσωμαι εις τούτον τον θησαυρόν της ιερωσύνης, τοις αυτόν φυλάττουσιν αξίως και οσίως

Ο Θεός, να σας ενισχύει, να συνεχίσετε να διακονείτε επάξια την Ενορία σας, πρεσβείαις της Υπεραγίας Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας,  και του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Αμήν!
Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να του χαρίζει ο Θεός έτη γιατί πολλά αξίζει ο π. Παναγιώτης. Είναι ταπεινός και αθόρυβος στην προσφορά του.
Ενορίτης

Ανώνυμος είπε...

Να χαίρεσαι την ιεροσύνη σου π. Παναγιώτη.

Ανώνυμος είπε...

Να ζείτε και να προσφέρετε.
γδμ

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρός και υπεύθυνος ιερέας που μας συμπαραστέκεται πάντα. Είναι τιμή μας και ευλογία που είναι εφημέριος του ναού μας 28 χρόνια. Αν δεν κάνω λάθος εδώ πρωτοήλθε. Άξιος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κωστόπουλε σωστή η επιλογή σου από τον ιερό Χρυσόστομο. Το έργο του ιερέα είναι πνευματικό, ακολουθίες, θεία Λειτουργία και να προτρέπει τον κόσμο σε μετάνοια με το μυστήριο της Εξομολογήσεως. Τις επισημάνσεις σου αυτές ας τις εγκολπωθούνε οι ιερείς μας. Εις τον π. Παναγιώτη Ρόδη εύχομαι να ευαρεστήσει τον Θεό, τον Μητροπολίτη του και την ενορία του.

Ανώνυμος είπε...

Είναι από αυτούς που τιμά την ιεροσύνη. Άξιος.

Ανώνυμος είπε...

Βαθύτατα σας ευχαριστούμε για την 28χρονη προσφορά σας στην περιοχή Λάγγοαρα π. Παναγιώτη. Θα είμαστε συμπαραστάτες σας. Εύχομαι να είναι τα έτη σας πολλά και ευλογημένα και να χαίρεστε την οικογένειά σας την κατ΄ οίκον και κατ΄ ενορία.
Γ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι σημαντική η ημέρα που κάποιος λαμβάνει την ιεροσύνη. Να ζήσει και να συνεχίζει την προσφορά του ώστε ανεβαίνοντας Πάνω να παραδώσει άξια την ‘’Παρακαταθήκη’’ που έλαβε.

Ανώνυμος είπε...

Να είναι πάντα Άξιος ο πατήρ Παναγιώτης Ρόδης διότι είναι κληρικός ταπεινός, γνήσιος λευίτης με μεστό θεολογικό λόγο, ειλικρινής και λιτός με μεγάλη προσφορά στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών ιδίως πνευματική καθώς στο επιτραχήλιόν του αναπαύονται πολλές ψυχές! Έρρωσθε πάτερ Παναγιώτη! Σας ευχαριστούμε από ψυχής!