Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘEIΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (1η)

 Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘEIΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (1η)
ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ
ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ  
Ο κ. ΗΛΙΑΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε κ. Κωστόπουλε για την πνευματική προσφορά σας μέσα από το ιστολόγιό σας. Ευχαριστούμε τον Θεοφιλέστατο και τον φιλόλογο κ. Ηλία Σκόνδρα που μας βοήθησαν να καταλάβουμε καλύτερα το μεγαλείον της Θείας Λειτουργίας. Αυτό τον καιρώ ματώνει η ψυχή μας όπως και κάθε ορθοδόξου χριστιανού με το κλείσιμο των Ιερών Ναών.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Σκόνδρας είναι μια σταθερή πνευματική αξία για την πόλη των Πατρών. Ο λόγος του έχει δύναμη, είναι ζωοποιός, αναγεννητικός και “άλατι ηρτημένος”, και μπαίνει κατ' ευθείαν στην καρδιά, μαθήτευσε χρόνια στην Χριστιανική Εστία Πατρών πλησίον του φωτισμένου και λαμπρού ιεροκήρυκος του π. Γαβριήλ Αθανασιάδου που μας πρόσφερε ως πνευματική παρακαταθήκη τα περισπούδαστα βιβλία του. Και ο κ. Κωστόπουλος επί χρόνια μαθήτευσε στο πετραχήλι του π. Γαβριήλ.
Με την ευκαιρία να ευχηθώ για την αυριανή του εορτή χρόνια πολλά με αντοχές στον γεραρό Αρχιμανδρίτη, των Πατρών το καύχημα, τον υπερσεβάσμιο π. Γαβριήλ Αθανασιάδη.
Άγγελος Κ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η σειρά εκπομπών ευωδιάζει άρωμα ορθοδοξίας. Πολύ ωφεληθήκαμε και ακούσαμε πράγματα από το λειτουργικό πλούτο της Εκκλησίας μας που μέχρι σήμερα μας ήταν άγνωστα. Παρακαλούμε πολύ τον Θεοφιλέστατο και τον άριστο Φιλόλογο κ. Ηλία Σκόνδρα να συνεχίσουν αυτές τις εκπομπές και με άλλα λειτουργικά κείμενα . Είναι εκπομπές απανευαγγελισμού σε μια εποχή που δυστυχώς οδηγούμεθα προς τον προτεσταντισμό και την λογικοκρατία.