Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΣΤΟ 2ο ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΠΑΤΡΩΝ


   Κεκλεισμένων των θυρών ετελέσθη την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά  στο 2ο Κοιμητήριο Πατρών προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία της αθανάτου ψυχής μας αναλύοντας τον λόγο του Κυρίου " Τί γάρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐάν κερδήση τόν κόσμον ὄλον, καί ζημιωθῆ τήν ψυχήν αὐτοῦ;" εάν και την απάντηση την έδωσαν οι Άγιοι απόστολοι αλλά και οι μάρτυρες που αψηφώντας τον θάνατον οδηγήθηκαν στα φρικτά μαρτύρια και στον μαρτυρικό θάνατο.



Εν συνεχεία ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στα μαρτύρια που υπέστη ο Άγιος Μηνάς όπως μαστιγώσεις, κάψιμο του σώματος του και στον αποκεφαλισμό του όλα τα υπέμεινε με ανδρεία, ο αθλητής του Χριστού. Και εμείς να ομολογούμε την πίστη μας και να κάνουμε ομολογία προς δόξαν θεού για να αξιωθούμε της βασιλείας των ουρανών.
Κλείνοντας ο θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές και ευλογίες του  Σεπτού πατρός και ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου τόσο προς τους κληρικούς που συμμετείχαν στην Θ. Λειτουργία όσο και στην προϊσταμένη των κοιμητηρίων καθώς και στους συνεργάτες της  για έτη πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.





12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το κεκλεισμένων των θυρών το βλέπω μέχρι το Μάρτιο του 21. Εδώ που έχω φωτό δεν υπάρχουν πιστοί στον ναό που είναι απέναντι από το σπίτι μου είδα καμιά 20αριά να βγαίνουν σαν τους κλέφτες. Μην έχουν παράπονο μετά και φωνάζουν γιατί εδώ πάει το φωνάζει ο κλέφτης να ακούει νοικοκύρης. Μόνο που ο νοικοκύρης (αστυνομία) είναι τυφλός στους δρόμους γράφει στην εκκλησία φοβάται τον αφορισμό του Αμβροσίου!!!!.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε 8.10 ήθελα και γω να εκκλησιαστώ την ημέρα αυτή στον Άγιο Μηνά πλην όμως παρέμεινα έξω από το ναό προσευχόμενος έως ότου τελείωσε η Θεία λειτουργία. Που είδατε τα 20 άτομα να βγαίνουν από τον ναό δεδομένου ότι πέριξ του ναού δεν υπάρχουν κατοικίες. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, Φίλος αναγνώστης του ιστολογίου σας.

Ανώνυμος είπε...

11,35 π.μ.
Κανένας εκκλησιομάχος θα είναι ο αν. των 8,10μμ και παίζει τον ρόλο του ρουφιάνου. Βλέπω και άλλα εκκλησιομαχικά σχόλια κατα καιρούς. Δεν αποκλείεται να γράφουν αρκετοί εκκλησιομάχοι τα ειρωνικά και κακότροπα σχόλια τους για να θίξουν την Πίστη μας.

Ανώνυμος είπε...

Μην βγάζεις συμπεράσματα χωρίς να διαβάζεις με προσοχή. Όλος ο κόσμος δεν είναι το κοιμητήριο της Πάτρας. Στο σχόλιο μου μιλάω για την ενορία μου που είναι στην Νέα Σμύρνη. Μην ψάχνεις για ρουφιάνους. Μιας και με κακολόγησες χωρίς να έπρεπε να πας να εξομολογηθείς με συντριβή καρδιάς.

Ανώνυμος είπε...

Υποθετικά μίλησε ο 1,36μμ. Είπε "θα είναι" και δεν είπε "είναι". Άλλωστε δεν μας απέδειξες ότι δεν είσαι ούτε μπορεί να υπάρξει ποτέ τέτοια απόδειξη.

Ανώνυμος είπε...

Το συμπέρασμα εύλογα το έβγαλε ο 11:35 π.μ. πολύ εύλογα. Μην ξεχνάς ότι η ανάρτηση είναι για τον Άγιο Μηνά της Πάτρας. Είναι άσχετο και ξεκάρφωτο το 1ο σχόλιο, αν δεν αναφέρεται στον Άγιο Μηνά της Πάτρας. Εύλογο το σχόλιο του 11:35 π.μ. Και εύλογο και το σχόλιο του 1:36 μμ με την προσθήκη της πιθανολογίας του. Μην διαμαρτύρεσαι αν γράφεις σε άσχετες αναρτήσεις ό,τι θυμηθείς...

Ανώνυμος είπε...

Ένα παιδί της δευτέρας δημοτικού μπορεί να καταλάβει αυτά που οι φωστήρες σχολιαστές δεν κατάλαβαν. Γράφει ο πρώτος σχολιαστής : Εδώ που έχω φωτό δεν υπάρχουν πιστοί στον ναό που είναι απέναντι από το σπίτι μου είδα καμιά 20αριά να βγαίνουν σαν τους κλέφτες.
Βρε φωστήρες συνήθως στους ναούς των νεκροταφείων δεν υπάρχουν απέναντι σπίτια. Ο σχολιαστής λέει: στον ναό που είναι απέναντι από το σπίτι μου είδα καμιά 20αριά να βγαίνουν σαν τους κλέφτες. Τι το περισσότερο ξεκάθαρο.
Οι ναοί των νεκροταφείων ανήκουν στους δήμους και όχι σε ανεύθυνους επιτρόπους αλλά σε «προϊσταμένη των κοιμητηρίων» νομίζεις εσύ ότι η προϊσταμένη θα παρανομούσε;
Τελικά κοντός ψαλμός αλληλούια. Τώρα έπιασε και τους δεσποτάδες ο κορονοιός…
Οι σχολιαστές σου Ιστολόγε τα θαλάσσωσαν αντί να υπερασπιστούν την πίστη καταγγέλλουν τους πιστούς… που «σαν κλέφτες» παράνομοι μπαίνουν στους ναούς με τις ευλογίες δεσποτάδων και παπάδων.

Ανώνυμος είπε...

Η παραπάνω δημοσίευση είναι αφιερωμένη στην Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Μηνά στην Πάτρα, όλοι καταλαβαίνουμε ότι όποιος γράφει σχόλια στην παραπάνω δημοσίευση αναφέρεται σε αυτήν, τώρα ο κ. 8.10 που γράφει σχόλιο σε αυτήν την δημοσίευση και αναφέρεται στην δική του ενορία δεν στέκει ας πάει να κάνει τα παράπονά του στον Ιερέα της ενορίας του ή αλλιώς να μιλάει με σαφήνεια για να τον καταλαβαίνουμε και εμείς οι άνθρωποι της 2ας δημοτικού, για παράδειγμα είναι σαν να πάω εγώ σε ένα άρθρο του Αρχιεπισκόπου και να σχολιάσω κάτι που έκανε ο Μητροπολίτης Τρίκκης, ας μιλάμε με σαφήνεια ώστε να μην γίνονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστώ πολύ

Ανώνυμος είπε...

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν», έλεγαν οι αρχαίοι. Ας σταματήσουνε μερικοί γιατί ΕΓΩ δεν είμαι από Ν. Σμύρνη αλλά από εκεί που τρώνε ψάρια.
Βιάζομαι να κάνω κάτι ψώνια γιατί σε λίγο αρχίζει η καραντίνα εξ αιτίας των ασυνείδητων συμπολιτών.
Σας φιλώ στον ΄΄σβέρκο΄΄


Ανώνυμος είπε...

Α!!! ρε Κωστόπουλε οι συμπατριώτες σου πατρινοί νομίζουν ότι μόνο αυτοί σε διαβάζουν. Προ ετών είχες δημοσιεύσει κατάλογο χωρών που σε διαβάζουν. Δημοσίευσε στατιστικά άλλη μια φορά για να μην θεωρούνε ότι το μπλοκ σου το μονοπωλούν αυτοί.
Ξυπνήστε βρε!!! Υπάρχουν επισκέπτες και έξω από την Πάτρα σας.

Ανώνυμος είπε...

Άλλος εκκλησιομάχος ο 5,55 μμ μιλάει για "δεσποτάδων και παπάδων" ευλογίες! Καμία ντροπή δεν έχει!
Τον πείραξαν τώρα οι κληρικοί!...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός ο σχολιαστής 13 Νοεμβρίου 2020 - 7:58 μ.μ. και εγώ αυτό θα έγραφα. Αλλά μετά το σχόλιο 5:55 μ.μ. προβληματίστηκα. Αν αδίκησα τον αρχικό ανώνυμο τότε του ζητώ συγγνώμη.
Αλλά αυτά τα κάνουν οι εκκλησιομάχοι. όποιος έχει παράπονα πάει στην ενορία του και τα λέει, στον ιερέα, στον επίτροπο. Δεν τρέχει δημόσια να "χτυπήσει" τους ιερείς. Πολύ σωστός ο σχολιαστής 13 Νοεμβρίου 2020 - 7:58 μ.μ.

Ο χθεσινός 1:36 μ.μ.