Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ


 Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου παρεκκλήσιον της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, με αφορμή την εορτή της Αγίας Σκέπης αλλά και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ανάμνηση του θαύματος της Αγίας Σκέπης  της Θεοτόκου που συνέβη στο παρεκκλήσιο της Αγίας Σορού στον ναό των Βλαχερνών καθώς και στον λόγο που μετεφέρθη η εορτή από την 1η Οκτωβρίου στις 28 Οκτωβρίου όπου κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο το 1940 ο στρατός που έφευγε για το μέτωπο με την ευχή της μάνας "Παιδί μου στο καλό η Παναγιά κοντά σου " έβλεπαν στις μάχες την Παναγία την Υπέρμαχο στρατηγό να σκέπει και να προστατεύει τον ελληνικό στρατό.



Ο Θεοφιλέστατος επισφράγισε την ομιλία του προτρέποντας το εκκλησίασμα να καταφεύγουν με τους Χαιρετισμούς και με τις Παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο ώστε εις τους αιώνας των αιώνων να σκέπη το ευσεβές ημών έθνος και τους απανταχού της γης ευρισκομένους ορθοδόξους χριστιανούς.
Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία.







2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Κωστόπουλε με αφορμή την Θεία λειτουργία που τελέστηκε στο παρεκκλησιο της χριστιανικής εστίας θυμήθηκα ότι επί σειρά ετών σε αυτό το παρακκλήσιο λειτουργούσε ο μακαριστός μητροπολίτης πατρών κυρός Νικόδημος συγκινήθηκα που άκουσα τον θεοφιλέστατο π. Χρύσανθο να μνημονεύει στα άγια τους πατέρας που εργάσθηκαν στην χριστιανική Εστία πατρών, π. Χριστόδουλο Παπαγιάννη, π. Χαραλάμπη Δέδε και π. Χαρίτωνα πνευματικάκη. Να έχουμε απο τον ουρανό τις ευχές του.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 1 Νοεμβρίου 2020 - 1:06 μ.μ

Και εγώ αγαπητέ μου συγκινήθηκα με την Αρχιερατική χοροστασία του Επισκόπου Κερνίτσης Χρυσάνθου. Επί 23 χρόνια διακονούσα στο Ιερό του Ναού του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Χριστιανικής Εστίας Πατρών. Θυμήθηκα τότε που ερχόταν ο Μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος και τελούσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην αρχή και το τέλος της κατηχητικής περιόδου, του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, στο Επιστημονικό Συνέδριο, καθώς και στον εσπερινό του Επιστημονικού Συνεδρίου και του Μεγάλου Αποδείπνου. Τότε όπως είπα μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας στον Θεοφιλέστατο τον συνόδευε ως Αρχιδιάκονος ο π. Χρύσανθος και τώρα ήλθε για πρώτη φορά τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ίδιο αυτό ιερό χώρο ως Αρχιερέας.
Ευλογητός ο Θεός!